NXT pregled – Poraz prije odlaska

Nakon izvanrednog NXT Takeovera, prošli tjedan smo dobili klasičnu post-Takeover epizodu, ali zna se kada prave stvari dolaze, a to je upravo ova epizoda, prva s najnovijeg tapinga. Epizoda puna kvalitetnih mečeva, napretka u pričama i sve skupa, nastavili su upravo tamo gdje su stali na Takeoveru. Ako bi mogli napraviti to i u daljnjim epizodama, bilo bi sjajno.

Drew McIntyre, novi NXT prvak, otvorio je show i bio kratak, ali itekako jasan. Sada je na vrhu, ali ne želi čekati niti jedne sekunde i želi bilo koga da se odazove na njegov izazov i bori se protiv njega. Drew je ovdje bio stvarno sjajan na mikrofonu, pogotovo mi se svidio njegov izraz lice na kraju promoa. Drew treba biti takav. Iako se dobro snalazi na mikrofonu, ne bi se trebao puno držati pričanja, ovaj promo je jedna odlična mjera kako bi to trebalo izgledati, jednostavno treba biti onaj koji prihvaća izazove i udara druge ljude.

Tada je izašao Strong koji je kazao kako će večeras pobijediti Roodea i onda krenuti ponovno prema NXT tituli. Jako dobro odrađen segment zaista, postavio je stvari za potencijalni meč između Stronga i Drewa kasnije, a usput su najavili i main event ovoga showa. Tako se radi opening segment. Nije bio nimalo dug, ali smo saznali dosta toga.

Roode i Strong imali su jedan jako dobar meč prije par tjedana za NXT titulu, no mislim da je ovaj čak uspio biti nešto i bolji. Jer, prošlo je nekoliko tjedana kako sam rekao, priča se još više razvila i u ovome meču NXT titula nije bila fokus nego je to bila Strongova osveta. Već sam stotinu puta kazao kako Strong ima najbolje varijacije Backbreakera u cijelom wrestlingu i to je ovdje pokazao. Apsolutno predivno, pogotovo mi se svidio onaj jedan kada se Roode držao sa užad i ovaj ga je uspio podići i podmetnuti koljeno pri padu. Sjajno. Svidjelo mi se kako je Roode prkosio Strongu sa svojim Backbreakerima u smislu ‘tko ih sad radi najbolje’, barem su njegovi izrazi lica tako izgledali. Odlična akcija stvarno, puno intenziteta, vrlo malo nekih sporih trenutaka ili rest holdova, sve je gotovo bilo ispunjeno. Na kraju smo dobili moment koji je bio građen mjesecima, a to je Strongova pobjeda nad Roodeom. Bilo je odlično, to su gradili, to se čekalo, Roode odlazi i bio je baš ono pun pogodak što se tiče vremena.

Nakon meča, došao je McIntyre, ali su ga napali Cole i ekipa na stageu. Regal i zaštitari uspjeli su ih rastjerati. Još jedan izvrsno odrađen segment, Cole, O’Reilly i Fish su pokupili još dodatnog heata i izgledali su kao pravi birtijski razarači kada su onako pobjegli van dvorane. Strong nije pomogao Drewu, tu se također možemo zapitati planiraju li išta napraviti između Stronga i ROH frakcije. Bit će zanimljivo u svakom slučaju.

Ruby Riot i Peyton Royce su imali jako zabavan meč. Baš su kliknule ovdje zajedno, meč je trajao dovoljno dugo da se akcija razvije do određenog nivoa, bilo je i akcije van ringa, uplitanja od strane Billie Kay, odlične ofenzive od Ruby i sve skupa, jako zabavno. Baš me zanima kako će doći do nove Women’s prvakinje. Hoće li kako povezati trenutni NXT roster i Mae Young turnir ili će raditi nekakve dodatne turnire, vidjet ćemo, ali bi trebalo biti jako zanimljivo. Prilično me iznenadila pobjeda Peyton ovdje, ali je to jako dobro odrađeno na kraju i Ruby je ostala zaštićena. Divizija ima talentiranih cura sada i sasvim će sigurno biti odlično vidjeti tko će biti sljedeći prvak.

Heavy Machinery su imali zabavan squash. Rekao bih da je ovo bila nekako potrebna pobjeda koja im vraća malo momentuma nakon što su izgubili u meču za titulu. Sada kada se vratim na taj meč, malo i mislim da je bilo prerano da im dadnu meč za titulu, ali nisu napravili neku grešku, trebaju ih samo sada držati pri vrhu, a oni će opravdati to u ringu jer mi se čini da mogu stvarno odraditi dobar meč.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Poraz prije odlaska"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*