NJPW World Tag League/Best of the Super Juniors 27 dan 1 recenzija

Nakon kratke pauze NJPW se vraća s dva turnira odjednom i nekoliko hrvača koje nismo vidjeli u Japanu od veljače.

Toru Yano & Tomohiro Ishii vs Bad Luck Fale & Chase Owens

Ivan Sučić: Lijepo je vidjeti Chasea nazad u Japanu, Fale mi nije posebno nedostajao. Meč je bio u redu, realno pre kratak da bi se išta bitno moglo dogoditi. Završni spot mi se svidio, zabavno je vidjeti da je Ishii jednako snalažljiv kao i Yano kad mora biti.

Danilo Otašević: Prvih nekoliko mečeva nisu ni bili „klasični“ mečevi pa mi je jako teško bilo šta da komentarišem. Drago mi je da se Owens vratio, ali ne mogu isto da kažem za Fale-a. Uglavnom je akcenat bio na tome kako savladati Fale-a, a to je nešto što smo mnogo puta do sada gledali u NJPW. Sem toga, ništa puno se nije dogodilo. Svideo mi se kraj, ali je ovo sve u svemu bio jako prosečan meč.

5/10

Yuya Uemura vs Master Wato

Ivan Sučić: Žao mi je što se Kanemaru ozlijedio, ali bar smo iz toga dobili bolji turnir ulaskom Uemure. Ovo je bilo kratko, kao što će nagađam biti i većina Uemurinih mečeva u turniru, ali je bilo jako zabavno. Otvorili su jako i brzo, i do kraja nisu stali. Čak sam na trenutak i pomislio da bi mogli dati pobjedu Uemuri. Naravno to se nije dogodilo i Wato je uzeo pobjedu nakon prilično brutalnog finishera.

Danilo Otašević: Drago mi je da je Uemura u turniru (iako je bio zamena za Kanemaru-a), ali zaista ne vidim šta bi on mogao da uradi ovde. Iznenađujuće, bio je dosta agresivan i do samog kraja ovog kratkog meča je bio dominantan. Lepo je Wato predstavio to svoje iznenađenje, ali on ovde nije mnogo toga pružio. Od svih juniora, najviše me interesuje kako će Wato da se snađe, ali s obzirom na protivnika i na dužinu meča, ni ovo nije bilo mnogo loše.

4/10

Great-O-Khan & X vs Hiroshi Tanahashi & Toa Henare

Ivan Sučić: Nadao sam se da misteriozni partner Oke neće biti Jeff Cobb, nego neko potpuno novo lice u kompaniji, ali što je tu je. Squash meč, predstavljanje Oke i Cobba, ništa više od toga. Mislim da je napad na Tanahashia nakon meča trajao duže nego sami meč.

Danilo Otašević: Poslednji kvazi meč ove večeri. Čist squash. Očekivano je Cobb u Empire-u, iako sam se nadao da će da bude bilo ko drugi. Izgledali su dominatno od početka do kraja i to je manje više to. Veliki sam protivnik squash mečeva, posebno na turnirima ove vrste. Nit mi je bilo zabavno, nit logično, tako da je ovo najgori meč večeri što se mene tiče.

2/10

DOUKI vs Robbie Eagles

Ivan Sučić: Prvi pravi meč i nije razočarao, iako je na trenutke djelovalo više kao egzibicija za Eaglesa koji se vraća u ring. Dobili su solidnu minutažu, nije ni trenutka bilo dosadno, Douki dobio dovoljno prilika da pokaže što zna. Jako dobro.

Danilo Otašević: Eagles nam se vratio i mnogo mi je drago što ga ponovo gledam. Vidi se da mu je nedostajao ring i publika. Jedini problem je ovde bio DOUKI. Jako kvalitetan meč je imao protiv CHAOS-a na road programu, ali ovde nije ličio na sebe iz tog meča. Kočio je meč, iako mislim da nije toliko ukočio kao jedan drugi učesnik. Jako zabavno.

7/10

Hirooki Goto & YOSHI-HASHI vs Taichi & Zack Sabre Jr.

Ivan Sučić: S obzirom da je praktički ovo treći put u jako kratkom roku da gledamo ovaj isti meč, mislim da su uradili sve što su mogli u minutaži kojoj su dobili da ne bude dosadno. Taichijevo inzistiranje na gušenju protivnika highlight meča.

Danilo Otašević: Po koji put ih već gledamo? Nisam siguran da više bilo šta mogu da ispričaju u ring-u. Ako pratite NJPW poslednjih nekoliko meseci, znate šta možete od ovoga da očekujete. I to smo i dobili, ni manje ni više. Samo se nadam da je ovom feud-u konačno došao kraj.

6/10

SHO vs BUSHI

Ivan Sučić: Djelovi meča koje je kontrolirao Sho su bili prilično dobri, djelovi koje je kontrolirao Bushi su bili prilično dosadni. Ako si vidio jedan Bushijev meč vidio si ih sve. Čovjek ne nudi skoro pa ništa osim suicide divea kojeg malo tko radi bolje. Od kad gledam NJPW ne znam jesam vidio Bushia da se pošteno potrudio u singles meču.

Danilo Otašević: Evo tog kočenja o kome sam malopre govorio. SHO krene, BUSHI stane i tako ceo meč. Neverovatno mi je koliko je BUSHI nezainteresovan za singles mečeve. Ne znam da li sam ikada gledao neki dobar singles meč sa njim. S druge strane SHO treba da osvoji ovaj turnir. Pokazao se i više nego sposoban u onom meču sa Shingo-om i ovo treba da bude njegova godina. Skoro sam siguran da će svi njegovi mečevi u ovom turniru biti bolji od ovog. Veliko razočarenje.

4/10

EVIL & Yujiro Takahashi vs SANADA & Shingo Takagi

Ivan Sučić: Puno bolje nego sam mislio da će biti, tag format omogućava i Yujiru i Evilu da prekriju slabosti svog stila hrvanja. Ne šteti ni to što je Shingo stavio meč na leđa i praktički ga vlastoručke poboljšao za razinu-dvije. Suludo je koliko je taj čovjek dobar u ringu. Iznenadila me pobjeda Bullet Cluba iako realno nije trebala.

Danilo Otašević: Vrlo zabavno. Ne mogu da verujem da to pričam o Yujiro/EVIL kombinaciji, ali vidna je bila hemija između dva tima. Iako su već više puta radili identične fore od kada smo se vratili sa pauze, nešto je ovde bilo mnogo bolje nego pre. Ne mogu sa sigurnošću da kažem. Ipak, nije bio preterano dobar meč, samo jako zabavan. Ne vidim da će ova dva tima bilo šta da postignu u turniru, ali očekujem dobre mečeve posebno od L.I.J članova.

7/10

Ryusuke Taguchi vs El Desperado

Ivan Sučić: Taguchi nije gurao previše komediju, Despy je odlično napadao nogu za stretch muffler što je i bila generalna priča meča. Puno akcije, puno drame i dobrih kontri, bravo obojici.

Danilo Otašević: Taguchi nije igrao svoju budalastu personu u ovom meču, što je za mene jako veliki plus. Nisam ga dugo video ovako energičnog i spremnog za borbu. Usudio bih se da kažem da je bio bolji nego ikada (barem što se volje tiče). Obojica su pružila jedan pristojan meč i nisam ništa više ni očekivao. Možda malkice bolju psihologiju, ali nije bilo presudno. Sasvim uredu.

6/10

Tama Tonga & Tanga Loa vs David Finlay & Juice Robinson

Ivan Sučić: Obrijani Tama Tonga s kratkom kosom je nešto najgore ikad. Srećom meč nije bio kao njegov novi izgled. Na granici vrlo dobrog i odličnog, što se mene tiče GOD je pokazao zašto ih smatram jednim od boljih trenutno aktivnih timova i osjetilo se da NJPW tag diviziji nešto nedostaje bez njih.

Danilo Otašević: Jako dobro, za dlaku od fenomenalnog. Oba tima su pastiri NJPW tag divizije i sve su to pokazali jednim mečom. Zabavno od početka do kraja. Pored toga, jedini tag meč sa odličnom saradnjom članova tag tima. Neko od ova dva tima će pobediti, po mojoj skromnoj proceni i ko god to da bude neće biti greška.

8/10

Hiromu Takahashi vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Ovo dvoje uvijek imaju odlične mečeve, ovaj nije bio ništa drukčiji. Bez razmišljanja MOTN i ako bih išta preporučio sa showa to je ovo i prijašnji meč. Čak i nakon što sam počeo gubiti interes za show su me uspješno razbudili i uvukli. Moram priznati da mi je drago što ove kombinirane dane imaju samo na otvaranju i za finale, izgorio bi da se svaki dan turnira sastoji od 10 mečeva.

Danilo Otašević: Taman kad sam se lagano umorio od meča, eto ih Taiji i Hiromu i kao da sam popio tri kafe. Nemoguće da je njih dvojica imaju prosečan meč, a kamoli loš i to se ovde u potpunosti videlo. Bez razmišljanja MOTN. Nije meč bio na nivou nekih od njihovih prethodnih susreta, ali to se nije ni očekivalo. Sjajno.

9/10

1 Comment on "NJPW World Tag League/Best of the Super Juniors 27 dan 1 recenzija"

  1. There?s certainly a great deal to find out about
    this issue. I like all the points
    you have made. https://www.myozen.ca

Leave a comment

Your email address will not be published.


*