NJPW Wrestling Hinokuni 2015 pregled

Ovaj show je održan 29.4.2015. godine u Kumamotu. Kao meč večeri je bio najavljen meč između Tomohiro Ishiija, NEVER Openweight prvaka, i Togi Makabea, izazivača.

 

1. Gedo & Roppongi Vice (Beretta & Rocky Romero) vs Jay White, Sho Tanaka & Yohei Komatsu – Six-Man Tag Team match – **

Ma moglo je ovo biti i kraće. Dobili su skoro 10 minuta. Ovo je bio solidan opener meč, u kome se nije desilo ništa važno pomena.

2. Yujiro Takahashi & Cody Hall vs Captain New Japan & Satoshi Kojima – Tag Team match – **1/4

Još jedan solidan tag meč. Ovaj je bio za nijansu zanimljiviji od prethodnog.

3. KUSHIDA, Manabu Nakanishi & Ryusuke Taguchi vs Mascara Dorada, Tiger Mask & Yuji Nagata – Six-Man Tag Team match – **1/4

I ponovo solidan meč, u rangu drugog večerašnjeg meča. Akcija je bila solidna i to je sve. Za razliku od prethodna dva, ovaj se završio roll-upom.

4. Steve Anthony (c) vs Jushin Thunder Liger – Singles match for NWA World Junior Heavyweight Championship – **1/2

Ovaj meč je definitivno bio zanimljivji za gledati od dosadašnjih tag team mečeva, ali ni on nije bio nešto dobar. Akcija je bila dosta spora. Vidjeli smo nekoliko lijepih spotova i to bi bilo sve. Steve je odbranio titulu, ali to nije bila čista odbrana. Pred kraj meča gurnuli su sudiju, koji je pao, tako da nije bio sposoban da odbroji pobjedu Jushinu koji je bio pokrio Stevea. Nakon toga se u meč umiješao Steveov menadžer i tako mu donio pobjedu.

5. Hiroyoshi Tenzan (c) vs Big Daddy Yum Yum – Singles match for NWA World Heavyweight Championship – **1/2

I, ponovo, imamo solidan meč. Big Daddy mi se nimalo ne sviđa. Tenzanovo sellanje je moglo biti i bolje. Akcija pored ringa je bila dosadna.

6. Alex Shelley, Tetsuya Naito & Tomoaki Honma vs BULLET CLUB (Doc Gallows, Karl Anderson & Kenny Omega) – Six-Man Tag Team match – **3/4

Ovaj meč je bio nešto bolji i zanimljiviji od svih tag mečeva sa eventa do sada. Doduše, ni ovdje nismo puno toga vidjeli. Akcija je uglavnom bila dobra. Honmini Headbuttovi su i ovoga puta izgledali dobro i bili su vjerovatno najzanimljivija stvar, odnosno, potez, od svega u meču.

6. BULLET CLUB (Bad Luck Fale & Tama Tonga) vs. Chaos (Kazuchika Okada & Yoshi-Hashi) – Six-Man Tag Team match – **1/2

I još jednom ove večeri, nadam se zadnji put, meč je bio (samo) – solidan. Pomalo dosadan za gledanje, malo dobrih spotova…

7. Hirooki Goto, Hiroshi Tanahashi & Katsuyori Shibata vs Chaos (Shinsuke Nakamura & Toru Yano) & Kazushi Sakuraba – Six-Man Tag Team match – ***

Konačno bolji meč. Akcija je bila dobra, dovoljno brza, tajming i bilo je dobrih spotova… Sviđa mi se početak meča – catch wrestling, odnosno zahvati Sakurabe i Shibate. Volio bih gledati njihov meč, 1 na 1. Ne sviđa mi se kraj, tojest, to što je Yano donio pobjedu svome timu, i to na roll-up, Nimalo mi se ne sviđa kao rvač.

8. Tomohiro Ishii (c) vs Togi Makabe – Singles match for NEVER Openweight Championship – ***3/4

Bez sumnje, najbolji meč večeri. Očekivao sam dosta od ovoga meča i mogu reći da je ispunio moja očekivana. Prva polovina meča je bila sporija i nešto lošija, a od polovine je krenula prava tuča, takoreći, pravi brawl. Sve je izgledalo zaista dobro, svaka razmjena udaraca je izgledala dobro. Odlični Lariati, Elbowi, German Suplexi… Drago mi je što je Makabe uzeo titulu.

 

Ovo je bio solidan show, sve u svemu. Nisam više ni očekivao. Jednostavno, ovo je takva vrsta eventa nižeg ranga, barem po cardu, koji ni bookeri ne žele napraviti dobrim.

5/10

Be the first to comment on "NJPW Wrestling Hinokuni 2015 pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*