NXT pregled – Može li Ohno zaustaviti Blacka?

Nakon prošlotjedne epizode koja je služila za malu stagnaciju od posljednja dva mjeseca u kojima je NXT naredao zaista izvrsne epizode, ovo je još bila jedna lagana epizoda za gledati na kojoj se skoro ništa novo u smislu progresa nekih priča nije dogodilo, no dobili smo pokoji zabavan meč te jedan jako dobar main event. Ovakve epizode su itekako potrebne kako bi se uzelo malo oduška jer nas sljedeća dva tjedna očekuju veliki mečevi – Asuka protiv Cross u Last Woman Standing meču te Roode protiv Stronga za NXT titulu. Oba meča bi zaista trebala biti divna.

No, jedna stvar na ovom showu se ipak digla iznad prosjeka i nekako odstupala kvalitetom od svega, a to je bio upravo main event između Ohna i Blacka. Meč je bio poseban po tome što je ovo bio prvi pravi izazov za Aleistera Blacka, čovjeka koji do sada nije imao ozbiljne protivnike, a one koje je imao razorio bi u sekundama. I takvom smo pričom i išli tijekom ovog meča – Ohno je pružio daleko najveći otpor Blacku koji se mnogo puta našao na podu i činilo se da bi prvi puta mogao pokleknuti. Mnoštvo izvanrednih brutalnih udaraca te lakat-noga izmjena što je bilo predivno za gledati jer je Ohno specijalist u takvim sekvencama te zna kada točno napraviti onaj no-selling trenutak i udariti Blacka. Black, iako je imao kratke mečeve, već se dokazao itekako. Njegovi su udarci brutalni, no iako je prilično velik, jako je atletičan i pokretan. Pobjeda Blacka je za mene bila potpuno očekivana, ali isto tako i logična jer Black ima ogromno puno potencijala, dok će Ohno biti nešto što je jednom Samoa Joe bio u NXT-u. Izvrsna pobjeda za Blacka koji bi već nakon Brooklyna mogao na titulu. Potencijalni meč između njega i Gallowaya je nešto što se mora vidjeti.

Ember Moon se napokon vratila u ring nakon ozljede ruke i ovaj puta je pobijedila Peyton Royce. Meč je bio solidan i sve što je trebao biti – Ember je ispucala sve svoje signature poteze, Peyton i Billie pokušale su varati, ali ih je Ember nadmudrila i uzela pobjedu. Očekivana pobjeda za Ember što joj je i trebalo i nadam se da će je sada odlično izgraditi za Brooklyn gdje će napokon uzeti tu titulu. Imaju dva mjeseca do toga i mogu ispričati odličnu priču s njenim povratkom i željom da napokon pobijedi Asuku.

Wolfe i Young iz SAnitYa pobijedili su Ealy braću u na svu sreću kratkom meču. Sama izvedba nije tako dobro izgledala, uglavnom zbog Ealy braće. Što se tiče pobjednika, nikada nije bilo u pitanju da će Sanity to ovdje ugrabiti. Baš me zanima kamo će s njima sada kada su nekako završili taj feud sa Strongom, Ohnom i ekipom. Mogli bi lagano krenuti prema titulama, što i ne bi bilo tako loše.

Sonya Deville je pobijedila Rachel Evers u još jednom kratkom meču. Prikazali su i promo video za Deville prije ovog meča, stoga je bilo logično da će ona ovdje uzeti pobjedu jer očito imaju u planu nešto s njim. Već smo se i ranije susretali s njom kao Daria Berenato. Osobno nije loša, ima zanimljiv gimmick jer je bila u MMA-u prije wrestling karijere, tako da bi se mogla uklopiti u diviziju sa svojim stilom.

Još moram istaknuti i ovaj izvanredan backstage brawl Rodericka Stronga i Roodea koji je zapravo i postavio taj njihov meč za dva tjedna. Jako su dobro sve ovo odradili i uzbuđen sam za meč.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Može li Ohno zaustaviti Blacka?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*