NXT pregled (2/10) – Ostati kratak

Danas znamo kako je NXT izgubio u direktnom okršaju s AEWom po pitanju gledanosti. I to će biti prilično veliki problem za tjedni NXT show u nadolazećim tjednima. Premda ne jedan koji je nepremostiv. WWE je probao staviti svoj razvojni brand protiv nove kompanije, kladionice su predviđale dobar start, što su i dobili. Složili su prilično dobru epizodu i opet izgubili, a razlog što su izgubili je i u percepciji. Koliko god neki pričali, NXT nije taj koji može biti gledan kao ‘alternativna opcija’. On je pod istom kompanijom kao i primarna opcija, samo s većim indy štihom.

Ako ste bili jedan od onih koji je odabrao NXT kao ono što ćete pogledati u direktnom dvoboju, mislim da se niste prevarili. Pogotovo zato što su krenuli jako. Matt Riddle vs Adam Cole je bio najbolji meč kojeg ste ovog tjedna mogli vidjeti na tjednim epizodama. Daleko najbolji meč. Problem je što ostatak carda nije bio na razini iz nekoliko razloga. Jedan od glavnih razloga je upravo ta odluka da krenu jako. Uzeli su top meč, stavili ga prvoga, što je imalo sav smisao svijeta za ovu epizodu, i rasturili kuću. No sve nakon njega je bilo osjetno lošije. Nisu to bili loši mečevi, jednostavno nisu bili na toj razini i svaki od njih je u nekom trenutku imao osjećaj da malo predugo traje. Svi redom su imalli tu manu. Isto tako, NTX je podbacio po pitanju promoa, složili su tempo koji je bio samo na wrestlingu. To funkcionira za veliki NJPW show, ali ne funkcionira za tjedni show. Dream je imao jedan, ali je bio jako loš i besmislen.

Dvije stvari o kojima će se najviše pričati su dva povratka. Prvi je Finn Balor koji se vratio u NXT. Ima dva načina gledanja na to, jedan je taj da su dobili zvijezdu, koja će za iste novce raditi lakši raspored i imati važnu ulogu da podigne sebe i brand. A drugi, to je onaj kojem ja naginjem, je taj da je Finn Balor upravo degradiran u drugu ligu. Sami izaberite kojoj skupini spadate. Drugi povratak je bio Ciampa, koji se dogodio na samom kraju epizode, u onih 15 minuta koliko je epizoda dulje trajala od planiranog. Ako mene pitate, mislim da je bila bolja opcija zamijeniti vremena tih pojavljivanja, pogotovo zato što je bila ideja da se svi oni koji su gledali AEW prebace na NXT u tih zadnjih 15 minuta. Njegovo pojavljivanje je za mene bilo prilično suhoparno. Pojavio se i to je to. Nije da sam bio nešto oduševljen, nije da se išta dogodilo. Samo se pojavio.

NXT je zapravo odradio posao kako spada, no jednostavno on više nije nova vruća stvar u gradu. To je sada jedan drugi show. I NXT će imati zanimljiv period ispred sebe, jedan koji bi mu mogao donijeti mnogo problema (no o tome ću jednom drugom prigodom), ali ako nastavi dostavljati dobar proizvod, možda neće imati top gledanost u terminu, no imat će ljude koji će htjeti gledati ga i u snimci zato što će biti pojam kvalitete.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "NXT pregled (2/10) – Ostati kratak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*