NJPW Wrestling Toyonokuni 2017 recenzija

Prvi od dva showa koji su na rasporedu u sljedećih tjedan dana za New Japan su iza nas. Odradili su Toyonokuni show na kojem je bilo devet mečeva, dok je main event bio meč između Naita i Robinsona za IC titulu. Kako je sve prošlo, koja su moja mišljenja sve ovo pročitajte u nastavku.

Jushin Thunder Liger, Tomoyuki Oka & Hirai Kawato vs. Tiger Mask IV, Katsuya Kitamura & Shota Umino – **1/4

Prosječan meč koji je imao zabavnu akciju, ali nikada nije prešao u nešto bolje. Nije loš kao početni meč, no bilo je i boljih takvih ove godine. Ovo je bio čisti prosjek iako naravno nije trajalo dugo, niti sam očekivao nešto više.

Rocky Romero & Beretta vs. Yoshinobu Kanemaru & El Desperado – **1/2

Još jedan meč koji je u trenutcima bio zanimljiv, ali onda i dosadan. Romero i Beretta su bili solidni ovdje i drago mi je da su uzeli pobjedu pošto su prvaci.

Ryusuke Taguchi & Yoshitatsu vs. SANADA & BUSHI – **1/2

Tatsu je bio grozan ovdje, ali zaista grozan, pogotovo kada je pokušo izvesti nekakav Pedigree, ali je bilo tako loše. Sanada i Bushi su sjajni i učinili su ovaj meč donekle zanimljivim, premda ni Taguchi nije bio loš. No, Sanadi i Bushiju je ovdje pobjeda bila mnogo potrebnija, a i sama odluka je totalno ispravna. Sanada zaslužuje više od ovoga.

Hiroyoshi Tenzan, Satoshi Kojima & David Finlay vs. Tama Tonga, Tanga Roa & Yujiro Takahashi – **3/4

Ovo je bilo nešto bolje od prethodna tri meča, no uglavnom zbog Tenzana i ekipe. Ovaj Bullet Club sastav je dosadan za umrijeti, pogotovo Roa i Takahashi. Tonga još donekle i nije loš kad hoće. zna biti dosta brz u ringu. Moram istaknuti i onaj dobar hot tag Finlaya pri kraju meča. Na kraju je Bullet Club uzeo pobjedu, premda sam ja htio suprotan rezultat.

Hirooki Goto, YOSHI-HASHI & Will Ospreay vs. Minoru Suzuki, Takashi Iizuka & TAKA Michinoku – ***1/4

Daleko najbolja stvar na showu do ovog trenutka. Interakcije između Gota i Suzukija su bile izvrsne, nisam još uvijek pogledao njihov meč od prije par dana gdje Suzuki uzeo titulu. Zabavna akcija tijekom cijelog meča. Nisam niti primijetio da je Ospreay u meču, uopće nije bio prisutan u prvom dijelu i onda se pojavio odjednom. Bio je odličan u završetku, a u konačnici je onda i uzeo pobjedu. Drago mi je zbog toga jer pretpostavljam kako bi on sada mogao biti sljedeći koji će izazvati za Jr. titulu, što me jako veseli jer bismo mogli dobiti meč njega i Takahashija.

Kazuchika Okada, Tomohiro Ishii & Toru Yano vs. Kenny Omega, Bad Luck Fale & Chase Owens – ***1/4

Meč je bio dobar i služio je kao solidan preview za neke mečevi koji nas čekaju na Wrestling Dontaku showu za par dana. Omega i Ishii su imali sjajne interakcije i sekvence ovdje, tako da očekujem jednako dobar meč i za par dana. Nisam nešto zaintresiran za meč Okade i Falea niti su me ovdje za njega zainteresirali. Ne podržavam tu ideju da Fale konkurira za IWGP titulu samo tako. Okada je na kraju uzeo pobjedu, što je u redu.

IWGP Junior Heavyweight titula: Hiromu Takahashi (c) vs Ricochet – ****

Očekivano izvanredan meč. Početak je bio lud, Ricochet je ušao u meč kao raketa i krenuo udarati potez za potezom kako bi pokušao u startu pobijediti. No, naravno nije uspio. Odlična akcija tijekom cijelog meča, Ricochet nije pretjerao s highflying potezima, bilo je dosta brutalnosti i agresivnosti s obje strane, intezivnih udaraca i čak dosta dobre borbe izvan ringa. Ništa nisam manje niti očekivao od ove dvojice. Takahashi nastavlja imati fantastičnu vladavinu s Junior titulom jer svaki puta imao odličan meč. Nadam se da još dugo neće skinuti titulu s njega jer čovjek je preporodio ovu diviziju.

Hiroshi Tanahashi vs. EVIL – ***1/2

Jako dobar meč, čak i bolje nego što sam očekivao. Baš me je iznenadio Tanahashijev napad s leđa prije početka meča, to je potez prosječnog heela. Zabavna akcija tijekom gotovo cijelog meča, bilo je odličnih izmjena udaraca. Svidjela su mi se uplitanja Los Ingobernablesa i Taguchija jer nije trajalo dugo nego su skratili i učinili zanimljivim. Više bih volio da je Evil pobijedio ovo sada znači da bi Tanahashi mogao ići na IC titulu ponovno.

IWGP Intercontinental titula: Tetsuya Naito (c) vs Juice Robinson – ***1/2

Nije bio odličan meč, ali nisam to očekivao, no bio je vrlo dobar i pozitivno sam se iznenadio. Robinsonu je ovo bila prva prilika u main eventu nekog New Japan PPV-a i bit ću iskren, bio sam jako skeptičan oko toga, nisam bio zainteresiran za meč jer nisam najveći obožavatelj Robinsona, no ovdje se pokazao dobrim i pouzdanim čovjekom. Meč je malo predugo trajao, no Naito je imao dobar leg work u početku, a ono što me najviše impresioniralo je Robinsonovo prodavanje koljena. Bilo je konstantno i nikada nije zaboravio na to. U završnici su podigli tempo, od onog Apron Powerbomba nadalje je sve bilo dosta dobro. Nisam niti očekivao neki drugačiji rezultat osim pobjede Naita. Nakon meča se pojavio Tanahashi koji je Naita izazvao na meč za titulu. Izgleda da sam bio upravu kada sam rekao da će Tanahashi sljedeći izazvati. Ja s tim nemam tolikih problema jer su imali odličan meč na Wrestle Kingdomu.

Show je bio jako solidan, no nije bio baš pretjerano dobar. Ipak ne mogu zanemariti prvu polovicu showa koja je bila prosječna. Zadnja tri-četiri meča su uglavnom svoje dostavila i dobili smo jedan odličan meč. Za ovaj show koji nije najbitniji show u New Japanu, mislim da mogu biti zadovoljan.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW Wrestling Toyonokuni 2017 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*