NXT pregled – Slučajna pomoć najgorem neprijatelju

Još jedna odlična epizoda NXT-a u nizu. Sada su ušli u taj neki ritam da stalno dobivamo odlične ili vrlo dobre mečeve u main eventu i to mi se jako sviđa. Ovaj tjedan je main event pak bio nešto posebno, pa idemo o tome odmah.

Black je branio titulu protiv Ciampe. I meč je bio zaista fantastičan. Meni i bolji od onoga tag meča od prije par tjedana kojemu je Meltzer dao peticu. Pitam se što će ovdje dati i koliko će mu se ovo dopasti budući da je kraj bio malo overbookiran. No, da krenemo od početka, činjenica je da su sjajno gradili meč od početka, međusobni taunti su bili sjajni, čak i malo neočekivani budući da ovo rivalstvo i ne traje toliko dugo, i činjenica da je Black bio prvi koji je imitirao Ciampu s onim njegovim mahanjem rukom, što me malo začudilo, ali odlično je izgledalo jer je Black time očito odlučio već odmah malo presjeći Ciampinu eleganciju u meču. Sredina je sadržavala dobru akciju, svidjelo mi se kako su komentatori odlično prodali činjenicu da je Black izvukao iz rukava neke poteze koje nikad ne koristi poput recimo German Suplexa i ostalih bacanja, jer ga je Ciampa dovukao na jedan ipak malo veći nivo od Sullivana i ekipe.

I onda je došao kraj. Ref bump. Toliko to kritiziram u New Japanu ovih dana i tjedana i sad će neki reći kako mi se ovo može dopasti. Climax je turnir gdje u svojem 4-godišnjem iskustvu gledanja istoga nisam navikao da u ne znam, 33% mečeva vidimo ref bump ili neka uplitanja. To je zapravo suluda brojka. To bi trebao biti jedan onako konceptualno i realizirano jednostavan turnir s dobrim ili odličnim wrestlingom, barem je tako bilo prijašnjih godina dok sam gledao ili po pričama ljudi koji su to i više od mene gledali. Ovaj meč je u neku ruku Takeover bonus meč dat na TV-u. Na Takeoverima oni nikad ne rade ovakve stvari, ovdje su si dali malo oduška jer svi smo znali da će doći Gargano i da nema šanse da ovo bude čist kraj. I u još jednu obrambenu činjenicu, ref bump je bio prilično težak. Desio se na izloženom podu van ringa. Ali to je Drake Younger, on je radio i luđe stvari u CZW-u svojevremeno pa mu je ovo sitnica.

No, da se vratimo na meč i taj kraj. Genijalno odrađeno. Gargano je došao i pomogao svome najgorem neprijatelju da osvoji titulu. Slučajno naravno. Može li biti bolji booking od ovoga? A sada vi koji detaljnije pratite epizode vratite se na epizodu od prije nekoliko tjedana gdje je Gargano doslovno trčao oko Blacka tuleći mu u glavu kako ne smije dopustiti da Ciampa postane prvak. A Black ga je onako hladno odbijao. I Gargano mu nije vjerovao, mislio je da je nepouzdan da to sam napravi pa je rekao da će se on za to pobrinuti. I pokušao se pobrinuti ovdje, ali napravio je kontraefekt. A Blacka bi možda sam uspio Ciampu pobijediti da ga je Gargano ostavio na miru jer njemu ovdje nije mjesto. I to je tako fantastičan booking. Pa čak i ako smo za rezultat ovog meča znali tjedan i nešto unaprijed, morate biti oduševljeni ovakvim bookingom. Jer ovo je još jedan debeli sloj u Ciampa/Gargano priči, sada se desilo nešto što Gargano nije htio ni u snu, a sam se pobrinuo da se to desi. Jedva čekam vidjeti kako će Gargano reagirati na ovo, kako će Black reagirati na ovo, a kako će Ciampa uživati u slavnim vremenima svoje NXT karijere. Gledajte ovo.

Adam Cole pobijedio je Malutu u ne tako dugom meču. Bilo je ovo dobro odrađeno, Maluta je dobio nešto ofenzive, ali je na kraju podlegao Coleovoj dominaciji i izgubio. Dobra pobjeda za Colea koji nastavlja biti jako dobro bookiran, čak i nešto bolje nego što sam očekivao, s obzirom da ima grupu uz sebe. Znate, da recimo imamo istu ovakvu situaciju na glavnom rosteru, oni bi bookirali tako da bi Coleu i u ovakvim bezveznim mečevima trebala pomoć. A to ne bi bilo nimalo dobro. Ovako je zaista odlično bookiran, uzima pobjede dovoljno redovno da ima puno kredibiliteta i da može za izazivača imati nekog poput Ricocheta.

A njega smo upravo vidjeli nakon meča. Došao je i izazvao Colea na meč, ali za sada nije ovaj to prihvatio. Ricochet je imao dobar promo, nisam ga pratio u tom segmentu toliko na indy sceni, ali definitivno je pokazao da se odlično snalazi. Dopao mi se Cole ovdje koji je bio zapravo kukavica cijelo vrijeme u smislu da nije prihvatio izazov Ricocheta i da nije dugo htio ostati s njime u ringu, Ricochet ga je odmah zbog toga i prozvao, a čim je došla njegova ekipa odmah je rekao “tko je kukavica sad” i krenuo natrag prema ringu. Uz sve ovo smo dobili i naznaku što bi mogli očekivati od meča za tag titule, tu su War Raidersi i Moustache Mountain, tako da je i tu vrlo zanimljiva stipulacija koja bi mogla rezultirati nekim mečom od više timova, a s obzirom kako se bliži i taj War Games (što prezirem jer će raditi jednom godišnje u isto vrijeme), tako da će tu vjerojatno nečega biti.

Evans je pobijedila Tenillu Price u jednom prilično kratkom meču na donekle dominantan način. Evans se i dalje nastavlja odlično snalaziti u ovoj ulozi, ovaj heel karakter joj definitivno pristaje, dobiva reakcije od publike i to je ono što je bitno. Ne trebaju srljati s njom previše, neka lagano naniže pobjede, neka uz to napravi i usporedan progres i recimo tamo za Royal Rumble vikend ili možda WrestleMania vikend sljedeće godine ona može biti ozbiljan izazivač za titulu.

Uz sve ovo, Shayna i Sane su potpisale ugovor uz prisutnost Williama Regala u backstageu. Bilo je ovo u redu, službeno su najavile taj meč, nisu ništa komplicirale sa segmentom, jednostavno su ga odradile i to mi se dopalo. Shayna je više pričala i imala je okej promo, dok je Sane ponavljala jedan te isti line, što je za nju u ovom trenutku sasvim u redu. Opet, nisam nešto uzbuđen za taj meč, nisu me se dojmili njihovi prijašnji mečevi, ali ako će ovo biti taj veliki trenutak za Sane, ovo je jedini način da se do toga i dođe.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Slučajna pomoć najgorem neprijatelju"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*