NXT pregled – Extreme Rules izdanje

Ova godina je malo posebna jer nam je Extreme Rules PPV došao malo kasnije nego inače, nije bio baš točan i nije došao kada je trebao, ali je najbitnije to da je došao i da smo ga doživjeli. No, ovaj puta nam je došao kroz jednosatnu epizodu NXT-a. Što je zapravo mnogo bolja i lakša varijanta za gledati, zar ne? Ali sada ozbiljno, ova epizoda je bila definicija ekstremnosti, brutalnosti i ludosti. Ne ovogodišnji Extreme Rules PPV koji je to trebao biti, a nije. Ova epizoda je sadržavala apsolutno sve. I trebate ju pogledati, čak i ako ne gledati NXT redovno.

Gledajte, ženska revolucija u WWE-u navodno traje već nešto više od dvije godine. To je uglavnom do NXT cura koje su još tada krenule imati izvrsne mečeve pa se to prenijelo i na glavni roster gdje su to doista forsirali kao da je osmo svjetsko čudo. No, pogotovo od brand splita, žene na glavnom rosteru su krenule imati prve x mečeve. Prvi Hell in a Cell, prvi Tables meč, prvi Ironman meč, prvi Steel Cage meč….i tim mečevima su pokušali progurati to da i žene mogu biti ekstremne, da i one se mogu potući oružjima i bacati jedna drugu u kavez ili ne znam ni ja što.

No, ako ćemo pričati o ekstremnom ženskom meču, meču koji je baš opravdao stipulaciju koju je dobio, to je definitivno onda ovaj Last Woman Standing meč između Asuke i Nikki Cross. Zaboravite prvi Hell in a Cell, zaboravite tu ogromnu brutalnost~! koje su žene donijele na glavnom rosteru jer ako je brutalnost udariti jednom protivnicu štapom u leđa, onda je ovo nešto potpuno vanserijsko. A zapravo je bio samo fantastičan meč. Kažem samo jer NXT nije za ovaj meč govorio da je ovo povijesni meč koji će promijeniti pravac u kojem će cure ići u budućnosti. Oni su taj meč najavili pošteno i pustili su curama da odrade posao i da pokažu što mogu u ovakvim okolnostima. To nije kao kada ti WWE nameće mišljenje da je prvi HIAC meč između Charlotte i Sashe Banks bio izvanredan samo zato što je prvi i ti to tako moraš misliti. To je čisti prodavanje zjaka jer su nahvalili meč više nego su trebali prije nego se on dogodio.

Ovdje, potpuno drugačija situacija. Asuka je luda. Nikki Cross je vjerojatno još luđa. I imale su potpuno lud meč. Kada tijekom cijelog meča obje na licu imaju taj mazohistički smijeh kad prime udarac koji govori ‘udari me još tri puta ako treba’ e to je onda sjajno. Ovo nije bio tipičan WWE LMS meč u kojem se forsiraju ti užasno napeti završetci s odbrojavanjima do 9 što zapravo i nije napeto nego je glupo i besmisleno. Ovdje je svaki spot imao smisla, ali bome itekakvo značenje. Spotovi sa stolicama su bili izvrsni, pogotovo ono kada je Asuka bacila Nikki na stolice, a ova se odmah oporavila i nekako na instinkt joj udarila Back Suplex. A tek onaj Powerbomb, čini mi se da je Asuka ili udarila od rub rampe ili od onu šipke od stolice, ali izgledalo je jako bolno uglavnom. A tek onda dolazimo do najvećeg spota u meču, a to je onaj predivan Superplex sa ljestava kroz komentatorski stol. Eto, imali smo dva ženska Money in the Bank meča, niti u jednom od ta dva nisu ovoliko dobro ljestve bile iskorištene kao oružje. Žalosno, ali da, tako je. I nije mi bitno tko je pobijedio ovdje na papiru, pobijedile su obje. Bio je sjajan meč u kojem su obje pobjednice jer su pružile izvedbu kakvu smo malo vidjeli u povijesti WWE-a. Ako ćete govoriti o brutalnosti, evo vam primjer. Ovaj meč hvalite, o ovome meču govorite da je povijesni i da je bio brutalan jer WWE, tu nećete pogriješiti.

No, to nije bila jedina ekstremna stvar na ovom showu. Što se isprva činio kao običan meč Lorcana i Itamija postao je izvanredan segment s tolikom količinom brutalnosti koju nismo vidjeli dugo vremena. Obožavam Lorcana. Da sada pobijedi Lesnara i osvoji Universal titulu, ja bih im skinuo kapu. Čovjek kada uđe u ring ima legitimitet samo takav. Ovdje je došao u meč, udario jedan predivan Uppercut Itamiju i raskrvario mu nos, toliko da se meč morao zaustaviti. Iskreno, nisam mislio da će ovaj dio meča prikazati jer su kasnije na snimanju epizoda ponovno odradili njihov meč, što su ovdje također prikazali, ali puno je pomoglo. Prikazalo je Lorcana kao potpunu zvijer koji bi sada s takvom snagom i brutalnošću mogao izazvati bilo koga za bilo koju titulu. Dok su Itamija prikazali kao srčanog i borbenog wrestlera koji je, unatoč razbijenom nosu, ponovno došao u ring i tražio borbu protiv Lorcana. Ovo tretiram sve kao jedan veliki angle, ali itekakav angle. Svaka čast.

Itami je pobijedio, pozvao je Ohna u ring koji je i došao, no onda su ih napali Wolfe i Dain. Imat ćemo timski meč između ove četvorice sljedeći tjedan. Ja samo čekam Itami/Ohno meč, to će biti super, ali niti ovaj tag team meč ne bi trebao biti loš.

Još jedan tjedan nisam ništa novo saznao o Velveteen Dreamu. Nisu ovi squash mečevi koje radi loši, ali nije dovoljno kul kao Baron Corbin dok je on to radio, tako da očekujem vidjeti ga u nekom dužem meču i nekoj konkretnoj priči u kojoj će pokušati pokazati što zna. Jer on u ovim mečevima izvede dva dobra poteza. Tko zna, možda je zaista dobar wrestler. A možda samo i ostane na dva poteza.

Još moram pohvaliti promo video za meč Roodea i Stronga koji će se dogoditi sljedeći tjedan. Baš su lijepo izgradili njihov meč i veselim se vidjeti koliko će biti kvalitetan.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Extreme Rules izdanje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*