NXT pregled – Kassiusov pokušaj osvećivanja Gargana

Dobra NXT epizoda sa sjajnim početkom i jednako dobrim krajem, a ono između su bili squash mečevi koji su služili svojoj svrsi. Zanimljivo, raznovrsno i preporučljivo.

Prije nekoliko tjedana Ciampa je strpao Gargana u kola hitne pomoći nakon brutalnog napada. Na ovoj epizodi, Ciampi se u ime svoga prijatelja odlučio suprotstaviti Kassius Ohno. Ako ste od ovoga meča očekivali žustru i brzu akciju (kao i prvobitno ja), nećete to dobiti ovdje. Ali meč je meni i na ovaj način bio stvarno kvalitetan i jako dobro odrađen. Ohno je odlično prodao tu mržnju koju ima prema Ciampi i želju da osveti svoga prijatelja Gargana, a Ciampa je opet pokazao svoje pravo licu baš kao i protiv Gargana do sada. Psihologijski i sa stroytelling strane, ovo je bilo izvrsno odrađeno. Imamo Ohna koji je krenuo vrlo agresivno, temeljito i čisto u meč, to mu je držalo jedno vrijeme dominaciju, ali je tu Ciampa prokužio njegovu taktiku i krenuo također vrlo agresivno i žustro, ali sa svojim klasičnim i prljavim taktikama. Tu je Ohno onda skočio s nekoliko pomalo rubnih poteza, ciljajući na Ciampino ozlijeđeno oko. Jako mi se svidjela ta mini-evolucija i promjena Ohnova karaktera tokom meča. Ciampa je onda na kraju uzeo pobjedu jer jednostavno nije mogao izdržati s majstorom manipulacije. Stvarno jedan vrlo kvalitetan, agresivan meč, nešto prilično drugačije od onoga što sam očekivao, ali pozitivno su me iznenadilo. Još je napad Ciampe nakon meča pojačao taj dojam da Ciampu jednostavno više nije briga, da nema osjećaja ni za koga, da brine samo o sebi i da se neće ustručavati koristiti nedozvoljene i prljave poteze.

Show je otvorio Ricochet koji je kazao kako ga poraz u Ladder meču neće obeshrabriti i kako sada cilja na NXT titulu. Tu ga je prekinuo Dream koji je kazao da Ricochet neće preuzeti njegov show i da je ono što Ricochet može dobro odraditi, on može još i bolje. Ricochet ga je izazvao na borbu, ali Dream otklizao iz ringa.

Vrlo dobar segment. Čini mi se da je ovo prvi puta da je Ricochet dobio mikrofon u ruke i mislim da je odradio stvarno dobar posao. Publika ga prihvaća, reagira na njegove rečenice i to je bitno. Iznenadila me popularnost koju je Dream imao u ovome segmentu, čak su u jednom trenutku reakcije publike bile i na njegovoj strani. Ovo se čini kao jako dobar prvi program za Ricocheta. Velveteen Dream je netko tko se u zadnjih par mjeseci pokazao kao kvalitetan hrvač i jedva čekam da vidim što on i Ricochet mogu napraviti zajedno. Njihove interakcije u Ladder meču su bile zanimljive, tako da sam siguran da nas čeka nešto fantastično.

EC3 je imao solidan squash meč protiv Raula Mendoze. Prvi NXT TV meč za njega, sasvim solidno i dovoljno. I promo nakon toga je bio dobar, mislim da ima sigurnu karijeru u NXT-u.

Dakota Kai je pobijedila Vanessu Borne. S obzirom da će vjerojatno ići na Women’s titulu, ovo je bila dobra pobjeda za nju. Segment nakon meča mi se dopao, iako ne mislim da će to biti dobar meč. Sviđa mi se kako su ispričali priču da Dakota ima strah od Shayne, pogotovo kada je pred njom stavila Borne u submission. No, onaj backstage dio je bio intrigirajuć, baš me zanima što će Nikki Cross raditi u svemu tome. Nismo ju vidjeli dugo, a s obzirom da ne ide s ostatkom grupe na SmackDown, imat će dosta posla još ovdje u NXT-u. Volio bih da ona izazove za titulu.

Iznenadila me kratkoća War Raiders/Heavy Machinery meča, ali mislim da je ovo jedna dominantna pobjeda za Raidersa. Ovaj feud se mogao produljiti na par tjedana, ali izgleda da su ga ovim kratkim mečom odlučili okončati, vjerojatno da što brže pripreme Raiderse za titule.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Kassiusov pokušaj osvećivanja Gargana"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*