NXT pregled – Jedan povratak i jedan debi

  • 9/10
    NXT 3.8. ocjena - 9/10
9/10

Ovotjedna epizoda NXT-a donijela nam je mnogo toga. Saznali smo meč za Women’s titulu na Takeoveru, Bobby Roode napravio je svoj debi, a Hideo Itami vratio se u ring nakon više od godinu dana izbivanja iz svijeta hrvanja.

 

Saznali smo i tko su sljedeći potencijalni izazivači za Tag Team titule. Riječ o Garganu i Ciampi koji su jasno postavili svoj cilj – osvojiti te titule. Na početku showa smo vidjeli backstage segment između TM61 i Revivala. Miller i Thorne su izazvali prvake na meč jer ako su zaista najbolji, onda će to i pokazati. No, Gargano i Ciampa su imali druge planove pa su se uključili u razgovor i izazvali prvake na meč za titule. Prvaci su ubrzo otišli, no prije toga su prihvatili izazov Millera i Thornea. Bio je to jako dobar segment. Gargano i Ciampa su bili odlični ovdje i trebali bi definitivno više govoriti.

TM61 i Revival imali su prilično solidan, iako pomalo razočaravajuć meč. Ništa nije toliko impresioniralo, ali su barem prvaci izašli kao pobjednici. I da, Revival je ovaj meč uzeo DDT-om! DDT kao finisher?! Koja je ovo godina? Mislim, nije da imam nešto protiv toga, baš naprotiv, to ih još više čini old school timom.Ovaj poraz neće nanijeti štete Milleru i Thorneu jer su ipak izgubili od prvaka. Nakon meča, Gargano i Ciampa su se opet pojavili, zadali pokoji udarac prvacima i onda visoko podigli titule u zrak. Odlično postavljen meč. Još nije ništa službeno najavljeno, ali će se oni sukobiti na Takeoveru sasvim sigurno. NXT tag team divizija je izvanredna u ovom trenutku. Nakon odlične trilogije između Alphe i Revivala, izgleda da bismo mogli dobiti još jedno sjajno rivalstvo i kolekciju fantastičnih mečeva. Gargano i Ciampa fantastično funkcioniraju u timu i mislim kako bi mogli osvojiti titule na Takeoveru.

 

Kao što sam i rekao, saznali smo i tko će se suočiti s Asukom na Takeoveru, a to je nitko drugi nego Bayley. To je bilo očekivano, ali jako su dobro izgradili njen put do revanša u ovih par mjeseci, a i činjenica je da ćemo dobiti još jedan u najmanju ruku veoma dobar meč, tako da se ne mogu žaliti na ovo. No, stvari koje su odradile ove dvije na ovoj epizode su bile odliče. Asuka je stavila stolicu na stage i pozvala Bayley da dođe gledati njen meč kako bi se što više upoznala s onim što ju čeka. No, Bayley je gurnula tu stolicu, ali je svejedno gledala kako Asuka udara Aliyah. Asuka niti nakon meča nije pustila Aliyah iz Asuka Locka, stoga je Bayley morala doći u pomoć, iako nije bilo nikakvog kontakta između njih dvije. Ovo je bio odličan način za izgraditi Asuku kao opasnog protivnika. I do sada je ona bila opasna, ali u ovih par mjeseci kao prvak nije pokazala mnogo intezivnosti i željela je onda posjetiti ljude, a pogotovo Bayley koliko ona opasna može biti. Jedva čekam njihov meč.

Po meni najbolji dio NXT-a je bio Bobby Roode. Čovjek koji je ranije ove godine otišao iz TNA i koji je već napravio ogroman broj pojavljivanja na NXT live eventima napokon je napravio i svoj TV debi. Njegov promo, baš kao i njegova pjesma bio je ‘glorious’. Bobby Roode je tijekom svog promoa prešao iz faze gdje je rekao kako su svi ljudi u Full Sailu dio NXT-a, do faze kada je rekao kako će sve te iste ljude zamijeniti slavnim i poznatim osobama. Full Sail publika dobila je što je zaslužila, zaista su užasni i drago mi je da je Roode rekao ovako nešto. Roode je također kazao kako će učiniti NXT još boljim i većim mjesto, odnosno bolje rečeno, slavnim mjestom. Ako je ovo njegov gimmick, onda sam ja za to. Ovaj promo je bio fantastičan. Čovjek je zlato.

Hideo Itami vratio se u ring i pobijedio člana Cruiserweight Classica, Seana Malutu. Bio je to solidan povratak za njega, iako meč nije bio pretjerano dug. Da se vratio ranije, vjerojatno bi nastavili s onom pričom o tome tko ga je ozlijedio, ali sada je godinu i jače prošlo od toga, tako da to baš i nema smisla više. Predviđam da će Itamija gurnuti u main event scenu brzinom svjetla, možda već i nakon Takeovera.

Chris Atkins i Mojo Rawley su imali meč, no ubrzo se pojavio Samoa Joe i razbacao ih obojicu, a onda za kraj stavio Rawleya u Coquina Clutch kako bi pokazao Nakamuri što ga čeka na Takeoveru. Dame i gospodo, ovako se bookira jedan top negativac u kompaniji. Čovjek koji ne bježi od tuče, nego naprotiv, prekida nasumične mečeve i razbija protivnike. Mislim da bolje od toga ne može biti. Samoa Joe je fantastičan.

 

Izvanredna epizoda. Sve je bilo u znaku nadolazećeg Takeovera, a uz to smo dobili i jedan debi te jedan povratak. Odlično.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Jedan povratak i jedan debi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*