NJPW: Wrestle Kingdom 16 – New Japan vs. NOAH (08/01/2022) recenzija

Treći dan Wrestle Kingdoma napokon stigao na NJPW World i samim time na ProHrvanje. NOAH vs NJPW supercard sastavljen gotovo pa isključivo od tag mečeva.

CHAOS (Tomohiro Ishii, Hirooki Goto and YOSHI-HASHI), Master Wato and Ryusuke Taguchi vs. Daisuke Harada, Hajime Ohara, Daiki Inaba, Yoshiniki Inamura and Kinya Okada

Ivan Sučić: Sprint od meča. Svi su dobili nešto vremena i prostora da se pokažu što bolje mogu. Ishii i Inamura ukrali najviše pozornosti što se mene tiče, stvarno se ne bih bunio da dobijem singles dvoboj njih dvojice. Pobjeda Yoshia na submission me iznenadila.

SHO vs. Atsushi Kotoge

Ivan Sučić: Stvarno me zanima zašto baš ova dvojica imaju singles meč. Nije bilo loše, ali i ništa posebno. Kotoge hrvao, Sho većinom varao dok na to varanje nije skupio pobjedu. Jedini zgodan trenutak kada je Sho van ringa napao nekog NOAH young liona.

Bullet Club (Taiji Ishimori and Gedo) vs. Stinger (HAYATA and Seiki Yoshinoka)

Ivan Sučić: Brzo. Što zbog akcije u ringu, što zbog trajanja meča. Rezultat jasan ko kuća čim je Gedo ovdje tako da nije bilo neizvjesnosti nikakve. Jedina stvar vrijedna spomena je što Hayata izgleda kao Konami iz Stardoma s ovom maskom.

Suzuki-gun (El Desperado and DOUKI) vs. Los Perros del Mal de Japon (NOSAWA Rongai and YO-HEY)

Ivan Sučić: Čudno gledati kako netko radi Suzuki-gun stvari bolje od Suzuki-guna. Noah momci su bili iznenađujuće zabavni sa svojim heel kerefekama. Van toga prilično standardan jr. tag, želim da Douki više dobije jaču ulogu u NJPW-u.

Suzuki-gun (Taichi, Minoru Suzuki and Taka Michinoku) vs. Sugiura-gun (Takashi Sugiura and Kazushi Sakuraba) and KENTA

Ivan Sučić: Yano kao zamjena za ozlijeđenog Kentu je izvuklo priličnu reakciju iz publike što me iznenadilo. Sam meč ništa posebno. Dogodio se i to je to. Ako ništa lijepo je vidjeti Sakurabu kako hrva.

Bullet Club (EVIL and Dick Togo) vs. Go Shiozaki and Masa Kitamiya

Ivan Sučić: Barem znamo da ni ljudi poput Goa ne mogu izvući iz Evila ništa više od prosjeka. Masa je ovdje bio MVP, unio je toliko potrebne energije i žara. Šteta što nisu imali bolje protivnike.

Suzuki-gun (Zack Sabre Jr. and Yoshinobu Kanemaru) vs. Naomichi Marufuji and Yoshinari Ogawa

Ivan Sučić: Prvi baš sjajan meč i nakon ovog je bilo samo bolje i bolje. Ovdje je sve živnulo, posebno publika. Zack i oba protivnika su imali nevjerojatnu kemiju, posebno s Ogawom. Kanemaru se isto jako potrudio što je uvijek lijepo. Da mi je netko rekao da će on biti jedan od boljih hrvača u prvom dijelu 2022.

Los Ingobernables de Japon (Shingo Takagi, Tetsuya Naito, SANADA, Hiromu Takahashi and BUSHI) vs. Kongo (Katsushiko Nakajima, Kenoh, Manabu Soya, Tadasuke and Aleja)

Ivan Sučić: Od prve sekunde je ovo imalo stvarno jak big match feel, pogotovo kad se uzmu u obzir skoro pa nepostojeći ulozi i predvidljiv finish. Tenzija se mogla rezati nožem prilikom ulazaka, publika apsolutno poludjela za Naito/Nakajima interakcije. I zapravo su nastavili biti jako glasni tokom cijelog meča. Akcija u ringu non-stop i jako brza, bez da su prešli u sfere spotfesta. Stvarno uživancija. Čak je i brawl nakon meča bio vraški zabavan.

Kazuchika Okada and Hiroshi Tanahashi vs. Keiji Muto and Kaito Kiyomiya

Ivan Sučić: Mislio sam da će teško nadmašiti prijašnji meč. I ovisno koga pitate ovisit će jesu li uspjeli. Za mene jesu, jedva, ali jesu. Stereotipni veliki slow burn main event i pritom ne mislim ništa loše. Dok je za prijašnji publika bila zagrijana od prve sekunde ovdje su ih opet morali prisvojiti, a za to je idealan sporiji meč koji gradi prema finishu. S obzirom da je na kraju bio taj koji je primio rainmaker za gubitak Kaito se ovdje bacio maksimalno u meč, radio jako stiff kao da izaziva Okadu da mu vrati. Što je i dobio. Stvarno su prebili jedan drugoga do kraja. Majstorija.

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Kada je najavljen card nisam bio, poput mnogih, razočaran što su skoro sve tag mečevi. Ali nisam očekivao ovako zabavan show, ili barem zadnju trećinu showa. Hvala obje kompanije što su ovo pružili. Samo se nadam da ovo nije kraj suradnje.

Be the first to comment on "NJPW: Wrestle Kingdom 16 – New Japan vs. NOAH (08/01/2022) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*