NXT pregled – Borba dvaju prijateljica

Dobro došli na pregled ovotjedni NXT epizode. Ova i još tri iduće epizodi emitirat će se iz CFE arene u Orlandu. Započeli smo show s lijepim videom o rivalstvu Carmelle i Bayley koje će imati meč za Women’s titulu.

 

Baron Corbin vs Johnny Gargano – **

Prilično solidan meč ove dvojice. Publika je bila zagrijana za Gargana, dok je Corbin dobio velike negativne reakcije na ulasku. Obojica su dominirali određenim dijelom meča, no Gargano je na kraju naletio na Corbina koji mu je dao End of Days i to je završilo ovaj meč. Očekivana pobjeda za Corbina, što je u redu nakon onoga Triple Threat meča gdje je pretrpio poraz. Corbin se popravio u zadnje vrijeme, solidno odrađuje svoj karakter te nadoknađuje pojedine nedostatke što se tiče hrvanja.

 

Idući tjedan, Sami Zayn i Samoa Joe borit će se u jedan na jedan borbi i pobjednik će imati pravo na meč za NXT titulu. Zayn je zatim imao solidan kratak promo o ovoj odluci Regala. Ovo je bio očekivani pravac u kojem će ići, no sviđa mi se. Joe i Zayn se još nikada nisu susreli u singles borbi, tako da jedva čekam vidjeti što će napraviti zajedno.

 

Hype Bros vs John Skyler & Corey Hollis – *3/4

Ovo je bio prilično zabavan kratki squash za Rydera i Rawleya. Iako ih ne volim previše, prilično dobro funkcioniraju u ringu zajedno i sposobni su proizvesti donekle kvalitetne mečeve. Ovaj nije trajao dugo, no Rawley i Ryder su ispucali svoje uobičajene poteze i na kraju s Hype Ryder ostvarili pobjedu. Ništa loše ovdje, zabavnih par minuta meča.

 

Bayley i Carmella imale su zajednički intervju o svome meču kasnije. Rekle su kako su njih dvije prijateljice, ali će prijateljstvo staviti na stranu u meču. Ovo je bilo još jedna solidna konfrontacija njih dvije. Njihova priča je tipična priča dvaju prijateljica koje se bore za nešto, no to je u ovom slučaju lijepo odrađeno i iako nikada ne bih dao Carmelli velike šanse za pobjedu, uspjeli su me zainteresirati za meč.

 

Alexa Bliss vs Cameron – *1/4

Mogu reći kako je ovo bilo bolje nego što sam očekivao. Cameron nikada nije bila dobra u ringu, a Alexa Bliss nije ta koja bi nešto mogla izvući iz nje, no ovdje su u par navrata solidno funkcionirale i iako ovo nije ni blizu dobrome meču, bilo je ipak u redu. Jako mi se sviđa Alexa Bliss što se tiče odrađivanja svoga karaktera u ringu, odlično joj pristaje uloga negativca i to je ovdje pokazala. Drago mi je da je uzela pobjedu jer sam mislio kako bi Cameron mogla dobiti ovaj meč pošto joj je ovo prvi jedan na jedan meč u dugo vremena.

 

Enzo Amore i Big Cass imali su još jedan promo u nizu o Dashu i Dawsonu, no ovaj puta su dobili društvo, a to su bili Gable i Jordan. Ova dva tima su imala zabavnu konfrontaciju o tome kojem će timu 2016. godina biti godina uspjeha. Informirali su nas i da ćemo idući tjedan imati 8-Man Tag Team meč u kojem će ova četvorica biti u istom timu. Jako zabavna konfrontacija, sva četvorica su dobri u ovome i ovdje se to pokazalo.

 

Elias Samson vs Jesse Sorensen – 1/2*

Eliasu Samsonu nešto fali, jednostavno ne uspijeva svojim izvedbama učiniti meč zanimljivim. Karakter mu može funkcionirati dosta dobro, barem ovdje u NXTu, no još uvijek nismo vidjeli ništa dobrog od njega. Mečevi, iako kratki, nisu zanimljivi. Što se tiče ovoga, očekivano je ostvario pobjedu s Twisting Neckbreakerom. Još uvijek nisam impresioniran njime, nadam se da će se to promijeniti jer mi se jako sviđa koncept njegovog karaktera, samo što se taj koncept ne uspijeva realizirati.

 

Apollo je imao intervju gdje je rekao kako je izgubio pravedno od Balora prošli tjedan, no kako ćemo od sada vidjeti novoga Apolla Crewsa. Solidan intervju, popravio se dosta u zadnje vrijeme na mikrofonu. Mislim da su njegovi promoi bili tema jedne epizode Breaking Grounda. Prije nije bio toliko dobar, no čini mi se kako se sada popravio i to je dobro. Očito je da još neće na NXT titulu, stoga ćemo vidjeti što će sada biti s njim.

 

Bayley (c) vs Carmella (NXT Women’s Championship) – **3/4

Mogu reći kako sam dobio bolji meč nego što sam očekivao te mislim kako je ovo za Carmellu najbolji meč u NXTu do ovoga trenutka. Početak je bio prilično spor, no dobar, odmjeravanje snaga, kontre i ostalo. Kako smo se približavali završnici tempo se pojačavao i na kraju smo dobili jedan jako zanimljiv stretch. Carmella me impresionirala s dva jako lijepa Suicide Divea, nisam to očekivao od nje, no jako se lijepo uklopilo u priču i dosadašnji tijek meča. Na kraju smo imali izmjenu pinova gdje je Bayley izvukla bolji kraj i ostvarila pobjedu. Pomalo netipičan završetak za ovakve mečeve da se pobijedi na ovaj način, no ovdje je to definitivno dobro odrađeno. Nakon meča, Eva Marie i Nia Jax su napale Carmellu i potom Bayley, no Asuka se pridružila i spasila stvar. Eva i Nia Jax su otišle, a Asuka se okrenula prema Bayley i dotaknula njenu titulu. Ovo je bio jako dobar segment koji postavlja podlogu za rivalstvo Asuke i Bayley kojeg je dugo čekao. Jedva čekam vidjeti kako će ovo izgraditi.

 

Za kraj showa, Samoa Joe je imao promo o svojem meču protiv Zayna koji će se dogoditi idući tjedan. Promo je bio dosta dobar i solidan način da se završi ovotjedna epizoda NXTa.

 

Dosta dobar NXT ovaj tjedan. Imali smo solidan početni meč, zabavan squash Hype Brosa, zanimljiv Main Event s odličnim segmentom nakon njega te večer dobrih intervjua i promoa. Idući tjedan imamo Zayn/Joe, to će biti dobro.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Borba dvaju prijateljica"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*