NXT pregled – Borba za obitelj

Ovotjedna NXT-a epizoda nije se fokusirala na mnogo stvari. Očigledno, daleko najveći fokus je bio na meču za NXT titulu, no uz njega, dobili smo još i jedan zanimljiv meč, pokoji intervju, te sve skupa, epizoda je proletjela i bila je dobra. Nemam problema s time što nam NXT u zadnje vrijeme daje više title mečeva na TV epizodama, to je jedan od načina kako zainteresirati publiku da se priključe gledanju, pogotovo one koji nisu čitali spoilere.

U main eventu smo vidjeli meč za NXT titulu između Bobbya Roodea i Rodericka Stronga. Jako mi se svidjelo kako su izgradili ovaj meč i iako je bilo očito da tako ispasti, feud nije izgledao kao da je tranzicijski feud prije nego McIntyre izazove za titulu, izgledalo je kao da Strong ima ogromne šanse da ovo osvoji. I baš mi se to jako svidjelo, pogotovo cijelu tu priču koju su ispričali sa Strongom u posljednjih nekoliko mjeseci, kako se bori radi svoje obitelji i kako će napraviti sve da uzme titulu ovdje. Čak su njegova žena i majka bile u publici za vrijeme meča.

Meč je bio jako dobar. Nije mi bio odličan, dogodile su se tu i dvije reklame jer je meč bio dosta dug, pa to onda uvijek nekako pokvari tok meča i taman kad zagaze i kad zaredaju koju dobru sekvencu, uspori se zbog njih. Da je bilo na PPV-u, vjerojatno bi napravili super meč. No, za NXT TV, ovo je bilo izvrsno. Jako mi se svidio početak s dominacijom Stronga, uhvatio je prvaka na krivoj nozi i htio je odmah u početku riješiti pitanje pobjednika. No, onda je Roode usporio tempo kao i inače, ali je imao jedan izvrstan leg work tijekom sredine, zaista mi se to svidjelo, puno bolje nego što to on inače radi, možda zato što je i Strong odradio odličan posao u sellingu. Strong je imao dobre povratke u meč s nekoliko izvrsnih kontri. Već sam kazao kako Strong ima možda i najbolje varijacije Backbreakera u wrestlingu.

Lažni završetak je bio jako dobro odrađen, ipak su uspjeli malo dobiti publiku na tome, ali je nekako bilo očekivano da Strong neće osvojiti titulu. Svidio mi se i Implant DDT koji je onda Roode napravio nakon što je meč ponovno krenuo, i to ispred njegove obitelji. Roode je onda nakon još jednog DDT-a uzeo meč. Odlično odrađen završetak koji je zaštitio Stronga što je najbolje mogao, a uz te je imao i izvrsnu izvedbu u meču, tako da mu je on samo koristio, ne i štetio. Roode i dalje nastavlja biti zanimljivo bookiran prvak koji se uvijek zna provući i koristi svaku situaciju da pobijedi i zadrži titulu.

Na početku showa smo imali meč između Ohna i Itamija protiv SAnitY. Ovo je bio solidan meč ako gledamo in-ring akciju, no ovaj puta je nešto važnija bila priča koju su htjeli ispričati. Itami kada je htio dati tag Ohnu nije ga bilo jer s se borio s ostatkom Sanitya kraj ringa. I onda kada je Ohno htio tag, Itami mu ga namjerno nije htio dati. Te nesuglasice su ih naravno koštale meča te su Dain i Wolfe uzeli pobjedu. Jako dobro odrađen meč koji je postavio još jednu čvrstu podlogu za feud između Ohna i Itamija, a pritom dao bitnu pobjedu za Sanity. Radujem se nastavku feuda Itamija i Ohna te njihovim potencijalnim mečom u Brooklynu.

Ostalo su bili intervjui koji su bili jako dobri i postavili su određene stvari za sljedećih nekoliko tjedana. Posebno mi se svidjela konfrontacija između Ember Moon i Ruby Riot, vjerojatno ćemo vidjeti neki njihov #1 Contender’s meč u budućnosti. Isto tako smo saznali da bismo mogli vidjeti i #1 Contender’s meč između McIntyrea i Daina za NXT titulu. Kay i Royce su također imale fora promo. Sljedeći tjedan se vraća i Johnny Gargano.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Borba za obitelj"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*