NWA Power pregled (8/10/2019)

Iako sam epizodu pogledao točno onog trenutka kada se uživo emitirala, NWA Power recenzija tek je sada došla na red.

Kada sam prvi puta čuo kako će NWA također ući u mod tjednog programa bio sam malo skeptičan. Kako i ne bi bio, NWA je ogromno ime u industriji, ali realnost je ta da je većina toga stvar prošlosti. Zadnjih godina je polako ponovo počeo postajati relevantan na nekoj većoj sceni, ali da li je to dovoljno za tjedni show? Bilo je nekih stvari koje su pomogle. Nick Aldis je uz All in dao prilično veliki značaj NWA titulu, Billy Corgan kao vlasnik kompanije dobio je slobodne ruke, koje nije imao u TNA periodu, u čijem periodu je bio najbolji nastup svih vremena – Broken Matt Hardy. Čak je i najava Jim Cornetta na komentatorsku poziciju izgledala kao prilično dobar potez. Cornette ima neke svoje mane, pogotovo kako godine prolaze, ali je neosporno jedan od velikih govornika ove industrije.

I onda je, bez puno pompe, došla ta prva epizoda. Realno sam shvatio da će biti emitirana tek nekoliko sati prije nego je krenulo. Donio sam odluku ostati malo dulje budan i pogledati je. Nisam požalio. Set izgleda kao da smo se vratili u sedamdesete. Ring, prostor za intervjue i komentatorski stol sve jedno kraj drugoga, uz vizualnu estetiku tog prošlog vremena. To mi se jako svidjelo, pošto je bilo drugačije od svega što drugi trenutno imaju. Automatski su stvorili prepoznatljivost i unikatnost u odnosu na sve ostale. Identitet. Drugi dio dobrih odluka je došao sa korištenjem YouTubea kao platforme na kojoj će izlaziti, jednostavno su svima dostupni bez puno muke. Zbog toga su skupili 400 tisuća pogleda na epizodi u mrvicu manje od tjedan dana. Nisam očekivao tako jako brojku za prvu epizodu.

Sve je to divno i krasno, no pitanje supstance je jednako važne. A supstance je itekako bilo. Show će se svidjeti svima onima koji nisu ljubitelji svih ovih akrobacija koje danas možete vidjeti u wrestlingu, a tu je bilo i nekoliko poznatih imena. Nick Aldis, Tim Storm, James Storm, Eddie Kingstone, Homicide, Eli Drake su samo neka od njih. Kako je ovo bila prva epizoda imali smo dosta jednostranih mečeva, kojima je bila svrha pokazati tko je važna osoba na koju trebate obratiti pozornost. No imali smo i puno promoa. Nick Aldis je odradio vraški promo na početku showa, a na kraju je show zatvorio vrlo dobrim mečom za titulu protiv Tim Storma. Svaki segment je imao neku ulogu i postavio je priču za dalje, sat vremena trajanja je prošlo i bilo je vrlo zabavno.

NWA Power ima svoj glavni adut u tome što su drugačiji, ali isto tako su dali fanovima još jedan izbor. Volite wrestling sedamdesetih ili osamdesetih godina prošlog stoljeća? Ovdje ćete takvo što imati. Prvi show nije garancija da će stvar uspjeti, ali me je itekako zabavio. Zato nisam išao u puno detalja. Volio bih da uzmete vremena i sami ocijenite da li je ovo za vas ili ne.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "NWA Power pregled (8/10/2019)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*