NXT pregled – Glorious era dobiva svoj Go to Sleep

Još jedna veoma dobra epizoda NXT-a koja je započela sjajno s povratkom Itamija, a završila još bolje s jednom velikom pobjedom, ali onda i oproštajem Dillingera. Sve se više približavamo Takeoveru u Torontu, a za sada ova nova era obećava.

Prošli tjedan najavljeno je kako će se Dillinger i Young sukobiti još jednom kako bi do kraja riješili svoje nesuglasice, no ovaj puta u Steel Cage meču kako se nitko od Sanitya ne bi mogao uplesti u meč. Ako stavimo sve uobičajene nelogičnosti oko Steel Cage meča u vezi s vratima i svime ostalim, ovaj meč je bio zaista zabavan i služio je kao odlična kulminacija i završetak njihovog feuda. Publika je bila zagrijana za meč, navijali su za Dillingera, a on je pokazao veliku dozu agresivnosti i time želju za osvetom nad Youngom. No, nije niti Young ispao slabim, nije ispao kukavica koja samo želi otići kroz vrata i pobijediti na kukavički način. Young je čak učinio onaj predivan Elbow drop s vrha kaveza. Sjajan nearfall je bio tu. I bilo je očekivano da će se Sanity uplesti. No, nije bilo nimalo loše odrađeno jer su se pojavili Ohno, Strong i Riot te izjednačili brojke s jedne i druge strane, a onda su i pomogli da Dillinger ostvari pobjedu.

Mjesecima i godinama Dillinger je bio netko tko bi gubio one važne mečeve. Prošle godine je dobio znatno već push nego prijašnjih godina, postao je ključni igrač u NXT-u, no nikada nije ostvario tu neku ogromnu pobjedu. Sve do sada. Ovo je bio sjajan trenutak, trenutak u kojem je Dillinger izgledao kao prava zvijezda jer je napokon ostvario tu veliku i važnu pobjedu kojom je dokazao svoju kvalitetu. Ništa ovo neće loše učiniti za Sanity ili Younga zbog svega što se dogodilo na kraju meča, jednostavno su jednom u stotinu puta uspjeli izgubiti. No, ovo je ogromna pobjeda za Dillingera. Značila bi još i više da će ostati u NXT-u, ali ovo mu je bio zadnji meč u NXT-u i sada službeno prelazi na SmackDown. Čovjek je ovu pobjedu definitivno zaslužio. Bio je cijelo vrijeme underdog, uvijek bi ga netko prevario i uskratio pobjede ili titule, no sada je napokon pronašao pravi puta do te velike pobjede.

Bobby Roode otvorio je show kazavši kako je pobjedom na Takeoveru dokazao da će sada budućnost i sudbina NXT-a i dalje biti u njegovim rukama. Zatim je rekao kako prošli tjedan nije stajao na stageu dok je Nakamura imao oproštaj jer nije to htio zato što ga je upravo on poslao van iz NXT-a. Zatim se u ringu pojavio Hideo Itami, koji se napokon vratio nakon nekoliko mjeseci izbivanja iz ringa zbog ozljede, ošamario Roodea, a onda mu udario GTS za ogromnu reakciju publike.

Bio je ovo veoma dobar segment. Roode je bio dobar za mikrofon, opet je imao jedan kvalitetan heel promo. Povratak Itamija mi je bio sjajan, drago mi je da će napokon izazvati za NXT titulu, ali sada se stvarno nadam da se neće ponovno ozlijediti. Prošle godine se vratio u Brooklynu nakon prve ozljede i trebalo mu je nekoliko tjedana da se ponovno ozlijedi. Nadam se da će se ovaj puta to promijeniti. Veselim se nastavku ovoga rivalstva i nadam se dobrom meču, vjerojatno na Takeoveru. Iako mislim da je Itami samo tranzicijski izazivač prije nego izgrade Gallowaya. Itami je dosta dugo vremena već u NXT-u, no pola toga je proveo van ringa zbog ozljede. Svejedno, mislim kako će ga uskoro staviti na glavni roster.

Liv Morgan i Aliyah pobijedile su Billie Kay i Peyton Royce u kratkom i prosječnom meču. Nemam ništa ovdje posebno za dodati, no drago mi je da su Morgan i Aliyah ostvarile pobjedu jer inače dosta gube. Ženska divizija je već sada nešto raznovrsnija, imamo ove četiri cure koje su uvijek negdje tu i dobro će poslužiti.

Almas je pobijedio Burcha u kratkom, ali prilično zabavnom meču. Dobra pobjeda za Almasa koji će sljedeći tjedan imati meč protiv McIntyrea gdje će vjerojatno izgubiti, tako da mu je pobjeda ovdje bila nužna. Jednako sam ostao i impresioniran Burchom ovdje, volio bih ga vidjeli malo više u NXT-u.

Sljedeći tjedan Gallagher i Bate će imati meč za United Kingdom titulu, čemu se jako veselim.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Glorious era dobiva svoj Go to Sleep"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*