NJPW Royal Quest recenzija

Evo i recenzije NJPW-ovog showa koji se dogodio prošlog vikenda u Londonu. Moram samo napomenuti kako sam prva četiri meča gledao uživo i to uz prilično velike poteškoće na streamu koje su bile uzrokovane od strane FITE-a. Nisam ponovno gledao te mečeve u nekoj boljoj kvaliteti tako da je recenzija ta prva četiri meča takva kakva je.

Roppongi 3K vs Ren Narita, Shota Umino & Rysuke Taguchi

Od onog što sam uspio vidjeti, Taguchi je bio prilično raspoložen i dio akcije je bio zabavan. Shooter je ekstra popularan i izgleda da mu je taj tandem s Moxom pomogao da se stvarno etablira i sad čak i NJPW fanbase u Ujedinjenom Kraljevstvu obožava. Nažalost, FITE kao da streama prvi puta show pa su imali ogromne poteškoće tijekom meča.

Kota Ibushi & Juice Robinson vs Yujiro Takahashi & Hikuleo

Od ovoga sam meča nažalost vidio još i manje, tako da ne mogu ništa puno reći o njemu. No, Kota Ibushi je bio u meču, što znači da je morao biti zabavan bez obzira što je na drugoj strani ringa dosadni Yujiro.

Will Ospreay & Robbie Eagles vs Taiji Ishimori & El Phantasmo

Šteta što zbog prevelikog štekanja streama nisam uspio vidjeti ovaj meč u cijelosti jer mislim da je zaista bio vrijedan gledanja. No, ono što sam vidio bilo je jako dobro, očekivano su letjeli posvuda i završetak je jako dobro odrađen. Ishimori i Phantasmo su su ovime zaradili meč za Jr. Tag Team titule, što je super, ovo je stvarno svjež meč i jedva ga čekam gledati na Destructionu. Isto tako će Phantasmo na KOPW imati meč protiv Ospreaya za Junior titulu, što bi isto moglo biti kul.

Tetsuya Naito & SANADA vs Jay White & Chase Owens

Do ovoga meča sam gledao uživo i tu sam odlučio stati, ostatak pogledati naknadno jer ne vrijedi gledati show na takav način. No, ono što sam vidio od ovog meča nije bilo ništa posebno, spora i dosadnjikava akcija.

IWGP Tag Team titule – Tama Tonga & Tanga Loa (c) vs Kyle Fletcher & Mark Davis

Nisam ni očekivao da će ovo biti nešto posebno dobar meč jer ipak su to Tama Tonga i Tanga Loa, tako da nisam ni razočaran prosječnošću istoga. Dominacije GoD-a sredinom meča bila je preduga, a hot tag izazivača nije ostavio dobar dojam, jednostavno je bio previše generičan. Mislio sam da će Fletcher i Davis izvući nešto bolji meč ovdje, ali na kraju su bili na razini svojih protivnika kada je u pitanju kvaliteta. Očekivano su Tonga i Loa zadržali titule. **1/2

NEVER Openweight titula – Tomohiro Ishii (c) vs KENTA

Uh, ovo je bilo prilično gadno. Prva polovica meča bila je okej građena, taman onako da rasture u završnici i onda se dogodio taj Ishiijev German Suplex koji je ošamutio Kentu. Nakon toga nije znao ni gdje je ni što radi, tako da je to totalno upropastilo meč, a ako k tome dodamo upadanje Bullet Cluba pri kraju, dobijemo jedan loš meč. Totalno sam zaboravio da bi posljedica Kentinog pridruživanja Bullet Clubu mogla biti ta da će mu sad svaki meč biti na istu foru i da će biti dosta interferencija. Ako je tako, nisam baš optimističan oko ovog title reigna. Sve u svemu, loš meč realno gledajući. **

RevPro British Heavyweight titula – Zack Sabre Jr. (c) vs Hiroshi Tanahashi

Vrlo dobar meč, ali ništa pretjerano odlično. Onako, standardno u Sabreovoj maniri. Izmjenjivali su leg work i arm work što je bilo prilično zabavno, ali selling je bio prilično loš, pogotovo od Tanine strane naravno. Sabre se koji puta još i sjetio uhvatiti za nogu, Tana za ruku baš i ne. Iznenadila me pobjeda Tanahashija, ali mislim da je svakako odlična odluka i da će RevPro debelo profitirati ovime u smislu kredibiliteta njihove glavne titule, a možda i popularnosti. ***1/2

IWGP Heavyweight titula – Kazucika Okada (c) vs Minoru Suzuki

Očekivano odličan meč. I dalje mi je onaj njihov meč s Climaxa od prije dvije godine najbolji, ali ovaj je bio puno boljih od prošlogodišnjeg Climax meča i od New Beginning meča od prije dvije godine. Trajalo je preko pola sata i dok je moglo kraće, mislim da nisu puno tratili vrijeme i nije bilo previše praznog hoda. Malo je dominacija Suzukija tijekom meča bila suhoparna, ali nadomjestili su to odličnom završnicom gdje je Suzuki samo krenuo šaketati i šamarati Okadu, a da ne govorim da ga je prije toga skoro ubio onim podlakticama. Publika je sjajno reagirala na sve što su radili, tako da je atmosfera bila vrhunska. Ovdje se ipak nije dogodio faktor iznenađenje te je Okada zadržao titulu. Nakon meča, SANADA je očekivano došao kako bi se postavio kao sljedeći izazivač. Drži pobjedu nad Okadom od Climaxa tako da je ovo bila sasvim logična odluka. Sve skupa, odličan main event. ****

Ukupni dojam: Definitivno najslabiji od tri velika showa proteklog vikenda. Kao prvo, jedan dio krivice ide FITEu koji su upropastili stream svima koji su gledali preko te platforme, a ovaj show je bio isključivo ondje, a ne znam je li još izašao na NJPWWorldu u poboljšanoj verziji. S time su prva četiri meča bila prilično negledljiva. I kao drugo, Ishii i Itami su razočarali zbog toga što je Itami bio smušen nakon Germana na glavu, da je taj meč bio bolji, definitivno bi show bio dosta kvalitetniji. Jedino je main event dostavio očekivanu kvalitetu. Sve skupa, nije bio loš show, ali nije bio ni baš dobar, daleko slabiji od Takeovera i All Outa.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW Royal Quest recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*