NJPW: Road to Castle Attack (25/02/2021) recenzija

Hiroshi Tanahashi, Satoshi Kojima and Yota Tsuji vs. The United Empire (Great-O-Khan, Will Ospreay and Jeff Cobb)

Ivan Sučić: Zabavno. Koliko-toliko postavili meč Tane i Oke i svak je dobio bar nešto vremena da se pokaže. Finish fantastičan. Cobb bacio Ospreaya na Tsujia da izvede Oscutter.

Danilo Otašević: Ni najmanje me ne interesuje Tana/O-Khan, pa me shodno tome ni ovaj meč nije impresionirao. Zabavnih nekoliko minuta i solidan opener. Mnogo mi je bolja bila interakcija između Tsuji-ja i Cobb-a, nego bilo šta drugo. Finish, koji je Ivan već spomenuo, mi je umnogome poboljšao kvalitet meča.

5/10

CHAOS (Kazuchika Okada, SHO and Toru Yano) vs. Bullet Club (EVIL, Dick Togo and Chase Owens)

Ivan Sučić: Više segment nego meč. Brawl nakon zvona je trajao duže nego sve prije zvona. Bar me donekle zainteresiralo za Okada/Evil meč.

Danilo Otašević: Idiotizam. Meč je trajao minut, Yano pin-ovao Togo-a. Nakon meča jako neubedljiv brawl između EVIL-a i Okada-e. Ne sumnajm da će meč između njih dvojice biti makar solidan, ali road program mi nije stvorio interesovanje za isti.

/

CHAOS (Tomohiro Ishii, Hirooki Goto and Yoshi-Hashi) vs. Bullet Club (Jay White, Tama Tonga and Tanga Loa)

Ivan Sučić: Za jedan undercard 6-man ovo je bilo suludo dobro. Ne samo je akcija u ringu bila brza i zabavna, nego je i svatko bio fokusiran na svog budućeg singles protivnika. Sve pohvale.

Danilo Otašević: S obzirom da je ovo bio midcard meč na road programu, nisam ovo ni najmanje očekivao. Prelepo su predstavili anemozitet između dve frakcije i in ring akcija je bila zabavna sve vreme. Mini singles mečevi su bili sjajni i interakcije između Ishii-ja i White-a su sve bolje i bolje. Posle ovog meča se iskreno radujem prvoj večeri Castle Attack-a i mnogo me interesuje ishod. Neočekivano, ali MOTN.

8/10

Kota Ibushi, Yuji Nagata and Tomoaki Honma vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, SANADA and Shingo Takagi)

Ivan Sučić: Neuvredljivo, vjerojatno i najslabiji od undercard mečeva. Nijedan pamtljiv trenutak. Očekujem barem da će Naito/Ibushi biti dobro.

Danilo Otašević: S tehničke strane, ovom meču ništa nije falilo, ali sa druge strane, bio je strašno dosadan. S obzirom da trenutno nemaju rivalstva, mučenik Ibushi mora biti tag partner veteranima. Nemam per se problem sa tim, ali dosta utiče na kvalitet meča. Interakcija između Ibushi-ja i Naito-a je bila jako dobra. Mnogo mi se svidelo što su se odlučili za grčko-rimski stil rvanja. Nakon tog, pomalo predugačkog dela, totalno gubim interesovanje za meč. Ipak, radujem se meču za IC titulu, što je i poenta ovakvih road mečeva.

6/10

IWGP Junior Heavyweight Tag Team Title Match: Bullet Club (El Phantasmo and Taiji Ishimori) (c) vs. Suzuki-gun (El Desperado and Yoshinobu Kanemaru)

Ivan Sučić: Nadao sam se da će razdvojiti Desperada i Kanemarua neko vrijeme. Šteta. Jako zabavan meč, bolji od prijašnjeg koji su imali. Nekoliko odličnih kontri i tag poteza, Kanemaru se potrudio što uvijek pomaže. Problem je što publiku totalno ne zanima Phantasmo, što znači da ih ne zanima ni Taiji. Glasniju reakciju dobije jedan Desperadov kickout nego išta od BC-a. Vraćanje titula na Suzuki-gun mi ne ulijeva nadu, bojim se da će staviti jr. titulu na Phantasma i da će se samo nastaviti mečevi bez marenja publike.

Danilo Otašević: Kakva opšta nezainteresovanost publika za ovaj meč. Do sada nisam imao prilike da ovako nešto vidim. Najjače reakcije su bile kada je Despy uradio par kick-out-ova. Čak mislim da nisu bili nezainteresovani samo za ELP-a, već i za Taiji-ja. Šokantno. Moram da pohvalim to što nisu forsirali, sada već klasičnu priču, da svaka odbrana mora trajati minimum 30 minuta. Ovih dvadesetak minuta je bilo sasvim dovoljno. Svaki minut preko bi bio bespotreban i učinio meč mnogo dosadnijim. Pored toga, dobra je stvar što se Kanemaru potrudio. To uvek poboljša kvalitet. Sem toga, nisam preterano impresioniran. Akcija je svodila na Despy-ja i Taiji-ja i bilo je korektno. Par potencijalno zanimljivih spot-ova je publika u potpunosti izignorisala. U suštini nemam neku veću zamerku za ovaj meč, sem da je publika bila standarno uključena, sigurno bi meč bio makar za jednu ocenu bolji.

7/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Solidan show za završiti ovu road to turneju. Ništa nije bilo posebno loše, više-manje svaki meč mi je podigao interes za Castle Attack, što je i cijela bit showa.

Danilo Otašević: Ništa ovde nije bilo mnogo loše, ali možete slobodno da preskočite ceo event.

6/10

Be the first to comment on "NJPW: Road to Castle Attack (25/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*