NJPW: Super J-Cup 2020 recenzija

Clark Connors vs. Chris Bey

Danilo Otašević: Drugačiji YL meč nego na šta sam (barem ja) navikao. Bilo je solidno za YL standarde. Bey se nije mnogo trudio, a objektivno nije ni bilo potrebe. Ok meč.

5/10

Ivan Sučić: Solidno, ništa više, ništa manje.

ACH vs. TJP

Danilo Otašević: Kada sam video card, mislio sam da će ovo da bude MOTN. Nažalost, to nije bio slučaj. Još jedan baš prosečan meč. Više je bio spotfest, nego meč sa nekom psihologijom i akcijom. Nisam fan istih, pa nisam ni fan ovakvog meča.

5/10

Ivan Sučić: Čisti automatizam od obojice, samo su nizali poteze. Ne sumnjam da bi s nekakvom publikom ovo barem bilo gledljivo, ovako je samo jako loše.

Rey Horus vs. Blake Christian

Danilo Otašević: Vrlo dobar meč, s tim da je bila povreda u samom meču. Ne znam koliko je to kayfabe ili ne, ali Blake je navodno u ovom meču slomio nos, što će biti akcenat njegovog sledećeg meča. Zanimljiv meč.

6/10

Ivan Sučić: Bolje nego prijašnja dva meča, iako to i nije neka hvala. Blakeov krvavi nos je definitivno pridonio bar malo drame.

El Phantasmo vs. Lio Rush

Danilo Otašević: Očekivao sam da će ovo da bude moj MOTN, ali nažalost to nije bio slučaj. Dali su im dosta vremena i uspeli su da ispričaju jednu vrlo lepu priču. Najviše mi se svideo prikaz ring rust-a kod Phantasmo-a. Na momente je imao malo previše elemente spotfest-a, ali sve u svemu ovo je bio najkvalitetniji meč prve runde.

7/10

Ivan Sučić: Definitivno najbolji meč iz prve runde, imali su solidnu priču i dovoljno vremena da je ispričaju. Jedina zamjerka je što Lio Rush ovako brzo napušta turnir. Nadam se da će i dalje nastupati za NJPW.

Rocky Romero and Fred Rosser vs. JR Kratos and Danny Limelight

Danilo Otašević: Poprilično nebitno i dosadno. Jedino što mogu da kažem da je bio pohvalno je struktura meča tj. nisu se mešali hw i jr. hw.

3/10

Ivan Sučić: Meč koji je tu samo da popuni minutažu i da odmor od juniora. U tome je uspjeo, i svemu drugom nije.

ACH vs. Chris Bey

Danilo Otašević: Evo mog MOTN. Za kratko vreme je imalo sve elemente dobrog jr. meča. Neverovatna hemija i akcija s obzirom da je trajalo nešto više od 8 minuta. Jako kvalitetno odrađeno.

8/10

Ivan Sučić: Na granici odličnog, možda da su imali više vremena bi i prešli tu granicu. Na akciju u ringu nikakav prigovor, uradili su više-manje sve što su mogli s obzirom na dobiveno vrijeme.

El Phantasmo vs. Blake Christian

Danilo Otašević: Kao što rekoh, ceo ovaj meč se vreto oko Blake-ove povrede nosa. Dosta mi je to urušilo kvalitet ovog meča jer je to bio jedini apsekt ovog meča. Pored toga, izgledao je kao produženi squash meč. Zabavno jeste, ali dobar meč nije.

6/10

Ivan Sučić: Na trenutke je djelovalo više kao dobar young lion meč. Nisam razočaran, ali očekivao sam više.

Kevin Knight and Ren Narita vs. Bullet Club (KENTA and HIKULEO)

Danilo Otašević: BC vs. YL. Lepo izvedeno. Svidela mi se odbrana YL-a, posebno sukob između Knight-a i KENTA-e. Vatreno krštenje, ali jako dobro izvedeno. Komotno može da se preskoči.

5/10

Ivan Sučić: Od dva tag meča ovaj je bio bolji samim time što nije bio negledljivo dosadan.

El Phantasmo vs. ACH

Danilo Otašević: Nos je bio akcenat prvog meča, leđa su bila akcenat drugog meča. Mnogo, ali mnogo je ovaj meč sporo krenuo. Prvih 5-6 minuta je bilo baš naporno za gledanje. Posle se kvalitet drastično poboljšava kada ACH preuzima kontrolu. Lepu hemiju su imali i akcija je bila zabavna, ali nije bilo nešto posebno dobro ili pamtljivo. Simpatičan kraj turnira.

7/10

Ivan Sučić: Odlično, za mene MOTN i sjajan kraj za turnira. Nije mi smetao spor start jer je bilo drukčije od ostalih mečeva, a imali su dovoljno vremena da kasnije ubrzaju i grade prema finishu. Jedina zamjerka je što je bilo previše predvidljivo, čim je Phantasmo prošao prvu rundu bilo je prilično jasno tko uzima turnir.

Opšti utisak:

Danilo Otašević: Šta ga znam. Suv prosek. Komotno može da se preskoči. Jedan meč je jedino bio iznad proseka kvalitetan, sem toga ništa posebno. Nisam ni najmanje zadovoljan, ali nije bilo ni nečeg preterano lošeg, pa sam sve u svemu indiferentan prema ovom PPV-u.

5/10

Ivan Sučić: Definitivno najslabiji NJPW turnir ove godine. Mislim da su mogli bolje, ali s obzirom na situaciju nije ni realno puno očekivati.

Be the first to comment on "NJPW: Super J-Cup 2020 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*