NOAH New Hope Day 1 recenzija

Pre-taped show koji je prikazan 24.5. na AmebaTV-u. Prvi od dva New Hope eventa koji su građeni oko Kaita Kiyomiye koji je u main eventu oba showa. Snimljeni u TV studiju i moram priznati da je bilo jako nadrealno gledati kako hrvači izlaze u svom ring gearu dok su snimatelji i fotografi oko njih u bijelim zaštitnim odijelima.

Daisuke Harada & Tadasuke vs KONGO (Haoh & Nioh)

Daisuke Harada je trenutni IPW:UK Junior Heavyweight prvak, bio sam uvjeren da je ta promocija mrtva. Od ljudi u ringu jedino mi je Haoh načelno poznat jer je sve do relativno nedavno nastupao pod imenom Hi69. Ovo je bio meč s jako čudnom dinamikom, tek nakon što je pola meča već prošlo sam razaznao koji je tim heel, a koji babyface. Isto tako ovo je meč od dvije polovice gdje je prva jako spora i u njoj se više-manje ništa ne događa, a druga koja je čisti junior heavyweight spotfest u kojem je bilo par odličnih poteza (pogotovo jedna predivna gory special+diving stomp kombinacija). Meč je završio time limit drawom nakon 20 minuta i imam dojam da je zato prvih 10-ak bilo ništa drugo nego prazan hod.

Kinya Okada vs Hajime Ohara

Ovo je bilo fantastično s obzirom na uvjete, svaka sekunda je iskorištena do maksimuma. Uspjeli su odraditi meč koji je imao psihologiju, gdje je završna sekvenca imala smisla i još se skoro pa nije ni osjetilo to što nema publike. Ohara je u meču imao ulogu ZSJ-a tj. hrvač koji je daleko bolji od protivnika što se tiče brzine i tehničkog hrvanja, ali mu protivnik ima puno više čiste fizičke snage. Meč je otvorio s tehničkim hrvanjem gdje je skoro svaki Oharin potez ne samo kontriraro svaki Okadin nego je i bio fokusiran na lijevu ruku i vrat u pripremi za finish, negdje na pola meča Okada uspjeva stvoriti dovoljno prostora da udari Oharu s nekoliko bacanja (uključujući i jedan jako lijep backbreaker), ali je jednostavno previše izmoren i na kraju ga Ohara tjera da tapka.

Yoshiki Inamura vs Shuhei Taniguchi

Digresija, ali stvarno je nadrealno gledati hrvače kako izlaze u svom ring gearu dok su oko ringa postavljeni snimatelji i fotografi u punoj zaštitnoj opremi. Solidan undercard hoss meč, ništa više i ništa manje od toga. Jedan od onih koje je dosta teško opisat na iole zanimljiv način jer s tehničke strane nisu uradili ništa posebno, a storytelling strana se svodi na ˝ja sam jači i veći od tebe.˝ Dovoljno zabavno dok gledaš, ali ćeš za par sati zaboravit da se uopće dogodilo. Kraj meča me zato dosta iznenadio, znam da NOAH polaže velike nade u Inamuru tako da mi je čudna odluka da gubi čisto ko suza od Taniguchia u ovako kratkom meču.

Rene Dupree vs Kaito Kiyomiya

Rene ima samo 36 godina, mislio sam da je puno stariji zbog runa u WWE-u ranih 2000-ih. David vs Golijat meč u kojem nitko nije ništa pokazao, usudim se reći kako je ovo zasigurno najlošiji meč na cardu i uopće jedan od lošijih Kaitovih mečeva koje sam gledao. Pomalo je neoprostivo provesti nekoliko minuta u rest holdu u main eventu showa koji je građen oko tebe i koji nema Bog zna koliku minutažu. Bilo kako bilo najbolji spot je definitivno bio tiger suplex kojim jer Kaito i završio meč, ne samo jer je signalizirao kraj, nego zato što je nakon meča Kaito prozvao Kazuchiku Okadu i izazvao ga na meč.

Sve u svemu jedan solidan show s malo čudnim bookingom i main eventom koji dosta pokvari sveukupni dojam, ali i s jednim dosta iznadprosječnim mečom u kojem je Ohara dobio novog fana. Moram pohvalit hrvače koji nisu ni u jednom trenutku napustili ring (ako ignoriramo dvije planche u prvom meču) i komentatore koji su za razliku od BJW-ovih djelovali dosta zainteresiranije za ono što komentiraju. Drago mi je i što je Kaito prozvao Okadu, očito je da ove godine nećemo dobiti super show na koji je Okada pozivao još u prvom mjesecu, ali izgleda da bi ga i mogli dočekati 2021.

Be the first to comment on "NOAH New Hope Day 1 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*