NXT pregled – Konfrontacija Balora i Joea

Zadnja je epizoda prije sljedećeg NXT Takeovera koji će se održati u srijedu 8.6.2016. u Full Sailu. Mečevi su manje više najavljeni, no ostaje još vidjeti što nam je NXT pružio u ovoj epizodi kako bi stvorio dodatan hype oko Takeovera.

 

Revival je otvorio ovotjedni show. Dash i Dawson govorili su o svome meču protiv American Alphe na Takeoveru i rekli kako će u srijedu postati prvi ikada dvostruki NXT Tag Team prvaci. Njih su prekinuli Ciampa i Gargano koji su im u lice rekli kako su Jordan i Gable bolji od njih, no ostaje vidjeti još tko je bolji od njih. Nakon kratke konfrontacije, Dash i Dawson su odlučili otići, no Gargano ih je provokacijama vratio natrag u ring gdje se pokupili svatko po jedan Dropkick. Veoma dobar segment. Lijepo je vidjeti kako timovi napokon dobivaju i vremena na mikrofonu. Moram izričito pohvaliti Scotta Dawsona na izvrsnim sposobnostima govorenja. Gargano i Ciampa su u zadnje vrijeme dobili push, tako da očekujem njih kao sljedeće izazivače nakon NXT Takeovera.

 

Nakamura je imao intervju gdje je rekao kako će se Aries uskoro klanjati kralju. Opet, u jednom rečenici Nakamura je rekao više nego što bi netko rekao petominutnom govoru.

 

Tye Dillinger vs Buddy Murphy – **

Solidan, iako na trenutke dosadan meč, ali lijepo je za promjenu vidjeti kako je Dillinger ostvario pobjedu. Definitivno zaslužuje više i bolje od ovoga što dobiva. Njegov gimmick izvrsno funkcionira i bit će prava šteta ako ostane na ovoj poziciji na kojoj je bio do sada. Što se tiče Murphya, bio je sam, bez Blakea i Alexe Bliss. Volio bih da nastave tu priču između njih troje, moglo bi biti zanimljivo.

 

Sada je vrijeme za backstage konfrontaciju između Balora i Joea s Gravesom kao ugostiteljem. Tema je naravno bila njihovo dosadašnje rivalstvo, njihovo bivše prijateljstvo, a i nadolazeći Steel Cage meč na Takeoveru. Joe je rekao kako mu Balor nikada nije htio dati priliku za titulu iako ga je ovaj nosio na leđima kroz cijeli Dusty Rhodes Classic i na kraju ga odveo do pobjede te da je on za ovu titulu morao proći mnogo prepreka, no ipak je vrijedilo. Balor je pak rekao kako je Joe došao u NXT i odmah mislio kako mu je netko dužan dati meč za NXT titulu. Govorili su o tome tko ima prednost a tko ne u Steel Cage meču, s obzirom da je ovo Balorov prvi meč te vrste. Na kraju su se unijeli jedan drugom u lice, a Balor je rekao Joeu da uživa u vladavini s NXT titulom dok ona traje. Bila je ovo izvrsna konfrontacija koja me totalno prodala na njihov meč u srijedu. Obojica su bili fantastični cijelo vrijeme, sve je izgledalo prirodno, a ne kao da su dobili skriptu pa ti reci što ti oni kažu. Volio bih čak da je Balor bio malo agresivniji prema Joeu i još više ga verbalno izvrijeđao, ali neću se puno žaliti zato što je ovo bilo odlično. Jedva čekam njihov meč za tjedan dana. Po meni jedno od najboljih rivalstava ove godine do sada.

 

Austin Aries vs Elias Samson – **1/4

Još jedan prilično zabavan meč, za nijansu bolji od prethodnog. Bio je to meč čiji je cilj bio prikazati Ariesa kao što agresivnijeg i opasnijeg hrvača s obzirom da za tjedan dana ima meč protiv Nakamure. U tom su i uspjeli, Aries je izgledao super i njegova serija poteza kojom je završio meč bila je izvrsna. Pobijedio je s Last Chancery. Lijepo je što su prije meča s Nakamurom uveli i taj zahvat kao njegov finisher. Nakon meča, Aries je izjavio da će pobijediti Nakamuru i napokon dokazati da je najbolji u ringu. Definitivno bih volio vidjeti heel turn Ariesa. Ta mu uloga puno bolje stoji od trenutne i s njom bi izvukao veće reakcije. Jedva čekam njihov meč svejedno, trebao bi biti super.

 

Andrade “Cien” Almas (poznatiji kao La Sombra prije WWE-a) napravit će svoj debi na Takeoveru. Prikazan je izvrstan promo video koji to najavljuje. Prilično sam uzbuđen za njegov debi, nisam ga gledao do sada, ali koliko čujem, radi se o nevjerojatnom talentu.

 

Johnny Gargano & Tommaso Ciampa vs The Revival – **3/4

Najbolji meč večeri, prilično zabavna borba kao što sam i očekivao. Nije trajao nešto previše dugo i siguran sam kako mogu oni i mnogo bolje uz više prostora, ali i ovo je bilo solidno. Rezultat je iznenađujuć, Gargano i Ciampa su uspjeli ostvariti pobjedu protiv Revivala iako ovi imaju meč protiv American Alphe na Takeoveru. Neki će reći da je to možda loš potez što Revival gubi prije Takeovera, ali Gargano i Ciampa imaju sad ogroman kredibilitet i definitivno mogu izazvati prvake nakon Takeovera. Ne vjerujem da Revival vraća titule, tako da će ići na Jordana i Gablea. Također, vidjeli smo u početnom segmentu, Revival nije smatrao Gargana i Ciampa legitimnim protivnicima tako da su ih podcijenili u meču i izgubili. Nakon meča, Dash i Dawson su napali Gargana i Ciampu, no Jordan i Gable su dotrčali i napali Revival. Bio je to dobar preview za njihov meč u srijedu koji bi trebao biti još jedan veoma zabavan meč.

 

Za kraj, Asuka i Nia Jax su potpisale ugovore. Jax je rekla kako se ne boji Asuke, te iako je ova samo pobijedila Bayley, ona ju je slomila prije par tjedana. Asuka je zatim rekla da Nia govori previše, a zatim krenula vikati na japanskom i onda za kraj izjavila da ako je se Nia ne boji, trebala bi krenuti. Asuka je zatim udarcima napala Niu, no ova ju je uhvatila i dala prilično brutalan Powerbomb. Veoma dobar segment. Nia Jax još treba malo poraditi na mikrofonu, ali definitivno je solidna. Bilo je fora čuti Asuku kako viče na japanskom. Uglavnom, dobar način da se stvori hype oko ovoga meča, iako sam siguran kako Nia nema prevelike šanse u meču. Ali on bi trebao biti zabavan.

 

Još jedna izvrsna epizoda NXT-a, stvorili su veoma dobar hype oko Takeovera, svaka priča dobila je vremena na ovoj epizodi i to je dobro. A sada se pripremimo za srijedu.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Konfrontacija Balora i Joea"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*