NJPW: World Tag League 2021 – Dani 6 i 7 recenzija

Još jedna dupla recenzija. Loša vijest je da je dan 7 još jedan show bez komentatora.

Suzuki-gun (Minoru Suzuki & TAKA Michinoku) vs Bullet Club (Bad Luck Fale & Chase Owens)

Ivan Sučić: Jedan od mnogih mečeva ovaj turnir gdje mogu samo biti zahvalan što je bilo kratko. Dosadan brawl i pobjeda BC-a.

Yuji Nagata & Tiger Mask vs Bullet Club (EVIL & Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: S obzirom da su ovo dva tima iz kojih treba izvlačiti dobar meč ovo nije imalo nikakve šanse. Srećom izgleda da je i Gedo svjestan toga pa je bilo još kraće od prvog meča. Pobjeda BC-a u milostivih 8 minuta tokom kojih se nije dogodilo ništa.

Great Bash Heel (Togi Makabe & Tomoaki Honma) vs CHAOS (Hirooki Goto vs YOSHI-HASHI)

Ivan Sučić: Ništa spektakularno, ali barem je bilo gledljivo. Čist meč, držali se ringa i akcija je bila relativno brza. Također nije dugo trajalo što je pomoglo. CHAOS tim ide na 8 bodova.

TenCozy (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) vs Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa)

Ivan Sučić: Tenzan je proveo dosta vremena u ringu. Mislim da dalje ne moram. Kojima se trudio, ali ne može uvijek biti čudotvor. GOD očekivano pobjeđuje.

Hiroshi Tanahashi & Toru Yano vs Dangerous Tekkers (Taichi & Zack Sabre Jr.)

Ivan Sučić: Kada su započeli Zack je odmah pokušao pinati Yanoa. Da je barem tu završilo. Dok je Tanahashi bio u ringu ovo je bilo poprilično dobro jer su se radili potezi i bilo je hrvanja. Tanahashi je bio u ringu nekih minutu-dvije. Meč je trajao pet do deset puta toliko. Fokusirali su se na Yano kerefeke koje ovaj put nisu funkcionirale. Pobjeda Tekkersa tako što su bili više Yano od Yanoa i vezali protivnike jedan za drugog je bilo jedina iole zabavna stvar u ovom meču.

LIJ (Tetsuya Naito & SANADA) vs United Empire (Great-O-Khan & Aaron Henare)

Ivan Sučić: Ne znam je li ovo bilo prilično dobro ili je sve drugo bilo toliko loše da ovo samo daje dojam prilično dobrog meča. MOTN uz nepostojeću konkurenciju.Čak je bilo neke priče. Naitovo maltretiranje Oke kroz uvod meča nije funkcionirao, samo je razljutio dva čudovišta. Kako je dalje išlo shvatili su grešku, ali tada je već bilo kasno i nisu mogli protiv čiste snage Empirea, pogotovo kada je u kraju meča Sanada ostao sam u ringu. Donekle šok pobjeda za Empire i ostajemo bez nepobjeđenih timova u turniru.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Malo je reći da je ovo bio slab dan. Mislim da je ovo jedan od gorih NJPW showova koje sam gledao uopće.

Great Bash Heel (Togi Makabe & Tomoaki Honma) vs Suzuki-gun (TAKA Michinoku & Minoru Suzuki)

Ivan Sučić: Samo zbog činjenice da nijedan tim nema pobjedu je ovo bilo zanimljivo. Bolji meč nego je ijedan tim imao dan prije, iako to i nije neka pohvala. Većinom je bilo brawlanje i prečaci, ali je iz nekog razloga funkcioniralo. Honmina glazba za kraj, MiSu će ubiti Michinokua u ringu ako ostanu na 0 bodova do kraja.

Bullet Club (Bad Luck Fale & Chase Owens) vs TenCozy (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima)

Ivan Sučić: Moto turnira nam se vraća. Barem je bilo kratko. Ova poviše slika je jedina stvar vrijedna spomena.

Yuji Nagata & Tiger Mask vs United Empire (Great-O-Khan & Aaron Henare)

Ivan Sučić: Stara japanska poslovica kaže: “Sukunakutomo mijikakatta.” Ili prevedeno u naški: “Barem je bilo kratko.” Još jedan nothing meč u kojem Empire uzima dva boda.

Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) vs Bullet Club (EVIL & Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: S obzirom da je međufrakcijski meč nadao sam se da će Evil kerefeke barem dobiti nešto dubine. I jesu kroz prvih desetak sekundi meča. Prije nego su s leđa napali GoD i dobili smo isti Evil meč koji gledamo cijeli turnir. Pobjeda Evila i čak nismo dobili ni neke posebne tenzije nakon meča.

CHAOS (YOSHI-HASHI & Hirooki Goto) vs Hiroshi Tanahashi & Toru Yano

Ivan Sučić: Ovo je bilo prilično zabavno. I to ne samo za standarde ovog turnira. Yanova komedija je generalno bila na minimumu i to su ukomponirali u priču meča. Ipak je u istoj frakciji s protivnicima, normalno je da mu znaju sve trikove. Rezultat toga je da smo dobili Tanahashija koji je zapravo hrvao, a to je uvijek dobro. U završnom stretchu Yoshi i Goto jedan zadnji put nadmudruju, izbjegavaju dva low blowa i udaraju finisher za pin. Možda je mogli biti malo kraće, ali stvarno nemam prigovora.

Dangerous Tekkers (Zack Sabre Jr. & Taichi) vs LIJ (Tetsuya Naito & SANADA)

Ivan Sučić: Ne znam što se događa, ali imamo dva dobra meča na ovom showu. Ovo je zapravo bio odličan meč. Kada bi dobili revanš na WK-u ne bi se uopće bunio. Jako naprijed-nazad meč u kojem su Tekekrsi napadali Naitovo upitno koljeno, a LIJ-ovci Taichijeva ozlijeđena rebra, i nijedan tim nije mogao preuzeti u potpunosti kontrolu. Kada bi jedan tim bio na korak do dominacije drugi bi samo napao slabiju kariku i imamo promjenu momentuma. Pred kraj je krenilo standardno NJPW ispucavanje velikih poteza i velikih kontri. Sanada i Zack, dvojac koji je otvorio meč sa zabavnom tehničkom sekvencom, ga je tako i završio. Tehničko hrvanje dok Sanada ne čini jednu grešku i gubi meč za svoj tim 10 sekundi prije time limita. Sve pohvale.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Preporuke za main event, ostalo se može preskočiti. Svakako nebo i zemlja kada se usporedi s danom prije.

Be the first to comment on "NJPW: World Tag League 2021 – Dani 6 i 7 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*