NXT pregled – Još jedna prilika za Stronga

Odlična epizoda NXT-a je iza nas ovaj tjedan. Nakon prošlotjedne epizode koja nam nije donijela mnogo toga, ovaj puta je NXT u svom stilu odradio epizodu. Odličan meč, dva debija, jedno pitanje koje je postavljeno na samom koncu showa i još mnogo toga. Produkt im je na samom vrhuncu (govorim o NXT-u naravno) i ako ovim tempom nastave do Takeovera (koji je samo jednom najavom – War Games – već zasjenio cijeli Survivor Series), bit će sjajno.

Main event je meni bio odličan i od mene dobiva 4 zvjezdice. Možda je malo ritam u nekim dijelovima mečeva bio narušen (imaju jedan veliki spot pa nakon toga malo uspore i bude malo previše praznog hoda + neočekivana neuključenost publike u pojedinim trenutcima iako ih baš ne mogu to okriviti s obzirom da je ovo Strongu već druga ili treća prilika u title mečevima i da u svakom velikom meču izgubi), ali to je tako zanemarivo naspram fantastičnom storytellingu. Meč dva pozitivca koji su u dobrim odnosima, ali ih ovaj puta razdvaja titula koju obojica žele. Sjajnu priču pričaju sa Strongom, nešto slično što su radili i sa Zaynom svojevremeno – uvijek će doći do one zadnje razine, ali tu zadnju razinu nikada ne uspije prijeći sve dok jednog dana možda ne prijeđe. U ovome meču su to odlično prikazali – Strong je imao predivnu agresivnost u stompovima po prsima, zatim opet ti odlični backbreakeri koji su bili i ovdje jedna od glavnih točaka u meču s obzirom da je Strong imao back work na Strongu. Drew je ovdje svoju ulogu odigrao dobro – jednostavno je samopouzdan i miran te iskorištava prednost u visini i snazi. E sad, najbolji dio meča je bio na kraju kada je Drew udario Future Shock DDT i onda uzeo Stronga za glavu, pogledao ga s onim ‘ne želim ti ovo napraviti, ali moram’ pogledom i onda ga dovršio. Meni je to bilo izvanredno i čak mi je to prevagnulo hoće li biti odličan meč ili ne. Zaista odlično odrađeno.

A ono pitanje o kojem sam govorio na početku članka je što Undisputed Era radi sa Strongom? To me sad užasno interesira. Ne znam gdje sam jednom spomenuo to, možda u pregledu možda na forumu, ali bilo bi zapravo dobro da se Strong udruži sa Coleom i ekipom samo kako bi uspio doći do još jednog meča za titulu, tu prevario Colea i onda osvojio titulu. Rekao sam da njegova putanja ima sličnost sa Zaynovom – ovdje to mogu promijeniti i mislim da bi trebali promijeniti. Ne mislim da je loše da Strong ostane pozitivac cijelo vrijeme i da osvoji titulu nakon nekog vremena kao takav, ali on je napokon prvi indy ljubimac koji može biti dugotrajan projekt kao Zayn i s kojim mogu ispričati jednako fantastičnu priču. Samo mislim da ovdje mogu malo skrenuti u stranu – staviti ga kao heela samo kao varku za Colea i onda preko njegovih leđa osvojit titulu. Mislim da bi to bilo sjajno.

Lio Rush je napravio debi, ali nije imao debi meč jer ga je napao Dream koji je htio da se Black s njime suoči jer želi da ga primijeti. Međutim Black je samo ušetao u ring, sjeo i nije niti pogledao u Dreama koji je nakon toga bio očajan jer ga Black ne želi niti pogledati niti mu odgovoriti na ništa. Meni je ovo bilo sjajno. Lio Rush je debitirao na malo drugačiji način, ali ovaj napad Dreama mogu iskoristiti za program između njih dvojice jednom u bližoj budućnosti. No užasno mi se sviđa program između Dreama i Blacka. Ova scena gdje Black nije htio pogledati Dreama je bila tako moćna, ne znam kako bi drugačije opisao. Zaista divno.

Deja vu se desio na početku showa kada je Nikki Cross opet pomogla Ruby u meču protiv Billie i Peyton. Zapravo smo vidjeli istu scenu kao i prošli puta samo što je ovdje Ruby svjesno dala tag Nikki, dok je ondje to došlo nesvjesno ako se dobro sjećam (ne da mi se provjeravati). Dobro ovo grade, polako ali sam siguran da znaju što rade i da imaju plan.

Kairi Sane je imala debi meč i pobijedila Aliyah u kratkom meču. Bilo je dobro i agresivno, Aliyah je dobila malo ofenzive i nije izgledalo loše, no da, Sane ima meč na Takeoveru i naravno da će pobijediti. Veselim se gledati Sane u NXT-u.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Još jedna prilika za Stronga"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*