NXT pregled – Do zadnje kapi krvi

Ovotjedna epizoda NXTa bila je prilično unikatna i prilično sam siguran kako ovakvu epizodu nismo dosada imali. Razlog tome je 2 out of 3 falls meč između Samoe Joea i Sami Zayna koji se već tjednima bore za pravo borbe protiv Finn Balora za NXT titulu. Nakon nekoliko neodlučnih borbi, došlo je do te situacije da je NXT bio primoran dati 2/3 falls stipulaciju kako bi napokon saznali pobjednika. I taj se meč dogodio upravo sinoć. No, što je tu tako posebno, što je tu tako unikatno, pa vidjeli smo već milijun 2/3 falls mečeva dosada, zašto je baš ovaj tako poseban? Zato jer nije trajao 10 minuta, niti 15, čak niti 30 nego 45 i još nešto minuta te tako ispunio cijelu epizodu. Sami Zayn i Samoa Joe borili su se u 45-minutnom meču kako bi jedan od njih mogao zaraditi taj jedan meč, ali meč vrijedan borbe, a to je taj za NXT titulu. Komentatori su odradili sjajan posao ovdje, cijelo vrijeme su nam govorili kako će ova epizoda biti sjajna jer bismo na rasporedu trebali imati meč između American Alphe i Vaudevillainsa, kako su Bayley i Asuka tu, no sve je to palo u vodu jer su Samoa Joe i Sami Zayn uzeli svo vrijeme sebi. NXT je predstavio ovaj meč veoma važnim, prije samog meča smo imali predstavljanja oba hrvača što nije tako čest slučaj u mečevima koji nisu za neku titulu.

Prvi fall trajao je najduže i to nešto više od 20 minuta. Bio je vrlo spor, no to ne znači da je bio loš. 20 minuta sa sporom akcijom uz pokoju malo bržu sekvencu možda zvuči neprivlačno, ali Zayn i Joe su dobro to odradili. Dosta dobro su gradili akciju, u samom početku smo gledali razna odmjeravanja, nadjačavanja i ponešto mat wrestlinga. Joe je udarao jako stiff udarce, pokušao prizemljiti Zayna koji se nije predavao. Ipak, Joe je na kraju uspio udariti Muscle Buster i odnijeti prvi fall nakon dvadeset minuta, prilično spore, ali stiff akcije.

Drugi fall je trajao dosta kraće, Joe je nastavio sa svojom dominacijom i udarcima, Zayn je bio vidno iscrpljen, no nije odustao sve dok nije preuzeo kontrolu nad mečom i uspio nadvladati Joea te ga nakon par poteza stavio u Koji Clutch na što je Joe tapkao i Zayn je dobio drugi fall. Nešto brža akcija ovdje, dobili smo par odličnih izmjena udaraca i nekoliko zanimljivih sekvenca.

Treći fall je dakako bio najzanimljiviji ako ćemo gledati iz perspektive brze akcije i near fallova. Ovdje je bilo dosta više back and forth akcije, Zayn je udario par odličnih poteza uključujući i onaj prekrasni DDT kroz užad. Joe je ovdje također bio izvrstan, nekoliko odličnih zahvata je izveo. Publika je bila veoma glasna, htjeli su jako da Zayn pobijedi i Zayn je zaista bio vrlo blizu cilju, htio je udariti Helluva Kick, no Joe se snašao u toj situaciji te je uspio naći izlaz, a onda stavio Zayna u Coquina Clutch, na što Zayn nije imao odgovora te se onesvijestio zbog nedostatka kisika u mozgu. Joe je tako uzeo treći fall i pobijedio 2 naprama 1 te se osigurao meč za NXT titulu protiv Finn Balora na NXT Takeoveru u Dallasu.

Ovaj meč se možda neće svidjeti svima jer definitivno nije meča za svakoga, otkuda traje skoro 50 minuta, tu je još i prilično spor, što možda ne bismo htjeli vidjeti od ove dvojice. No, meni je ovaj meč bio izvrstan te je definitivno najbolji NXT meč ove godine, ali bit će čvrst kandidat na kraju. Cijeli meč je sjajno odrađen. Storytelling je bio na vrhuncu, Samoa Joe je obećao da će uništiti Zayna i to je upravo učinio ovdje. Udarao ga je do iznemoglosti, bilo to koljenom, laktom, rukom ili glavom, nije birao. S druge strane, Zayn je glumio izvrsnog underdoga. Sami je jako pouzdan što se tiče toga, on je stvarno izvrstan underdog, to je dokazao u meču protiv Owensa na Rivalu, a to je dokazao i ovdje. Odlično je prodavao poteze i činio je još brutalniji. Njegovi hope spotovi dolazili su u pravo vrijeme i davali publici nade u njega. Izvrsno odrađeno. Samo hrvanje nije zaostajalo. Kao što sam rekao, mnogo izvrsnih izmjena udaraca, mnoštvo dobrih poteza i par uzbudljivih near fallova na kraju. Kraj je bio čist, što je samo doprinijelo meču. Ali Samoa Joe je negativac, ne bi li on trebao pobijediti na neki prljav način? Ne, naravno da ne? Ovo je pravi način da se Joe izgradi kao izazivač za NXT titulu, iako je već dobio priliku u Londonu, no nije je iskoristio. Nemam neke zamjerke na ovaj meč zaista. ****1/2

Ova NXT epizoda nije se sastojala samo od toga. William Regal otvorio je show i najavio kako će se Austin Aries boriti protiv Barona Corbina u Dallasu. Ovo je bila prilično očekivana odluka zbog prošlotjednog napada Corbina na Ariesu koji je tada debitirao. Veselim se vidjeti Ariesa u NXT ringu i vjerujem kako će proizvesti kvalitetan meč s Corbinom.

 

Izvrsna epizoda NXTa. Sastojala se od jednog meča, no taj meč je bio izvrstan. Zayn i Joe su apsolutno napravili izvanredan meč po meni. Nije za svakoga, ali onaj tko misli da će mu se nešto ovako svidjeti, neka pogleda.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Do zadnje kapi krvi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*