NXT pregled – Nikki Cross “osvojila” Women’s titulu

Čak i kada su svi mečevi squashevi, epizoda NXT-a bila je još jednom odlična, zanimljiva i puna novosti. NXT je odradio sjajan posao u posljednjim tjednima i ja sam jako uzbuđen za Chicago, čak i ako card ne izgleda tako fantastično kao za prethodnih nekoliko Takeovera.

Aleister Black otvorio je show jer nije znao tko će ga izazvati u Chicagu, a onda se pojavio Sullivan i kazao da mu je Regal upravo dao tu priliku. Sullivan je zatim kazao kako će uništiti sve što je Black stvorio u NXT-u kada mu uzme titulu. Sullivan je napao Blacka i ostavio ga na podu.

Jako dobar segment. Ovo je bila jedinstvena prilika za Sullivana da pokaže što može na mikrofonu i može li zapravo nositi jedan segment te ga učiniti zanimljivim i mislim da je uradio solidan posao u tome. No, najbolji dio segmenta mi je bio onaj kada je Sullivan zaustavio pokušaj Black Massa. To je izgledalo vrlo jednostavno, ali je imalo ogromno značenje i efekt jer nitko se dosad nije uspio u potpunosti suprotstaviti Blacku i njegovom finisheru, kad god bi Black pokušao udariti Black Mass u tome bi i uspio. Ovaj puta ne. To mi se jako dopalo. Ne mislim da će ovaj meč biti odličan, ali sve ovisi o Sullivanu, ovo mu je prvi veći meč i ima se priliku pokazati. Možda bude odličan, a možda ne bude niti dobar. Znamo da će Black biti na jako visokom nivou.

Baszler je branila titulu protiv Dakote Kai u main event. Meni se ovo jako svidjelo, ponajprije jer su ispričali fantastičnu priču ako u ovaj meč uklopimo i sve što se događalo u zadnjih par tjedana. Kai je imala enormni strah od Shayne, nije uopće imala hrabrosti fizički joj se suprotstaviti, Baszler ju je maltretirala i omalovažavala cijelo vrijeme. Kai je s tim strahom došla i u ovaj meč, no onda kada je vidjela da ju neće koštati ništa ako se suprotstavi Shayni, to je i napravila. I bila je jedno izvjesno vrijeme u kontroli, imala je Shaynu na podu. Na kraju nije uspjela, ali to nije ni bitno, mislim da su ispričali jednu lijepu priču s Dakotom u ovih nekoliko tjedana, iako ni u kojem trenutku nije imala šanse za osvajanjem, bila je dobar tranzicijski izazivač i imala je solidan meč s Dakotom koji nije bio solidan zbog toga što su me zadivile wrestlingom (iako je i to bilo u redu), nego jer su ispričale jednu sjajnu priču u ringu.

A nakon meča kada se Shayna nastavila iživljavati na Dakoti, pojavila se Nikki Cross, napala Shaynu, pri čemu je Dakota glumila sudca te je Nikki “pobijedila” Shaynu i “osvojila” titulu. Genijalno su prikazali Nikki Cross ovdje, došla je i potpuno pomutila pamet Shayni, toliko da je ova po prvi puta osjetila strah i nelagodu od protivnika, čak do te mjere da nije htjela imati posla s Nikki nego je bila oprezna i htjela je što prije pobjeći odavde. Nikki je sjajan sljedeći izazivač jer je ona upravo suprotno od onoga što Dakota predstavlja i zapravo je trenutno jedna od rijetkih s dovoljnom kredibilnosti da bude validan izazivač. Baš me zanima kakav će meč biti.

Chris Dijak napravio je svoj NXT debi u meču protiv Ricocheta. Iskreno sam mislio da će on debitirati na neki drugi način, pošto je bilo dosta šušura oko njegovog dolaska. No, ovo je bio dobar kratki meč. Odlično su kliknuli, ispucali par odličnih poteza u ovih par minuta i onda je na kraju Ricochet uzeo pobjedu koja mu je odlično došla zbog poraza u Handicap meču.

Nakon meča se desio još jedan izvanredan segment između Dreama i Ricocheta. Dogovorili su meč za Takeover, a onda se desilo jedna vizualno nevjerojatna scena gdje je Ricochet uradio Tope Con Hillo u prazno, dočekao se na noge i došao do Dreama koji je stajao van ringa i bio u šoku. Stvarno je nevjerojatno izgledalo. Odlično su odradili ovaj feud, obojica su i ovdje bili izvrsni na mikrofonu, imali su publiku i ja jedva čekam njihov meč na Takeoveru.

EC3 je pobijedio Aichnera u solidnom meču. No, važniji je bio jedan detalj koji se dogodio tijekom meča, a to je bilo kada je Gargano došao za vrijeme meča, uzeo mikrofon i najavio da će imati Street Fight protiv Ciampe na Takeoveru. Ovo je bilo jako zanimljivo i moglo bi svašta proizaći. EC3-ova reakcija je bila odlična i baš zato mislim da bi nakon Takeovera zbog ovoga Gargano i EC3 mogli u feud što bi bilo sjajno. Gargano ovdje nije jednostavno htio čekati, bilo ga je briga za meč, on je došao najaviti svoju borbu s Ciampom. Odlično odrađeno.

War Raidersi imali su još jedan solidan squash meč. Vjerojatno će nešto konkretnije s njima imati nakon Takeovera.

I moram još istaknuti jedan odličan video za Biancu Belair.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Nikki Cross “osvojila” Women’s titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*