NXT pregled – Njegova izdaja, naša krivnja

Naravno, prošli tjedan smo standardno dobili klasičnu fallout epizoda NXT-a nakon Takeovera koja je zapravo snimana prije samog showa, tako da tu nismo vidjeli ništa konkretno ili vrijedno spomena. Stoga, ovaj tjedan se dogodila prava fallout epizoda. Mnogo toga se dogodilo u ovih sat vremena, ali mnogo toga. I mislim da je ovo zaista bila još jedna izvrsna epizoda u kojoj su uspjeli nastaviti ondje gdje su stali na Takeoveru i pritom nas usmjeriti na neki novi put kojim će krenuti u sljedećim tjednima.

Glavna priča koja se vrtjela oko epizode je naravno objašnjenje Tommasa Ciampe o tome zašto je on izdao Gargana. Ciampa je izašao na štakama, no ubrzo ih ostavio i krenuo govoriti. Kazao je kako se ozlijedio dva dana prije Takeovera i kako su odmah svi na društvenim mrežama tražili zamjene za njega u tom meču, odnosno novog partnera za Gargana, pritom misleći da je Ciampa previše slab da bi hrvao pod ozljedom. No, on je i dalje hrvao i još više je ozlijedio svoje koljeno ondje, no njegovo žrtvovanje nije bilo prepoznato i smatrao je da bi ga Gargano ubrzo izdao kako bi pronašao zamjenu, pa ga je ovaj presreo i izdao njega. Kazao je kako je oporavak od ozljede pred njim, no kako će biti najopakiji čovjek u ringu jednom kada se vrati.

Meni je ovaj promo bio sjajan i izvrsno su iskoristili sve okolnosti koje su se dogodile na društvenim mrežama. Sve što je rekao je bila istina, bile su glasine o tome kako Ciampa neće nastupati na Takeoveru i kako će ga netko zamijeniti. Oni su to odlučili umetnuti kao dio priče i sjajno je išlo. Nije ovo standardna priča u kojoj je Ciampa ljut jer Gargano ništa ne radi i jer mu je postao dosadan. On se ovdje osjećao ugroženim, on je ovdje smatrao da je višak i time opravdao svoje akcije. Zaista je šteta što će ga ozljeda udaljiti iz ringa, no nadam se da to neće trajati dugo. Sjajan nastavak priče sve u svemu. Gargano se naravno nije pojavio jer prodaje ozljedu, što je sasvim razumno.

U main eventu su Kassius Ohno i Roderick Strong pobijedili Wolfea i Younga. Dain se pokušao umiješati u meč, no tada se vratio No Way Jose i pomogao svojim prijateljima da ostvare pobjedu. Meč je zaista bio zabavan, krenuli su jako dobro i brzo, a Ohno je zasjao odmah na početku meča. Roderick Strong, s druge strane, zasjao je na kraju meča s onim izvanrednim hot tagom. Zaista ga je bilo predivno gledati kako odlični kombinira i izvodi sve te silne poteze. Ono što još mogu primijetiti je to da dobiva znatno veće reakcije nego prije recimo četiri tjedna. I to je zaista odličan znak za njega. Povratak No Way Josea je dobro odrađen, dobio je velike reakcije i upalilo je. Možda malo nepotrebna pobjeda za Sanity s obzirom kako je Young izgubio i na Takeoveru, no s druge strane, nastavili su s momentumom Stronga.

Dunne i Danny Burch su imali jedan jako zabavan i intezivan meč. Nisu dobili mnogo vremena, ali ovo što sam vidio je bilo zaista dobro. Dunne je standardno bio na visokom nivou, no mislim da je ovo bila više i prilika za Burcha da se pokaže u meču, s obzirom kako će UK tjedni show uskoro ugledati novo svjetlo dana, a on bi mogao biti ovdje. I ako se mene pita, u tome je i uspio, jedan izrazito dobar, interesantan performans, bio je mnogo više raznolik i intezivan nego u svojim dosadašnjim nastupima. Dunne je naravno uzeo pobjedu ovdje, a onda nakon meča imao promo o tome kako prava povijest UK divizije u WWE-u počinje s njegovom pobjedom na Takeoveru i njegovom vladavinom. Jako dobar promo i naravno, veselim se njihovom revanšu jer je njihov meč s Takeovera bio sjajan.

Cezar Bononi pobijedio je Almasa, što i nije bilo za očekivati, no shvaćam u kojem smjeru idu i moglo bi biti dobro. Priča je ta da Almas često gubi u zadnje vrijeme jer više svoje vrijeme i pažnju posvećuje života van ringa nego onome što radi u ringu i zato njegov fokus nije prebačen na sam meč. Moglo bi to sve skupa biti zanimljivo, no nadam se da ti porazi neće otići u nedogled i da će jednom krenuti bookirati ga malo bolje. Sam meč ovdje je bio prilično solidan, bio je onaj jedan izvanredan šamar Almasa.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Njegova izdaja, naša krivnja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*