NXT pregled – Black vs Blackheart

Prva prava epizoda nakon Chicaga i već smo se poprilično zalaufali s nekim stvarima. Dobro konstruirana epizoda nošena jednim vrlo dobrim segmentom i jako zabavnim main eventom.

Black je otvorio show te se probao osvrnuti na svoj meč sa Sullivanom, no to mu je uskratio Ciampa koji je krenuo omalovažavati Blacka i njegovu vladavinu s titulom, a onda i službeno izazvao Blacka na meč za titulu što je zapravo bilo vrlo očekivano. Jako dobar segment. Nemam što pričati o Blackovom performansu ovdje, glavninu je odradio Ciampa i na njemu je bio spotlight u ovome segmentu. Svidjele su mi se njegove provokacije, pa na kraju i kopiranje Blackove sjedeće poze je isto bio lijep dodir, onako u klasičnom Ciampinom stilu gdje jednostavno polomi sve živce protivnike, čak i Blacku koji nikada ne reagira burno, uvijek je miran, ovdje ne. Ovdje je čak krenuo napasti Ciampu kada je izašao iz ringa. To je ono što mi se jako dopalo. Ciampa je genijalan u ovoj ulozi.

Odluka da će Ciampa ići na titulu je očekivana, ali isto tako vrlo logična jer Ciampa sad ima sav momentum nakon pobjede nad Garganom i sasvim je dobra odluka da on sada ide na titulu, a sudeći po ovome segmentu, cijelo to rivalstvo bi trebalo biti divno, a o meču da i ne govorim. Premda je Gargano u svom intervjuu naglasio kako situacija s Ciampom nije gotova, tako da ćemo vidjeti, vjerojatno će se i on uplesti u nekom obliku.

U main eventu smo vidjeli six-man tag gdje su novi NXT tag prvaci Seven u Bate ujedinili snage s Ricochetom protiv Undisputeda. Ovo je prvo trebao biti tag meč za prvake protiv drugih dvoje protivnika, ali je Undisputed ekipa odlučila prebiti te protivnike tijekom njihovog ulaska i ubaciti sebe u meč. Eto, ako su se neki žalili da će Undisputedu faliti heata i momentuma nakon onakvog poraza, mislim da ga sada imaju, već samo ovim napadom su kazali dosta.

A onda su još i pobijedili u six-man tag meču koji je bio jako, jako zabavan. Ako ste gledali ove UK mečeve od prije par dana, znat ćete o kakvoj se kvaliteti ovdje otprilike radi, pošto je ovaj meč otprilike bio (po kvaliteti) identičan i onome za titule, a i onom six-man tagu od dan prije gdje je Dunne zauzeo poziciju koju ima Ricochet u ovome meču. Ali je Ricochet dovoljno kvalitetan hrvač da napravi jedan malo drugačiji osjećaj u meču, da ispuni meč svojom prisutnošću i učini ga svježim i inovativnim u odnosu na dva spomenuta meča. Bolji follow-up za sve što se izdogađalo na dva UK showa nisam mogao tražiti, tako da sam jako zadovoljan. A uz to su i postavili vjerojatno meč za North American titulu između Colea i Ricocheta što sam predvidio već nekog onog Ladder meč prije par mjeseci. Trebalo bi biti izvrsno.

Candice LeRae je pobijedila Lacey Evans u kratkom meču koji je zapravo bio jako dobar. Možda i najbolji performans za Candice u NXT-u, a što se tiče Evans, ovo je možda bio i bolji meč od onih koje je imala s Kairi. Premda je ondje imala značajniju ulogu i više je pokazala, ovdje je više bila sporedni lik u prikazivanju Candiceinih sposobnosti.

Dopao mi se i intervju Candice nakon meča u backstageu gdje je rekla kako je previše bila zaokupirana Garganovim problemima da je zapustila vlastitu karijeru i da će to nastojati promijeniti. Sumnjam da ćemo je u Brooklynu vidjeti u meču za titulu premda nije nemoguće, ali očekujem i to u jednom trenutku i to do kraja godine.

Kona Reeves je imao još jedan squash meč. Čak mi se čini da sam ga u prošlom meču pohvalio kako mi se čini možda i solidnim u ringu i kako bi u nastavku moglo biti nešto od njega, ovdje onda mislim totalno suprotno. Previše labavosti i nesigurnosti je tu bilo. Rekao bih da NXT za sada ima dosta planova za njega, ali nekako mislim da to neće dugo trajati i da od njega neće ništa biti. Čak ga i publika ne voli baš, daju mu negativne reakcije i to stoji, ali više mislim da je to onaj X-Pac heat.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NXT pregled – Black vs Blackheart"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*