NXT pregled – Gallagher u lovu na UK titulu

Ovotjedna epizoda NXT-a bila je izvanredna. Naprosto možda i najbolja epizoda NXT-a ove godine, ali čak i zadnjih godinu dana. Nova era je iz tjedna u tjedan sve bolja i bolja i ja sam naprosto ostao oduševljen ovim satom NXT-a. Samo neka ovako nastave i mislim kako će se vrlo lako vratiti hype koji je NXT imao još prije dvije godine.

Odmah ću reći – meni je main event bio fantastičan. Možda ću ga malo precijeniti u očima mnogih, možda se većini vas nije svidio toliko koliko meni, ali je meni meč za UK titulu izmešu Gallaghera i Batea bio jednostavno sjajan. Meč je trajao otprilike 10 minuta, što nije niti premalo, a niti previše – taman da pokažu sve što znaju a da pritom ne odu u beskonačnost ili recimo ubace onu dosadnu sredinu. Bilo je u svakom trenutku zabavno, inovativno i zanimljivo. Nećete ovdje vidjeti hrpu poteza jedan za drugim ili mnogo izvanrednih near fallova, tek ih je bilo nekoliko pred kraj. Ovaj meč se sveo na mat wrestling, grappling i catch-as-catch can wrestling. A kada je to odrađeno do nekog skorog perfekcionizma, onda ja to obožavam. Ovo je bilo naprosto sjajno, akcija je bila jako fluidna, zanimljiva i radili su mnogo inovativnih stvari i brutalnim zahvata. Bilo je odlično. Na kraju smo vidjeli nekoliko poteza, od kojih je bio i onaj Gallagherov headbutt, a oni su značili mnogo jer poteza u ovom meču baš i nije bilo. Tako da su u završnici ubacili i to, ali nisu pretjerali, bilo je sasvim odmjereno.

Jednostavno obožavam ovaj meč. Nisam niti očekivao ovdje novog prvaka, no Gallagher je pobijedio u porazu jer je pružio odličan otpor prvaku. Drago mi je da je UK titula dobila još jedan meč na NXT-u i da nije zaboravljena sve dok ne krene njihov tjedni show na Networku uskoro.

Nikki Cross i Ruby Riot imali su čak dvije tučnjave tijekom epizode. Najprije su započele show kada je Nikki prozvala Ruby te je nastao totalan kaos koji su sudci morali riješiti. A onda je najavljeno kako će njih dvije imati i meč kasnije u showu, no to se nije dogodilo jer je izbio još jedan brawl prije meča.

Meni je ovo bilo izvrsno – već su uspjeli učiniti njihov feud odličnim. Obje imaju taj gimmick luđaka kojeg nije briga što radi i koliko je to riskantno. Tako da je to ovdje funkcioniralo sjajno i činjenica da su ih sudci morali rastavljati je također bila izvrsna. Očekujem jedan njihov meč u budućnosti koji će imati neku stipulaciju koja će im dopustiti da naprave odličan meč. Ovo je bio sjajan uvod u ono što nas očekuje.

Drew McIntyre pobijedio je Almasa su nešto više od tri minute. Meč je bio jako zabavan, iako ne kao onaj Lorcan/McIntyre meč od prije dva tjedna. Malo mi je glupo što je Almas izgubio u ovako kratkom vremenu jer bih volio da je nešto više od toga, no McIntyre je s druge strane ovdje ostvario još jednu sjajnu pobjedu.

Aleister Black je imao još jedan squash meč koji je ovaj puta bi malo duži i nije imao samo jedan potez. No, opet je bio izvanredan i Black je sjajno udarao protivnika. Odlično ga grade za sada.

Također su prikazali sjajni višeminutni promo video za Rodericka Stronga koji je pričao o svojoj burnoj prošlosti u obitelji. Idući tjedan slijedi i drugi dio ovoga. Meni je ovo bio izvanredan video, ali to nije niti čudo jer WWE to odlično radi. Strong je dobro pričao ovdje i ovako nešto mu je bilo potrebno jer nije predstavljen kao ključni igrač, a to bi sasvim sigurno mogao biti u NXT-u. Trebao bi dobiti više spotlighta u budućnosti, a ovo će mu pomoći.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Gallagher u lovu na UK titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*