NXT pregled – Dvoboj za prvog izazivača za NXT titulu

NXT nastavlja svoju novu eru i put prema Takeoveru u Chicagu s još jednom sjajnom epizodom ovaj tjedan. Odličan razvoj priče u svakom rivalstvu i na kraju smo zatvorili show s izrazito kvalitetnim main eventom. NXT je naredao nekoliko izvrsnih epizoda u zadnja četiri tjedna i jako mi je drago da se po pitanju toga vraćaju na te stare staze.

Saznali smo tko će biti izazivač za Roodeovu NXT titulu na Takeoveru jer su se ovdje za to pravo borili Hideo Itami i Roderick Strong. Sasvim logično uparivanje ovdje jer su njih dvojica bili fokus showa u zadnjih nekoliko tjedana – Itami je tek napravio svoj povratak i imao je konfrontaciju s Roodeom, dok smo dosta novog saznali o Strongu u posljednja dva tjedna s onim sjajnim videima.

Meč je zaista bio dobar i kvalitetan, ne bih baš rekao fantastičan, no zasigurno jedan od boljih mečeva koje smo imali prilike vidjeti na NXT TV-u ove godine. Početak je bio solidan, odmjeravali su se malo iako tu još nije bilo nečega konkretnoga, no ubrzo su krenuli već s udarcima i potezima. U sredini su malo zastali i to je jedan od razloga zašto mi ovaj nije bio toliko odličan, no jednom kad ih je krenulo u stretchu, onda nisu stajali. Možemo se složiti sigurno da Strong ima najbolje varijacije Backbreakera u WWE-u, ako ne i u svijetu jer oni su ovdje zaista bili svijetle točke meča. Itami je pokazao odličnu dozu agresivnosti s jakim udarcima i šamarima te onda nekoliko kombiniranih poteza u zadnjim minutama. Završetak mi se zaista svidio – Strong, iako vidno umoren, nije se htio predati i završiti meč tek tako, no Itami je njegovu nestabilnost iskoristio i pobijedio s GTS-om.

Po meni ispravan rezultat, Itami je trebao ovu pobjedu jer napokon treba nešto konkretno u NXT-u. Cijelo ovo vrijeme su ga ozljede zezale i stvarno nije ostvario mnogo toga ako sagledamo stvari. Ovo će mu biti fantastična prilika da se pokaže u svojem prvom main eventu na Takeoveru. Što se tiče Stronga, ne smiju sada posustati s njime i zaustaviti ono što su radili zadnja tri tjedna. Ovdje je bio odličan underdog koji se borio do zadnje kapi krvi, no sada s tom pričom moraju i nastaviti. Jer inače ona videa neće značiti mnogo toga.

Gargano i Ciampa izašli su van za promo kako bi prozvali prvake, no umjesto njih su izašli Sabbatelli i Moss koji su rekli kako bi oni trebali biti sljedeći u redu za meč za Tag Team titule. Tada su Gargano i Ciampa napali ovu dvojicu i dobili smo meč koji je bio prilično kratak, zabavan i efektivan. Gargano i Ciampa su ostvarili tu bitnu pobjedu kako bi imali što više kredibiliteta na Takeoveru.

Nakon meča je izašao Regal, ali i prvaci zajedno s Elleringom koji je rekao da će Regal biti kriv za sve ono što se dogodi Garganu i Ciampi, no onda je Regal rekao da će meč između ova dva tima na Takeoveru biti Ladder meč. To je zaista sjajna najava, već je prošlo vremena otkako smo vidjeli posljednji Ladder meč u NXT-u, ali nikad nismo vidjeli jedan za timske titule. Tako da se definitivno radujem ovom meču, iako je prilično očito tko će pobijediti. Svejedno, bit će odlično.

Aleister Black imao je još jedan sjajan squash ovdje. Ovaj puta je pobijedio protivnika koji je bio veći od njega. Samo neka ga ovako nastave graditi, ima sjajan karakter, publika ga podržava i jednostavno ima taj zlobni, badass izgled koji ga čini zvijezdom.

Ono što bih još volio istaknuti je onaj intervju Nikki Cross, ako bih to i mogao nazvati intervjuom. Novinar ju je pokušao pitati nešto, no ona je radila gluposti, smijala se, čupala se za kosu da bi onda imala sjajan i agresivan promo o Asuki i njihovom meču na Takeoveru. Nikki Cross možda ima najbolji karakter u cijeloj ženskoj diviziji u NXT-u, a i jedan od boljih od gotovo svih žena u WWE-u i ovdje je pokazala zašto. Sjajno.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Dvoboj za prvog izazivača za NXT titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*