NXT pregled – Kao u dobre stare dane

Show je otvoren ženskim mečom u kojem su Io Shirai i Dakota Kai ujedinile snage protiv Jessamyn Duke i Marine Shafir. Oni koji prate MMA znaju tko su ove dvije cure, a oni koji prate NXT znaju da one redovito prate Shaynu Baszler i da su se uplele u nekoliko njenih mečeva do sada. Ovaj meč je na svu sreću bio kratak jer nisam baš ostao impresioniran s ove dvije MMA cure, nekako mi ovdje i nisu legle. Tako da mi je drago da su Shirai i Kai uzele pobjedu.

Dominik Dijaković pobijedio je Aarona Mackeyja u kratkom meču. Dijaković se već jednom ili malo više od jednom pojavio u NXT-u, ali ovdje je dobio reboot i kao što možete primijetiti, ima hrvatski grb na svojim gaćama, o čemu je bilo govora na live eventima, a i samo prezime ukazuje na gimmick Hrvata. Premda komentatori nisu to nešto baš naglasili. Solidan debi, izgledao je dobro i publika je reagirala na njega što je bitno.

Heavy Machinery pobijedili su Blakea Howella & Dannyja D’Accardoa u kratkom meču u kojem su poslali poruku trenutnim tag prvacima Unidsputed Eri protiv kojih će imati meč za Tag titule uskoro. Solidno izdanje, solidna i dominantna pobjeda.

U main eventu smo vidjeli dugo očekivani revanš između Aleistera Blacka i Johnnyja Gargana. Nešto lošiji meč od Takeovera naravno, što do toga jer je ovo Steel Cage meč koji jednostavno svojim glupim pravilima ograničava meč, što do toga što je ovdje ipak u nekim dijelovima falilo malo energije. Svejedno, jako dobar i zabavan meč s dosta napetih spotova, pogotovo onih kad su se penjali po kavezu. Potezi su isto bili okej, nisu se toliko fokusirali na stvaranje spotfesta kao na Takeoveru nego je ipak bilo psihologije, a uz to i jako dobrog storytellinga, pogotovo onaj dio kada je Black imao priliku izađi iz kaveza, ali se na kraju spustio kako bi još više istukao Gargana.

Na kraju smo dobili možda malo i neočekivan kraj gdje je Ciampa pomogao Garganu da dođe do pobjede tako što su ispucali svoj DIY signature potez. Gargano je bio u šoku, no prihvatio je pomoć svog nekoć najboljeg prijatelja, a nedavno najvećeg rivala. Tko zna što će sada biti. Definitivno vrlo uzbudljiv završetak koji otvara prostora za mnogo pravaca. Osobno ne bih volio vidjeti ponovno ujedinjenje DIY-a jer smatram kako je prerano za to i kako ovo sigurno nije pravi trenutak. No, za Gargana je ovo definitivno zanimljivo jer ćemo vidjeti u kojem će se pravcu njegov karakter razvijati, hoće li prigrliti svoj novi karakter ili će shvatiti kako je ipak otišao predaleko.

Ništa posebno do main eventa, ali je main event onda bio vrijedan gledanja. Solidna epizoda.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Kao u dobre stare dane"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*