NJPW: Wrestle Grand Slam in Tokyo Dome (25/07/2021) recenzija

NJPW je nedavno održao svoj drugi show ove godine u Tokyo Domeu i to je idealan trenutak da se vratim aktivnom praćenju promocije. Jesu li hrvači uspjeli nadmašiti Olimpijske saznajte u recenziji.

KOPW Titula – 22 Man New Japan Ranbo with Handcuffs Meč

Ivan Sučić: Da odmah naglasim, ulazeći u show nisam znao ni feudove, ni tko su prvaci (sem IWGP Heavy i US titula), čak ni card (sem main eventa, koji je na kraju promijenjen). Za razliku od običnog ranboa gdje je moguće nekoga izbaciti iz meča preko konopca, ali i pinom ili predajom, ovdje je to moguće i tako da ga vežete lisicama za konopce. Što se samog meča tiče, pa, gledao sam i gore NJPW rumbleove i gore openere. Nije se dogodilo nešto posebno zanimljivo za pola sata koliko je meč trajao, niti je bilo iznenađenja među ljudima koji su sudjelovali u meču. S druge strane, kao nešto što će zabaviti uživo publiku u preshowu i ugurati na card sve ljude koji nisu u ostalim mečevima, ovo je bilo i sasvim pristojno. Chase kao izbor pobjednika je vjerojatno dobar izbor.

Danilo Otašević: Potpisujem ovo što je Ivan napisao. Definitivno nije najbolji rumble, a bogami nije ni najgori koji sam odgledao. Nije mi se svideo redosled izlaženja. Honma pa Makabe, SHO pa YOH, Kojima pa Tenzan, YOSHI-HASHI pa Goto… Previše je bilo predvidljivo za moj ukus. Projekat predstavljanja O-Khan-a kao pretnje se nastavlja, ali opet se svodi na juniore i rvače na zalasku karijere, ali je svakako impozantno da je imao 9 eliminacija (ako se nisam zabrojao). Rivalstva predstavljena u meču su takođe bila predvidljiva: Suzuki/Nagata, Tenzan/O-Khan, Wato/BUSHI i BC/CHAOS. Očekivana odluka da Owens uzme KOPW, da bi bilo smisleno nastavljanje feud-a sa Yano-om. Sve u svemu, zadovoljavajući pre-show meč.

3/10

Mega Coaches (Ryusuke Taguchi & Rocky Romero) vs Bullet Club(c) (Taiji Ishimori & El Phantasmo) – IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championship

Ivan Sučić: Pred meč je do ringa dotrčao Hiromu Takahashi. Odlična vijest da se oporavio od ozlijede koja ga je spopala prije pola godine. Najavio da želi meč s hrvačem koji izađe iz Domea kao IWGP Jr. prvak. ELP i dalje ima grozan theme. Sreća za njega pa publika i dalje ne smije vokalizirati, ne sumnjam da i dalje dobija samo zrikavce. Također mi se čini da je dodao u arsenal još poteza koji su jako asocirani s drugim (boljim i uspješnijim) hrvačima. Izgleda da Rollins ima konkurenciju u tom aspektu. Taguchi je bio standardni Taguchi (što je dobro), Taiji je djelovao kao da je tu samo skupiti plaću, ali i kao takav je i dalje među najboljim juniorima na planeti. MVP meča je definitivno bio Rocky. Stalno je unosio prijeko potreban žar u meč i generalno ako se događalo nešto zanimljivo šanse su da je on bio umiješan. Svidio mi se i finish u kojem smo skoro saznali što to Phantasmo skriva u čizmi.

Danilo Otašević: S obzirom da su Mega Coaches filler izazivači u svakom smislu te reči, mislim da ovaj meč nije mogao da bude bolji. U zavisnosti od booking-a, Taguchi može da bude ili naporan ili genijalan, a drago mi je da mogu da kažem da je u ovom meču bio u drugoj kategoriji. Taiji je toliko delovao nezainteresovano, da se to čak uklopilo u komediju samog meča. ELP je povećao svoj arsenal poteza svakako, a i simpatična mi je bila priča oko njegove čizme. Ipak, najzaslužniji čovek u ovom meču je svakako bio Rocky Romero. Iako nije nešto posebno pokazao in ring, delovao je strašno euforično i umeo je da napravi distancu između komedije i ozbiljnog rvanja. Sjajan opener.

8/10

Robbie Eagles vs El Desperado(c) – IWGP Jr. Heavyweight Championship

Ivan Sučić: Odlična kemija, odlična psihologija i odlični hrvači. Tako je rijetko vidjeti hrvača koji kroz cijeli meč napada ciljano jedan ud i to je nešto za što se može reći da su hrvači prije bolje radili. Drago mi je da je Despy među tim rijetkima. Gotovo svaki njegov potez u ovom meču je bio ili napad na Eaglesovu nogu, ili je namještao napad na Eaglesovu nogu. Čak i sitnice poput izvlačenja iz osnovnih submissiona je radio preko noge. Briljantno. Eaglesov selling je mogao biti bolji, ali meč je djelovao kao da može završiti u bilo kojem trenutku (pogotovo u završnom stretchu) tako da se ne mogu previše buniti. Svidjela mi se ideja u kojoj i Eagles napada Despyjevu nogu, iako je i to moglo biti malo konzistentnije. No bilo kako bilo, jako sam zadovoljan i mečom i načinom na koji je Despy izgubio. Nadam se da nećemo ponovno morati dugo čekati neki ozbiljniji njegov reign sada kad je pokazao da može i više nego uspješno biti na vrhu Jr. divizije.

Danilo Otašević: Još jedan jako dobar meč. Jedina stvar koja mi je kvarila ugođaj je Eagles-ovo nekonstantno sell-anje. Davno nisam video da je jedan meč od prvog do poslednjeg trenutka fokusiran na samo jednu stvar, u ovom slučaju Eagles-ovo koleno. Nije ovde bilo ni f od filler-a. Svaki Despy-jev potez je bio ili udar ili priprema za udar na Eagles-ovo koleno i lagano pripremanje za finisher. Majstorski izrežirano. Odličan način da se Despy-ju skine titula i jedva čekam meč sa Hiromu-om za titulu. U poslednje vreme sam se često žalio na dužinu Jr. mečeva, ali s obzirom na mesto meča na card-u, minutaža je bila perfektna.

8/10

Kazuchika Okada vs Jeff Cobb

Ivan Sučić: Da mi je netko rekao prije nekoliko godina da će NJPW imati 3 showa u Tokyo Domeu u jednoj godini i da Okada neće main eventati nijedan rekao bi mu da je lud. Jako dobro. Ne znam je li se Okada uspio vratiti u formu kakvu je imao kada je bio najbolji hrvač na planeti, ili je ovo bio totalni carry-job od strane Cobba, ali ovo je bilo odlično. Smisleno, s dobrom akcijom u ringu, Cobb je izgledao kao stroj, a ne čovjek. Pogotovo jedan powerbomb pred kraj gdje je djelovalo kao da želi prepoloviti Okadu. Sve pohvale za obojicu. Roll-up za finish mi nije smetao jer je u meču više djelovalo da je Cobb izgubio nego da je Okada skupio pobjedu, i ta priča se provlačila stalno kroz meč Cobbovom dominacijom.

Danilo Otašević: Fenomenalno. Nisam imao predstavu da Cobb ima ovakav potencijal. Meč sa Ibushi-jem je bio sjajan, ovaj je bio na tom nivou. Okada fundamentalno nije promenio ništa u svom pristupu (sem što nije ni jednom upotrebio cobra clutch), ali je meč iz nekog razloga funkcionisao. Više je Okada-ina funcija bila da Cobb izgleda dobro, nego obrnuto, što je velika stvar za jednog rvača sa takvim rezimeom. Cobb je imao par jako surovih poteza (između ostalog jedan powerbomb i jedan suplex na podu) koje je Okada toliko dobro sell-ovao, da nisam znao da li se zaista povredio. Fenomelanan meč. Cobb je sada hot i pod hitno mu treba neki title reign. Ne bi me iznenadilo da ga uskoro gledamo kao US šampiona.

10/10

Los Ingobernables de Japon(c) (SANADA & Tetsuya Naito) vs Dangerous Tekkers (Taichi & Zack Sabre Jr.) – IWGP Tag Team Championship

Ivan Sučić: Od svega na showu najviše me iznenadilo to da su Sanada i Naito tag prvaci. Iako izgleda da su titule uzeli samo 2 tjedna prije ovog eventa. Na jednu ruku isto jedan jako dobar meč, na drugu vjerojatno najslabiji na cardu. Mislim da im je duljina najviše naštetila. Stvarno ne vidim zašto je ovaj meč bio skoro pa iste duljine kao i main event. Nije da se nedovoljno događalo i da su samo trošili vrijeme, ali isto tako meč sam pogledao malo prije pisanja ove recenzije i ne sjećam se skoro ničega osim finisha i post-meč pojave Gotoa i Hashija što znači da su vjerojatno prvi izazivači za nove prvake. Ovo je moglo i moralo biti bolje, ali barem je titula vraćena na vjerojatno najbolji tim trenutno u kompaniji.

Danilo Otašević: U potpunom sam šoku što je meč za tag titule bio ovako dug. Morao je biti minimum 15 minuta kraći, ako ne i jače. Što kaže Ivan, akcija je bila konstantna i nije bilo dosadno, ali nije tu bilo „mesa“ , da se figurativno izrazim, sve do same završnice. Oba tima su mi draga, posebno Taichi/ZSJ, pa meč dobija prilično neobjektivnu ocenu. Jedva čekam da vidim meč sa Goto/HASHI duom.

5/10

Hiroshi Tanahashi vs Shingo Takagi(c) – IWGP World Heavyweight Championship

Ivan Sučić: Ako je bilo među ikome ikakve sumnje da je Tanahashi najbolji hrvač svoje generacije više je ne smije biti. Ako je bilo među ikome ikakve sumnje da Shingo ne može biti lice kompanije više je ne smije biti. Ako se ne varam ovaj meč je najavljen na dan showa. Odradili su ga kao da su u feudu godinu dana. Stvarno nemam dovoljno riječi hvale. Definitivno jedan od najboljih mečeva godine, obavezno odgledati. Ne mogu reći da me EVIL kao idući izazivač posebno veseli, ali nije ni da je loš izbor za filler iizazivača.

Danilo Otašević: Epski. Prvo, nisu imali ni jedan dan da se pripreme za meč, pa to samo govori o kvalitetu oba rvača. Drugo, obojica su se ponašali kao da je main event WK-a i nisu se dali zbuniti. Odlično su odigrali svoje uloge i pokazali maksimum. Treće, savršeno pašu jedan drugome. To se videlo i u mečevima za NEVER titulu, ali ovde je tek bilo očigledno. Hiroshi je jedan od najboljih savremenih rvača. Često ga mnogi „kritičari“ (tu uključujem i sebe) potcenjuju, ali ovakvim mečevima svima zatvara usta. Zaista me ne bi čudilo da još jednom postane prvak pre nego što odluči da se penzioniše. MOTY kandidat ničim izazvano. Spektakularan meč i svima preporučujem da bace pogled.

11/10

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: Ako ignoriramo preshow ranbo, najgori meč na showu je bio “samo” jako dobar umjesto odličan, fantastičan ili MOTY contender. Mislim da to govori dovoljno.

Danilo Otašević: Sjajan show. Najslabiji meč na card-u je bio tag tim meč, ali to je bilo više do booking-a, nego do samih rvača. Ostatak od jako dobro do fenomenalno. Show na nivou Wrestle Kingdom-a, što je, ako se ne varam, bila i poenta. Jedan od boljih PPV-a ove godine (ako ne i najbolji).

9/10

Be the first to comment on "NJPW: Wrestle Grand Slam in Tokyo Dome (25/07/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*