NJPW Road to Dominion 28.6.2015. pregled

Inače ne gledam NJPW ‘Road to’ showove, no ovaj je imao vrlo dobar card i po recenzijama sam vidio je bio dobar show stoga sam odlučio ga i pogledati.

 

Ryusuke Taguchi vs Jay White – ***

Čudno je vidjeti kako običan jedan na jedan meč započinje NJPW show. Inače ga započnu Tag Team mečevi. Ovo je bio iznenađujuće dobar meč i puno bolje nego što sam očekivao. Vrlo zanimljiva i brza akcija, nekoliko lijepih submissiona i dobre kontre. Taguchi na kraju pobjeđuje s Ankle Lockom. Vrlo dobar opener, stvarno.

 

Tiger Mask vs Sho Tanaka – **3/4

Nešto manje zabavan meč nego opener, ali svejedno dobar meč. Poprilično brz i agresivan Tanaka u početku. Tiger Mask je uspio preokrenuti meč u svoju korist sredinom meča i onda je u stretchu bilo dobre back and forth akcije. Nekoliko dobrih, stiff kickova od Tigera. Tanaka je izveo par lijepih submissiona, no ipak Tiger Mask pobjeđuje s Chicken wingom.

 

Jushin Liger vs David Finlay – **1/2

Mislim da dosada nisam gledao David Finlaya u ringu. Čini se solidnim, izveo je nekoliko dobrih potez, no što mi smeta kod njega i što me je nevjerojatno živciralo tokom ovoga meča je njegovo neprestano urlikanje. Stvarno je grozan s time, trebao bi pripaziti na to. Meč je bio u redu, no zasada najslabiji na showu. Jushin Liger se više fokusirao na submissione te je izveo par dobrih. Nekoliko solidnih kontri pri kraju, no Jushin Liger ipak dobiva s Arm Barom.

 

Mascara Dorada vs Yohei Komatsu – **1/2

Ovo je bio malo drugačiji meč od prethodna tri jer smo ovdje vidjeli više highflying akcije i to je dobro. Vrlo brz tempo na početku s highflying poteza. U sredini su usporili tempo i zadržali ga takvog do kraja meča. Malo mi je to glupo što su krenuli brzo, a završili sporije, no ok. Dorada pobjeđuje s Dorada Driverom.

 

Satoshi Kojima & Hiroyoshi Tenzan vs Yuji Nagata & Captain New Japan – **3/4

Nakon četiri Singles Meč krećemo na četiri Tag Team meča. Ovo je ispalo dobro na kraju, iako sam mislio da neće tko dobro ispasti. Krenuli su poprilično sporo i bilo je pomalo dosadno sve do završnih minuta kada su ubrzali tempo i napravili dobru akciju. Kojima i Nagata su dobro funkcionirali u ringu, imali su nekoliko lijepih izmjena tijekom meča. Kojima i Tenzan pobjeđuju s TenKoji Cutterom.

 

Tetsuya Naito, Manabu Nakanishi & KUSHIDA vs Bad Luck Fale, Tama Tonga & Kenny Omega – **1/4

Ovo nije bio ništa posebno meč. Većinom dosadno osim početka s Kushidom i Omegom. Kushida je bio najbolji u meču očekivano te su on i Omega odlično funkcionirali tokom meča, pogotovo na početku. Jedva čekam njihov meč na Dominionu. Naito mi je čudan bio, na Apronu je stalno stajao miran, kao da nije imao želju ući u meč, a onda kad je ušao, krenuo se bacati po ringu. Ipak, on je postigao pobjedu za svoj tim.

 

Kazuchika Okada & Rocky Romero & Barreta vs Karl Anderson & Doc Gallows & Yujiro Takahashi – ***

Ovo je bio vrlo zabavan meč i najbolji Tag Team meč na showu zasada. Početak je bio malo dosadan i Anderson & Gallows su kontrolirali nad Barretom. Romero je imao jako dobar Hot Tag pri kraju meča i ispucao je nekoliko dobrih poteza. Završne minute vrlo zabavne s Okadom u ringu koji na kraju ostvaruje pobjedu RAINMAKAAAH. Dobro je što je on ovdje odnio pobjedu.

 

Hiroshi Tanahashi & Hirooki Goto & Togi Makabe & Katsuyori Shibata & Tomoaki Honma vs. Shinsuke Nakamura & Tomohiro Ishii & Toru Yano & Kazushi Sakuraba & Yoshi-Hashi (Elimination Match) – ***3/4

Elimincij se može postići pinom, submissionom ili izbacivanjem preko gornjeg užeta. Zanimljiva stipulacija. Ovo je bio meč koji je sam još doradio same mečeve koji će se dogoditi na Dominionu poput Makabe/Ishii, Sakuraba/Shibata, Nakamura/Goto i Tanahashi/Yano. Ishii i Makabe su bili prvo eliminirani tako što su izmjenjivali udarce na Apronu i zajedno pali s njega. Tanahashi je zatim eliminirao Yanu Dropkickom koji je visio na užadima. No, Yano je zatim omeo Tanahashija te ga je Sakuraba Roll Up-om eliminirao. Sakuraba i Shibata su se zatim borili na Apronu. Sakuraba ga je imao u Armbreakeru, no ovaj je popustio te su obojica pali s Aprona. Nakamura i Goto su se borili jendo vrijeme u ringu, no onda je Nakamur srušio Gota s užadi za eliminaciju. Honm je zatim s Top Rope Headbuttom eliminirao Yoshi-Hashia, no onda je Nakamura s Bom Ye eliminirao Honmu za pobjedu svog tim. Odličan meč i daleko najbolji na ovom showu. Vrlo dobra akcija, meč je trajao dugo i vidjeli smo previewe svih mečeva koji će se dogoditi na Dominionu.

 

Ovo je bio vrlo dobar Road To Show. Nekoliko dobrih mečeva i odličan Main Event. Jedina zamjerka mi je ta što su trebali bolje rasporediti mečeve,  ne prvo 4 Singles Matcha, pa 4 Tag Teama, no ostalo je svi bilo dobro. 7/10

 

 

 

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "NJPW Road to Dominion 28.6.2015. pregled"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*