NXT pregled – Meč bez pobjednika

Ovaj tjedan je pred nama veliki meč između Samoe Joea i Sami Zayna. Pobjednik će dobiti pravo meča za NXT titulu protiv Balora. Otvorili su show s lijepim videom koji je prikazivao dosadašnju priču između ove dvojice.

 

American Alpha, Enzo Amore & Colin Cassady vs Dash, Dawson, Blake & Murphy – **3/4 

Enzo i Cass su i ovdje jako popularni s publikom, no Gable i Jordan postaju sve popularniji i popularniji te polako dosežu razinu popularnosti ove dvojice. Ovo je bio zabavan Tag Team meč kao što smo mogli i očekivati. U početku smo vidjeli malo mat wrestlinga naravno s Gableom, sredinom meča su kontrolirali negativci i onda smo imali neizmjerno zabavnu završnicu s Hot Tagom Jordana koji je uz pomoć Cassa porazbacao svoje protivnike u i oko ringa. Enzo je sa Splashom nad Dawsonom ostvario pobjedu za svoj tim. Ovo znači da će Enzo i Cass dobiti još jedan meč za Tag Team titule pošto su pobijedili prvake u ovome meču. Gable i Jordan su također u lovu, tako da će biti zanimljivo vidjeti kako će se ova situacija razviti. Uglavnom, ovo je bio dobar način da se otvori show. Sa Tag Team mečevima koji uključuju Gablea i Jordana apsolutno nikada ne možete pogriješiti.

Asuka vs Deonna Purazzo – *1/2

Deonna je imala intervju prije meča gdje je rekla kako se već susrela jednom s Asukom i tada ju je Asuka nokautirala, no ovaj puta se to neće dogoditi. Prekinuli su je Dana Brooke i Emma koji su rekli da ako njih dvije nisu mogle pobijediti Asuku, onda neće niti ona. Ovo je bila solidna konfrontacija, lijepo je što su napomenuli da je Asuka već jednom dobila Deonnu. Što se tiče meča, bio je kratak i očekivano je Asuka dobila. Bilo je nekoliko lijepih udaraca i poteza, Deonna je čak u par navrata imala Asuku na podu, no Asuka je na kraju sa serijom udaraca i Roundhouse Kickom uspjela uzeti pobjedu. Sviđa mi se kako Asuka može pobijediti meč s bilo kojim udarcem. To je jako dobro. Ovaj meč je dobro poslužio kao podsjetnik da je Asuka tu i da lagano kreće prema Women’s tituli.

Nia Jax i Eva Marie imale su intervju gdje su poručili Asuki da se ne petlja i njihove poslove jer će ju one uništiti. Dobra šala, nasmijao sam se.

Tye Dillinger vs Alex Riley – *3/4

Dillinger je još uvijek itekako popularan kod publike iako u 90% slučajeva gubi u mečevima. Što se tiče Rileya, nije me impresionirao njegov prvi meč u povratku koji je bio protiv Dempseya. Ovdje je to bilo nešto bolje pa je sam meč bio solidan za ovih par minutica. Na moje iznenađenje, Tye je Roll Upom uspio pobijediti Rileya. Ovo je definitivno iznenađujuća odluka jer sam mislio kako će nešto pokušati napraviti s Rileyem, ali ipak je ovdje izgubio. Nadam se kako će Tye dobiti malo više pozornosti jer je on po meni jako podcijenjen i bilo bi ga šteta ne iskoristiti dok je još ovako popularan kod publike. 10!

Finn Balor je imao solidan intervju o nadolazećem meču između Zayna i Joea. Osobno mislim da bi se Balor trebao malo češće pojavljivati na showovima. Svaki tjedan se pojavljuje u ovakvim intervjuima, no pokoji squash meč za njega isto mu ne bi škodio.

Na drugoj strani backstage, točnije u Regalovom uredu, Corbin se žali na Regalovu odluku što ga je izbacio iz borbe za NXT titulu. Regal je rekao kako je to finalna odluka. Corbin je izjavio onu uzrečicu ‘oko za oko’ i time najavio moguću osvetu. To bi moglo biti zanimljivo.

Sami Zayn vs Samoa Joe – ***3/4

Ovo je bio veoma, veoma dobar meč. Nemojte ući u meča i očekivati da će ovo biti meč brzog tempa s ludima potezima. Ovo je naprotiv bio prilično spor meč u globalu, no svejedno su odlično ga izgradili jer su se fokusirali na prikazivanju psihologije i izdržljivosti. U početku su izmijenjivali Headlockove i ostali stvari gdje je većinom dominirao Joe. Sredina je također bila ispunjena solidnom dominacijom Joea i nekoliko lijepih izmjena udaraca. Na kraju su dosta ubrzali tempo i vidjeli smo par odličnih poteza i kontri. Još uvijek sam impresioniran kako je Zayn uspio onako lijepo izvesti Blue Thunder Bomb na Joeu, kao da ovaj nema 120+ kila. Na kraju, Zayn je uspio udariti Helluva Kick Joeu, no od iznemoglosti je pao na njega tako da su ramena od obojice bila na podu te je meč završio neriješeno. Pojavila se konfuzija, sudac Drake Younger nije znao što napraviti, Regal je izašao van, no dogovor nije postignut i nemamo pobjednika. Odlično su ovo odradili. Prikazali su ovu situaciju iz svih mogućih kutova i uvjerili nas u ovu situaciju. Odličan završetak koji nam obećava još jedan meč između Joea i Zayna za kojeg se nadam da će biti još i bolji od ovoga. Jako mi se sviđa što rade s ovom dvojicom.

 

Odlična epizoda NXTa. Imali smo zabavan opener, dobar squash Asuke, pobjedu Dillingera i jako dobar Main Event.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Meč bez pobjednika"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*