NXT pregled – Ludnica u ženskoj diviziji

Napokon smo dobili jednu super epizodu NXT-a koja se fokusirala na progres trenutnih priča, a uz sve to smo dobili i fantastičan main event. Jedna od boljih epizoda za njih u dosta dugo vremena i svakako odličan početak 2017. godine.

Na početku showu prikazali su kako se Royce i Kay napale Asuku na parkiralištu. Njih dvije su otvorile show pobijedivši Saru Bridges (poznatiju kao Crazy Mary Dobson) i Macey Evans u prilično kratkom meču koji je bio dobar za ono što je trebao biti, a to je davanje momentuma Billie i Peyton. No, nakon meča se pojavila Asuka, koja je bila ozlijeđena, ali je usprkos mnogim sudcima koji su je pokušali zaustaviti, ušla u ring kako bi se osvetila Billie i Peyton. Međutim, nije to uspjela te su je ove dvije dokrajčile sve dok nije došla Nikki Cross koja je otjerala Billie i Peyton. Ipak, kada se Asuka nakon toga ustala, Cross joj je udarila Dropkick, a onda kasnije u backstageu izjavila kako je tu da osvoji Women’s titulu. Prebacimo se na sam kraj showa kada je Asuka upala Regalu u ured i s punim bijesom rekla kako želi meč protiv svih njih.

Napokon imamo jednu izrazito zanimljivu priču u ženskoj diviziji. Billie i Peyton su dovoljno dobro izgrađene da budu solidni contenderi za pojas, iako ne vjerujem da će ga niti jedna od njih dvije osvojiti, dok sam čak nakon ovih događanja povjerovao kako Nikki Cross ima priličnu šansu osvojiti pojas. Ovo će vjerojatno kulminirati u 4-Way meču na Takeoveru što je fantastično. Nikad nisam više vjerovao kako Asuka zapravo može izgubiti pojas. Nikki Cross je bila zaista odlična ovdje, totalno sam povjerovao kako ima šanse protiv Asuke zato što fantastično prodaje taj svoj luđački karakter. Svaka joj čast. Bit će zanimljiv ovaj feud u nastavku. Drago mi je da je i ženska divizija dobila malo života nakon prilično dosadnog i jednoličnog drugog dijela 2016. godine.

Elias Samson je pobijedio Jonathana Cruza u kratkom meču. Zaista ne znam što planiraju s njime, žele li ga napokon gurnuti u nekakav konkretan feud i dati njegovom gimmicku važnosti ili što već, jer je on naredao nekoliko pobjeda otkako se vratio i možda zapravo imaju u planu nešto za njega. Dobiva ogromne negativne reakcije što je valjda dobra stvar za njega i možda bi to na neki način trebalo iskoristiti.

Andrade ‘Cien’ Almas i Oney Lorcan imali su kvalitetan, iako prilično kratak meč. Izrazito količina stiff udaraca i dosta dobri potezi. Almas je očekivano pobijedio. Već sam prije nekoliko tjedana rekao kako bih htio vidjeti meč između Stronga i Almasa. S obzirom da ne vidim neku posebnu direkciju niti za jednog u ovom trenutku, možda bi bilo dobro upariti ih i staviti ih u meč na Takeoveru. Mislim kako bi meč mogao biti super. Almas je imao i promo nakon meča koji je bio uglavnom na španjolskom, i dok ga nisam razumio jer ne gledam meksičke sapunice, zvučao je dosta agresivno što je dobro za razvoj njegovog karaktera.

Phillips je imao kratki intervju s Nakamurom koji je rekao kako je Roode odličan hrvač, ali će titula ostati u njegovim rukama i dalje nakon Takeovera. Phillips mu je zatim proslijedio ulaznicu od Bobbya Roodea, a riječ je o ulaznici s Takeovera iz Dallasa. Interesantno, ne znam točno što bi to moglo značiti, ali će valjda postati jasnije idući tjedan prilikom potpisivanja ugovora. Znam samo da je taj show bio Nakamurin debi za NXT, a i na tom showu se pojavio i Bobby Roode, no on je bio u publici i čak je prikazan na nekoliko sekundi tijekom showa.

Za kraj, dobili smo još jedan fantastičan meč #DIY-a i Revivala. Ne bih nikako stavio u rang s Toronto mečom ili čak Brooklyn mečom, ali je bio perfektan TV meč i zapravo jedan rani kandidat za WWE meč godine, ili barem što se tiče NXT branda. Četiri pahuljice od mene. Vrlo zanimljiva akcija tijekom cijelog meča, još jednom moram pohvaliti izrazito pametan rad Revivala. Fantastičan tim. Gargano i Ciampa su očekivano zadržali titule. No nakon meča, Autori Boli napali su ih s leđa i dali im do znanja da su oni sljedeći u redu za shot na NXT Tag Team titule. Jako mi se svidio taj segment nakon meča, lijepo su postavili njihov meč koji će se sada i službeno dogoditi na Takeoveru u San Antoniu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Ludnica u ženskoj diviziji"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*