NXT pregled – Tajna je otkrivena, ali ne javno

Nakon nekoliko tjedana neizbacivanja NXT pregleda, vratio sam se ovaj tjedan budući da sam ipak našao nešto slobodnog vremena i za ovo. Pa krenimo.

U početnom meču smo vidjeli tag team borbu između Undisputed Ere i War Raidersa. Poprilično zanimljiv meč očekivano s klasičnom strukturom jednog Undisputed Era meča ispunjen dobrim i pametnim pokušajima varanja kako bi se došlo do pobjede nad očito nadmoćnijim protivnicima, a sve je to na kraju začinjeno povratkom Bobbyja Fisha. Očigledno je kako idu prema War Games meču ovdje za sljedeći Takeover, tako da je ovo sve skupa bio još jedan dobar korak u buildu za taj meč. Čini mi se i kako je ovo najbolji War Raiders meč otkako su došli, ne pada mi trenutno na pamet nijedan drugi.

Shayna Baszler imala je squash meč u kojem je odnijela pobjedu nad Britt Baker zaustavljanjem meča što je dalo dodatnog efekta. Dobro grade i nju i njen program s Kairi koje ovog tjedna nije bilo. Njihov meč neće biti na Takeoveru nego već za nešto više od tjedan dana na Evolution PPV-u i tome se meču veselim budući da je to jedan od rijetkih mečeva na tom cardu koji ima u najmanju ruku pristojan build (ovaj ima i vrlo dobar) i koji me onako istinski interesira i definitivno bi mogao biti jedan od boljih mečeva na tom showu.

Dalje idemo s još jednim squash mečom u kojem su ovaj puta Lorcan i Burch odnijeli pobjedu nad Rockyjem i Tianom Bingom. Zanimljiv squash, lijepo ih je vidjeti natrag i nadam se da imaju u planu nešto za njih, pa makar to eventualno bio i međusobni feud budući da to ima čak i nekog smisla u ovom trenutku. To bi definitivno volio vidjeti. Ali svakako ima još prostora graditi ih kao tim, tako najbolje funkcioniraju i tako najbolje budu korišteni.

U main eventu smo vidjeli ženski meč između Nikki Cross i Biance Belair. Jako mi se dopao ovaj program u globalu, uspio je dati Bianci spotlight kakvog još nije imala, dao joj je prostora da pokaže što može, a Nikki Cross se u njemu totalno opustila, otkačila i dodatno nadogradila svoj karakter te mu dala jedan novi sloj ludosti. Tako da je ovaj meč definitivno funkcionirao odlično kao main event tjedne epizode i bio je prilično zabavan. Završio je bez pobjednika što je bila dobra odluka jer će se definitivno program i nastaviti.

No, idemo staviti fokus na ono što se dogodilo nakon meča, a to je povratak Aleistera Blacka. I nije se on slučajno pojavio usred nekog ženskog meča nego s ciljem – Nikki je cijelo vrijeme govorila kako ona zna tko ga je napao, ali nikom nije htjela reći. I sad, kada je on tu, šapnula mu je, tako da je Black saznao tko ga je napao, ali mi još ostajemo u neizvjesnosti neko vrijeme. I nije li to fantastično što su na ovaj način uključili Nikki Cross u trenutno glavnu priču na ovom brandu? Koliko je zapravo Nikki Cross ovo koristilo i koliko se ona dobro pokazala kao jedan od nositelja ovog programa dok Blacka nije bilo? Zaista su predivno napravili taj program, ubacili su na najspontaniji mogući način ženu u tipično muški feud a da to ne izgleda cringe. Jer je Nikki Cross sve to sjajno odradila te i dalje nastavlja s time. A koliko bi tek bio izvrstan duo između ovih dvoje? A možda ga i dobijemo…

Sve skupa, dobra epizoda s vrlo dobrim početkom i sjajnim krajem, dok su međuprostor ispunili solidni squash mečevi.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Tajna je otkrivena, ali ne javno"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*