NXT pregled – Jedan dolazi, drugi odlazi

Ovih dana su nam krenuli najavljivati novu eru za NXT jer neki lagano odlaze na glavni roster (Nakamura, Dillinger…) dok su se neki i vratili natrag (McIntyre, Ohno..). Ako nova era znači da će se njihov booking popraviti u odnosu na prethodnu godinu i ako će se napokon vratiti taj hype koji je NXT nekad imao, onda sam ja za. Vidjelo se osvježenja u produktu – nove grafike, nova ulazna pjesma i intro odmah je pridodalo na osvježenju showa. A ako ćemo gledati po kvaliteti ove epizode, nova era za NXT bi mogla biti nešto, jer ova epizoda je bila odlična. Sada samo ne smiju stati, trebaju poraditi na bookingu, trebaju davati značajnije priče, a ne samo staviti meč na Takeoveru u kojem se bore dva lika za NXT titulu jer je to dream meč. A priče zapravo nema. Trebaju krenuti graditi priče, karaktere i rivalstva. I bit će sve u redu.

Nova era u NXT-u, obilježena je odlaskom Nakamure, čovjekom koji je pak obilježio NXT otkako je došao prije točno godinu dana. Imao je sjajan promo za kraj u kojem je pohvalio službenike NXT-a, trenere, ali i publiku. No, nešto više je pokazao – pokazao je da bez problema može održati malo duži promo koji je sasvim dobar i razumljiv te ja mislim kako Nakamura ne bi trebao imati nimalo problema što se tiče toga na glavnom rosteru. Ovo je bio pokazatelj da može napraviti sasvim dobar promo ako mu se pruži prilika i ako mu se ne kaže točno u riječ što treba reći. Na kraju se pojavio cijeli NXT roster kako bi mu čestitao, a tu je bio i Finn Balor koji ga je zagrlio. Bio je ovo odličan oproštaj Nakamure kojeg ćete sada moći naći na SmackDownu. Ne bih ga nimalo duže ostavio u NXT-u. Ovo mu je bilo sasvim dovoljno. U ringu nije trebao nikakvog progresa, bez problema se prilagodio na WWE stil. Jedino je trebao poraditi na mikrofonu i ako se mene pita, to je u ovih godinu dana dobro napravio. Za jednog čovjeka koji je došao iz Japana i kojemu engleski nije materinji, promo poput ovoga je nešto što ću pohvaliti i prihvatiti svaki puta kada je u pitanju Nakamura.

Dok Nakamura odlazi, u WWE se vratio Drew Galloway. Ili sada po starom, Drew McIntyre. Drew je imao karijeru već u WWE-u. Njegov nadimak je bio ‘chosen one’. Ali nikada nije opravdao te riječi – ne zato što on to nije mogao nego zato što mu to nitko nije dopustio. U zadnjih nekoliko godina u WWE-u proveo je kao član 3MB-a i bio je samo jobber. Imao je talenta, ali nikad nije mogao to pokazati. I onda je napustio WWE. Došao je u TNA, došao je na indy scenu i opravdao svako očekivanje koje je netko imao. Imao je hrpu odličnih mečeva i pokazao je da može biti mnogo više od ‘chosen one’ lika na papiru u WWE-u.

I izgleda da je WWE to uvidio te su ga sad odlučili vratiti u WWE-u. Prvo se pojavio na Takeoveru prošli tjedan u publici, a sada je imao debi u meču protiv Oneya Lorcana. Meč je trajao 6 minuta, ali je bio najbolji 6-minutni meč koji ćete ikada vidjeti. Čista brutala od meča s konstantnom i brzom akcijom, sjajnim stiff potezima i udarcima. Udarali su se što su jače mogli, a trenutak kada je Lorcan krenuo udarati šamare je bio izvanredan. McIntyre je čak uspio raskrvariti Lorcana što je još više dodalo na brutalnosti. Na kraju pobjeda za Drewa kao i očekivano. Bolji povratak nije mogao dobiti, a Lorcan nije ispao slabu u porazu. Nakon meča je Drew imao solidan promo. Nadam se da će ga graditi što je lakše moguće, a ne ga direktno staviti u priču za NXT titulu bez ikakvog prethodnog builda.

Gargano i Ciampa pobijedili su Blaisa i Mileya u kratkom, ali zabavnom meču. Bila je ovo solidna pobjeda za #DIY, kako bi im se vratilo malo momentuma nakon poraza na Takeoveru. No, glavna priča se vrtjela oko Mileya koji je jako impresionirao u meču, ali kada je njegov partner ušao u meč, odmah su izgubili. I onda je nakon meča Miley brutalno pretukao svog sada bivšeg partnera. Bio je to odličan segment koji me čak zainteresirao za Mileya. Izgledao je impresivno i tijekom i nakon meča. Možda nešto bude od njega.

Aleister Black je jednim potezom pobijedio Hollisa za 30-ak sekundi. Meč nije mogao biti bolje odrađen, Black je izgledao potpuno mirno i samo je lagano dovršio svog protivnika. Sjajno.

Ruby Riot imala je meč protiv Kimberly Frankele. Uspjela ju je pobijediti za nekoliko minuta, usprkos tome što se pojavila Nikki Cross kraj ringa tijekom meča. Meč nije bio loš i Riot je izgledala solidno. Baš me zanima kamo će ići s ovim feudom između nje i Nikki, potencijalno može biti odličan jer obje imaju sjajan karakter.

Još bih istakao sjajn promo Ember Moon koja se oglasila nakon meča protiv Asuke jer je shvatila kako Asuka zna učiniti sve, pa tako i varati kako bi došla do pobjede. No kako se to neće dogoditi sljedeći puta.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Jedan dolazi, drugi odlazi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*