NXT pregled – Nakamura vs Samson

Asuka vs Eva Marie (10:07)

Meč je mogao biti bolji da je bio kraći. Niti ovako nije bio toliko loš, ali više bih volio da je Asuka razbila Evu Marie u nekoliko minuta. Ovako smo nažalost imali i nekoliko dosadnih dijelova tokom meča, a i činjenica da je Eva Marie bila dio toga meča ne pomaže. Asuka je na sreću uspjela izvući nešto iz nje pa meč nije bio tako grozan. Asuka je dobila sa Spinning Kickom. Nakon meča Asuka i Nia Jax, koja je došla tijekom meča kako bi bodrila Evu, izmijenili su poglede i tako nas naveli na pomisao da ćemo vidjeti njihov meč u bližoj budućnosti. Nemam ništa protiv toga meča, štoviše, mogao bi biti zabavan. **

Prikazani su pojedini dijelovi meča između Balora i Joea gdje je Joe osvojio NXT titulu. Ipak nisu prikazali cijeli meč kako sam mislio da će biti. Šteta, mislim da su to trebali napraviti.

The Revival vs Jeff Parker & Matt Lee (3:10)

Dash i Dawson su sjajni i to su pokazali ovdje. Ovo je bio fantastičan squash meč u njihovom stilu. Doslovno su uništili svoje protivnike i pritom nisu pokazali ni malo milosti. Zaista sjajno odrađeno, svaka im čast. Pobijedili su sa Shatter Machine. Nakon meča su imali veoma dobar promo gdje su izjavili kako će vratiti titule u svoje ruke, ali su isto tako upozorili svaki tim u NXTu da ih se čuvaju. Odlično. **

Hype Bros vs Blake & Murphy (4:47)

Veoma prosječan meč što se tiče akcije u ringu, nekoliko lijepih poteza, no to je otprilike to, ali nisam niti puno očekivao od ova dva tima za ovako kratko vrijeme. Ryder i Rawley su dobili s Hype Ryderom. Nakon meča, napali su ih Dash i Dawson i tako napravili upravo ono što su i rekli tijekom svoga promoa. Fantastičan booking Revivala na ovome showu, zaista su zasjali. Obožavam ih.

Carmella vs Aaliyah (3:20)

Ovo nažalost i nije bilo previše dobro, ali osobno nisam niti očekivano puno od meča. Carmella nikada nije pokazala veliku kvalitetu u ringu i ima prilično slabu kolekciju dobrih mečeva, dok Aaliyah u ovome meču nije baš zasjala, izuzev nekoliko solidnih poteza. Carmella je dobila sa svojim Flatliner zahvatom.

Shinsuke Nakamura vs Elias Samson (4:25)

Još jedan meč gdje su prikazali Shinsukea Nakamuru kao veoma opasnog hrvača koji te može udariti i to jako. To je u redu. Meč nije bio dug, ali nije niti trebao biti. Nakamura je očekivano dobio sa Kinshasom. Baš me zanima kamo će sada ugurati Nakamuru na sljedećem Takeoveru pošto mislim da će Joe i Balor imati još jedan meč za titulu. Ne znam zaista s kim bi mogao imati meč. Možda i njega uguraju u taj meč pa to postane Triple Threat. Vidjet ćemo.

Ovotjedna epizoda nije bila ništa posebno. Nekoliko prosječnih mečeva, no osim Revivala i njihova sjajnog izdanja, ništa posebno se nije dogodilo. Ovom epizodom jer završila serija epizoda snimana na WrestleMania Axxessu, a večeras NXT u Full Sailu snima novi set epizoda.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Nakamura vs Samson"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*