NJPW: Road to New Beginning (23/01/2021) recenzija

Posle malo duže pauze, vraća nam se NJPW. Prva odbrana bilo koje titule od Wrestle Kingdom-a i ta praksa će samo da se nastavi u narednih desetak dana.

Suzuki-gun (Minoru Suzuki and DOUKI) vs. Bullet Club (Gedo and Jado)

Danilo Otašević: Grade meč između DOUKI-ja i Jado-a. Sve se to odvilo nakon onog meča sa „Dash“-a. Bilo je loše. Uglavnom se svodilo na upotrebu raličitog oružja od strane oba tima. Gedo i DOUKi su uglavnom bili u ring-u i uz svo dužno poštovanje, njih dvojica ne mogu da naprave dobar meč. Loš početak večeri.

4/10

Ivan Sučić: Dosadno, ali je barem imalo jasan smijer prema DOUKI vs Jado meču. Većina je bila dominacija BC-a i izoliranje Doukija, koji na kraju ipak uz asistenciju Minorua izvlači pobjedu. Feud me posebno ne zanima, ali drago mi je da Douki ima barem nekakav program.

CHAOS (Kazuchika Okada, Tomohiro Ishii and YOSHI-HASHI) vs. Bullet Club (EVIL, Dick Togo and Yujiro Takahashi)

Danilo Otašević: Ovo je bilo baš prosečno. Svako je uradio nekoliko svojih najbitnijih poteza i idemo dalje. Koliko sam razumeo očekuje nas Okada vs. EVIL, ne znam kada su to najavili. Moram da pohvalim i početni deo meča. Dick Togo je bio strašno brz i energičan, nisam ga takvog video od kada je potpisao sa NJPW-gom. Ah da, Okada se vratio intenzivnom korišćenju „cobra clutch“-a.

5/10

Ivan Sučić: Slično kao prošli meč, ali s obzirom da su akteri bili bolji time je i sami meč bio. Zgodno je bilo Vidjeti Togoa kako zapravo hrva i donekle pokazuje što može. Van toga ništa, signature spotovi, Money Clip i laku noć.

TenKoji (Hiroyoshi Tenzan and Satoshi Kojima) vs. The United Empire (Will Ospreay and Great-O-Khan)

Danilo Otašević: Ovo mi se svidelo više nego što sam očekivao. Posebno zbog euforije TenKoji-ja. Mogu misliti kako im je drago da konačno imaju bitne singles mečeve. Kayfabe nije mrtav, šta god da vam bilo ko tvrdi. Toliko su lepo prodali priču oko Tenzan-ove „povrede“. Ceo meč se na tome bazirao, Tenzan je bio sve besniji i besniji kako je vreme prolazilo. Kojima je bio standradno dobar, dok se Ospreay pomalo vratio svom prepoznatljivom „high fyling“ stilu. Jedini, ali bukvalno jedini problem sam ovde imao sa O-Khan-om. Jel čovek zna da uradi bilo šta drugo sem „mongolian chop“-ova? Priznaću da je razmena chop-ova između njega i Tenzan-a bila sjajna, ali me još uvek nervira Khan-ovo vrištanje. Uzgred, odlična završnica sa stolicom.

7/10

Ivan Sučić: Odlično, visoko iznad svih očekivanja. Prvo su sjajno prodali povratak Tenzana nakon ozbiljne ozlijede (koja je trajala oko dva tjedna, obožavam kayfabe). Priča meča je Tenzan koji se samo ljuti na Ospreaya, Oku i Priestley dok jednostavno ne pukne, uzme stolicu i navali po Empireu. Jedva čekam ove singles mečeve.

Ten Man Tag Team Elimination Match: Golden Ace (Kota Ibushi and Hiroshi Tanahashi), Master Wato, SHO and Tomoaki Honma vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, SANADA, Shingo Takagi, Hiromu Takahashi and BUSHI)

Danilo Otašević: Nisam do sada gledao „elimination“ mečeve od NJPW-ga pa mi je bio i inovativno i zabavno. Pored svih klasičnih metoda eliminacije, ovde je dozvoljena i eliminacije preko konopca poput „Royal Rumble“ meča. Uspeli su da implementiraju svako sledeće rivlastvo i meč za titulu u jedan meč. Sho/Hiromu, Shingo/Hiroshi, Bushi/Wato i Sanada/Ibushi. Postavlja se sada pitanje šta sa Honma-om i Naito-om? Nisu ni u kakvom rivalstvu i po logici stvari bi trebali prvi da budu elminisani. Nai reče Gedo, idemo metodom obrnute psihologije. Ne samo da sam bio oduševljen kako je ovo izvedeno, nego Honma nije imao ovako dobar meč od kada pratim NJPW. Iako je prvih 10ak minuta bilo strašno dosadno i iako meč nije bio nešto posebno kvalitetan što se samog rvanja tiče, ne mogu da zanemarim faktor zabave pri ocenjivanju mečeva.

8/10

Ivan Sučić: Ako netko posumlja u Gedoa kao bookera pokažite mu ovaj meč gdje smo dobili kulminaciju “feuda” između Honme i Naita koji je započeo još prije G1-a. Van toga meč od dvije polovice, prvih 10-ak minuta standardna multi man tag formula. U drugoj polovici su krenuli brzo nizati eliminacije i moram pohvaliti to što je svaka eliminacija gradila prema budućim singles mečevima.

IWGP Junior Heavyweigh Tag Team Title Match: Suzuki-gun (El Desperado and Yoshinobu Kanemaru) vs. Bullet Club (El Phantasmo and Taiji Ishimori)

Danilo Otašević: Dođe mi krivo što su Jr. tag titule i NEVER 6 man tag titule rezervisane za road program pa dobar deo fanova NJPW-ga nemaju prilike (ili ne žele) da gledaju. Prvo da napomenem da meč bio izvanredan i da svakom preporučujem da odgleda. Ceo kraj prošle godine i početak ove je bio fenomenalan za Despy-ja, ali na nekog smo zaboravili. Yoshinobu Kanemaru. Rekoh već da ga nismo mnogo viđali u poslednje vreme, ali je u ovom meču sve to nadoknadio i pružio preko. Maestralno je vodio ovaj meč. Kad skoro pa ne primetite koliko je ELP osrednji rvač to mnogo govori. Stil meča je bio „ko će koga prvi da nadmudri“. Iako sam protivnik takvih mečeva inače, s obzirom da je ovo bila heel vs. heel dinamika, mnogo sam se dobro proveo. Nekima će verovatno biti bullshit tolika upotreba low blow-a, pojaseva i padajućih sudija, ali je bilo interesantno i pre svega neizvesno od početka do kraja. Iznenađen sam bio koliko Taiji i ELP funkcionišu dobro kao tag team. Taiji je svaku negativnu stranu ELP-a „sakrio“ dok je svaku pozitivnu nenormalno dovodio do izražaja. Ili imaju čistu dobru hemiju ili je Taiji toliko dobar kečer pa će svako da ispadne dobar pored njega. Svaka čast za svu četvoricu, prelep meč.

10/10

Ivan Sučić: Za razliku od kolege ne smatram da je ELP osrednji, zapravo je jako dobar, problem je što je čovjek crna rupa karizme. Jako je teško mariti za njega. Dobiva iste reakcije za rest hold i finisher. Sam meč je iznimka koja potvrđuje pravilo da heel vs heel mečevi ne funkcioniraju. Za svakog koji je ovoliko dobar ima ih dvadeset koji nisu gledljivi, a kamoli dobri. Velika preporuka. Da spomenem i Kanemarua, koliko god u pojedinim mečevima (kada se potrudi) bio odličan, jasno je da su njegove najbolje godine debelo iza njega. Stvarno se nadam da će Desperado i Douki postati standardni jr. tim za Suzuki-gun u skoroj budućnosti.

Ukupni utisak:

Danilo Otašević: Počelo je dosta loše sa prva dva meča, ali u nastavku programa je bilo sve bolje i bolje. Jako kvalitetan road program.

8/10

Ivan Sučić: Prosječni road to show s iznadprosječnim main eventom kojeg definitivno preporučam, a ako volite NJPW-ove elimination tag mečeve (ili možda niste do sad pogledali nijednog) svakako i na današnji baciti oko.

Be the first to comment on "NJPW: Road to New Beginning (23/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*