NXT pregled – Joe protiv Nakamure na Takeoveru

  • 7/10
    NXT 27.7.2016. ocjena - 7/10
7/10
Sending
User Review
8/10 (2 votes)

Manje od mjesec dana ostalo je do novog Takeovera u Brooklynu. Što znači da bismo lagano trebali saznati mečeve koji će se dogoditi i ondje. I to je upravo ono što je NXT uradio u ovoj epizodi, saznali smo jedan ogroman meč za Takeover. Riječ je o meču između Joea i Nakamure za NXT titulu.

Na početku showa, Nakamura je u zabavnom squash meču pobijedio Blakea. Nakamurini mečevi nikada ne mogu biti dosadni. Ovaj je bio dodatno zanimljiv jer je bilo odlične komedije u njemu. Nakon njega, Regal je učinio meč između Nakamure i Joea službenim na oduševljenje publike. No, prvak je imao problema s tom odlukom. Nije se slagao jer ga se nije pitalo apsolutno ništa u vezi toga, a on je taj koji drži titulu. Htio je da Regal odgodi taj meč i da pronađe pravog izazivača nekakvim drugim putem. No, Regal mu je zaprijetio da će mu oduzeti titulu ako je ne bude htio braniti jer je taj meč već služben, te nakon toga Joe nije imao izbora nego prihvatiti situaciju kakva je. Nakon toga se pojavio Nakamura na stageu i radio svoje uobičajene face i pokrete rukom.

Lijepo su ovo odradili. Joe je imao odličan promo još jednom. Nije ispao kukavica jer nije htio Nakamuru. Možda zapravo i je kukavica, ali to nije pokazao jer se on hoće boriti u Brooklynu, ali ne protiv nekoga tko po njemu nije zaslužio dobiti priliku. Bila je to očekivana odluka da će Nakamura sljedeći ići na titulu. No, nešto što je predvidljivo ne znači da je loše jer ako poznate i Joea i Nakamuru, a ako gledate NXT, trebali biste, onda znate kako će njihova borba u Brooklynu biti stiff! Zato se bolje pripremite. Nakamura je fantastično izgrađen do sada, ostvario je tri ogromne pobjede, protiv Zayna, Ariesa te Balora, a uz to je imao milijun squash mečeva. To je definicija izazivača za glavni pojas.

S druge strane, saznali smo i tko bi mogao ići na Women’s titulu. Bayley je bila u uredu Williama Regala i zatražila svoj revanš protiv Asuke. Regal je rekao da će konzultirati Asuku i onda odrediti hoće li se i gdje će se meč dogoditi. Ovo mi se sviđa: Regal je ovdje naglasio kako mora otići do prvaka i zatražiti je za dopuštenje u neku ruku kako bi mogao stvoriti ovaj meč za Brooklyn. To se nije dogodilo s Joeom, Regal je bez konzultacije s njim najavio meč u kojem će on braniti titulu. I zato je Joe izašao. Jer ako može pitati Asuku želi li ona svoj meč, zašto ne bi mogao pitati i njega slaže li se on sa svojim protivnikom. Što se tiče Bayley, bilo je očekivano da će dobiti svoj revanš protiv Asuke. Odugovlačili su ovaj njen put do titule, još od Dallasa gdje je izgubila. Razumijem i zašto, htjeli su revanš između Asuke i Bayley ostaviti za nekakav veći event, a to će Brooklyn definitivno biti.

Buddy Murphy i Wesley Blake su nastavili svoju priču. Blake je rekao kako će pobijediti Nakamuru, u čemu očito nije uspio, a onda je Murphy kazao kako će on pobijediti u svome meču. No, nažalost za njega, protivnik mu je bio nitko drugi nego Kota Ibushi! Kota Ibushi je jedini koji se trenutno može ravnati s Nakamurom kada gledamo stiffness njihovih udaraca i poteza. Ovo je bio NXT debi za Kotu koji je dio Cruiserweight Classica u ovom trenutku. Po svemu sudeći, ovo je možda znak kako je NXT zaista potpisao Kotu, što bi bilo fantastično. Što se tiče meča, bio je čak zabavniji od Nakamurinog. Isto nije bio dugačak, ali publika je bila jako uživljena u ovo, Kota je bio fantastičan, ali Buddy Murphy je vjerojatno ime najbolju izvedbu u svojoj karijeri, barem po meni. Publika je čak reagirala na njegovu ofenzivu, i imao je dosta odličnih trenutaka u meču. No, ovo je bio meč za Kotu koji je na kraju očekivano pobijedio. Nemam zaista ništa protiv toga što se Kota pojavio u NXT-u i definitivno bih želio da ga potpišu uskoro. Ako već nisu, naravno.

TM61, Miller i Thorn, pobijedili su dvojicu jobbera u kratkom, ali jako zabavnom meču. Za sada ih dobro bookiraju, dobivaju dobre reakcije od publike i to je odličan znak za dalje. Do kraja godine bi i oni trebali krenuti u lov na titule.

Billie Kay imala je meč protiv Santane Garrett i uspjela je uzeti pobjedu. Nadam se da je ovo znak kako će Billie Kay sada biti redovna u svojim pojavljivanjima. Sad kada Bayley ode, ženska divizija će ostati malo prazna i definitivno će trebati netko popuniti to mjesto. Billie Kay je jedna od pravih osoba za to i mogla bi nositi diviziju zajedno s ostalima. Uz nju, Peyton Royce i Ember Moon (poznatija kao Athena) trebale bi također dobiti priliku zasjati.

Idući tjedan vraća nam se Hideo Itami u akciju, a uz njega svoj debi napravit će i Bobby Roode! Jedva čekam!

 

Još jedna dobra epizoda NXT-a. Iako nije bilo nikakvih odličnih mečeva kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko epizoda, svi squash mečevi su bili zabavni, pojava Ibushija je bila dodatan plus, a imamo i najavljen ogroman meč za Brooklyn.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Joe protiv Nakamure na Takeoveru"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*