NXT pregled – Specijal iz Japana

Ovotjedna NXT epizoda trajala je dvostruke duže nego uobičajeno, odnosno dva sata, a kao nagradu za kraj još jedne uspješne godine za NXT dobili smo priliku vidjeti mečeve s live eventa iz Japana ranije ovoga mjeseca. Malo mi je žao što je na kraju ovakav tip showa imao vrlo malo značaja s obzirom da je snimljen još prije mjesec dana i pobjednici su se znali već odavno, ali mečevi su većinom bili super zabavni.

U početnom meču je Oney Lorcan pobijedio Andradea Almasa. Jedan veoma dobar meč s pokojim stiff udarcem, ujednačenom akcijom i dobrim potezima. Iako bi možda pobjeda više trebala Andradeu, drago mi je što i Oney Lorcan nije zaboravljen u cijeloj ovoj priči. Za sada je bookiran mnogo bolje nego što bih očekivao, pošto on nije jedan od onih toliko popularnih indy darlinga, iako je ostao dobro poznat po stiff mečevima ondje. Ali, izgleda da bi za njega moglo biti mjesta u NXT-u, dosta dobro se snašao za sada, publika je i u ovome meču bila uz njega, a pobjeda mu je dobro došla.

Billie Kay i Peyton Royce pobijedilie su Aliyah i Liv Morgan u prosječnom meču. Nije ovo bilo nešto posebno, čak sam i ostao malo razočaran izvedbom Billie i Peyton u ovom meču jer mislim da su bile prilične dosadne sa svojim control segmentom u sredini meč. Mogu one to dosta bolje. Aliyah mi se sviđa za sada, ima solidne nastupe u ringu.

Najbolji meč večeri bio je onaj za Tag Team titule između #DIY-a te Tozawe i Tajirija. Zaista super meč, dobili su veoma puno vremena, publika je obožavala tim dvojice Japanaca, navijali su za njih i odmah je meč bio ugodniji za gledati. Gargano i Ciampa su također dobili veoma dobre reakcije i još jednom su imali odličnu izvedbu u meču. Tajiri je još uvijek prilično zabavan u ringu i publika ga obožava. Nisam ostao baš toliko impresioniran Tozawom u Cruiserweight Classicu, ali ovdje je bio dosta dobar. Sjajna akcija kroz cijeli meč, dosta back-and-forth spotova, nikada nije bilo dosadno, a završnica je bila posebno uzbudljiva. Nekoliko sjajnih near fallova za obje strane, a na kraju Gargano i Ciampa očekivano odnose pobjede. Zaista jedan kvalitetan meč, vrijedan gledanja, tako da mi je drago što sam ga imao priliku vidjeti.

Asuka i Nia Jax su imale meč za Women’s titulu. Zanimljivo je što su vratili Niu Jax za taj meč protiv Asuke, očigledno su htjeli da Asuka ovdje ima nekog kredibilnog protivnika, a razumljivo nisu htjeli uzeti nikoga koga trenutno grade za tu poziciju s trenutnog NXT rostera, poput Ember Moon ili Nikki Cross. Meč je bio prilično dobar, pratio je onu njihovu formulu koju su koristili u meču na Takeoveru prije šest mjeseci, jedino je ovaj bio dvostruko duži. Bilo je nekoliko dosadnih trenutaka, ali je Asukina ofenziva bila sjajna, nekoliko izvanrednih udaraca i pametnih poteza kao što je izvođenje Sleeper Holda. Pobjednik nikada nije bio u pitanju, Asuka je očekivano zadržala titulu.

Za kraj smo vidjeli i onaj meč između Nakamure i Joea kojeg smo zapravo vidjeli već prije nekoliko tjedana. To je onaj meč u kojem je Nakamura osvojio NXT titulu. Tada je on prikazan u nešto kraćem obliku, ovdje je on prikazan u cijelosti. Dojam na meč ostaje isti, dobar meč uz pokoji solidan potez, ali ne može dotaknuti njihove Takeover mečeve. Još jednom smo i vidjeli taj odličan trenutak kada je Nakamura u svojoj rodnoj zemlji pobijedio Joea i ponovno osvojio NXT titulu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Specijal iz Japana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*