NJPW Power Struggle 2021 recenzija

Zadnji veći NJPW show prije Wrestle Kingdoma koji će se održati u Japanu. Ili barem zadnji koji nije finale nekakvog turnira. Koliko je kompanija dobro iskoristila priliku da digne interes za najveći show godine saznajte u recenziji.

Ryohei Oiwa & Kosei Fujita vs Suzuki-gun (Yoshinobu Kanemaru & DOUKI)

Ivan Sučić: Jako kratko tako da je bilo teško dobiti ikakav dojam, ali ono što je bilo u meču je bilo kompetentno odrađeno. U najmanju ruku uvijek je zanimljivo vidjeti kako napreduju young lioni.

Togi Makabe, Tomoaki Honma & Tiger Mask vs Bullet Club (Tanga loa, Jado & Gedo)

Ivan Sučić: Mislim da su ulasci trajali koliko i meč. Opet kratko kao i opener. Nabrzinu prošli kroz signature spotove prije nego je Loa pinao Honmu. Ništa posebno. Izgleda da bi Gedo i Jado mogli na jr. tag titule.

Yuji Nagata, Ryusuke Taguchi & Master Wato vs LIJ (SANADA, Hiromu Takahashi & BUSHI)

Ivan Sučić: Još jedan sprint od meča, iako očekivano puno bolji od prijašnja dva. Ne zbog strukture (koja je identična, proletili signature poteze) nego isključivo jer su ljudi u ringu kvalitetniji.

CHAOS (Hirooki Goto, Tomohiro Ishii & YOSHI-HASHI)(c) vs Bullet Club (EVIL, Yujiro Takahashi & SHO) – NEVER Openweight 6-man Tag Team Championship

Ivan Sučić: Prvi pravi meč i prvi šok ovog eventa. I to šok iz više razloga. Prvo dobili smo dobar Evil meč. I ne samo po standardima Evila. Ovo je bio stvarno zabavan spotfest gdje zbog kratke minutaže nisu imali vremena previše trošiti na BC kerefeke. Svako uplitanje je brzo bilo praćeno novim potezom da bi to bilo praćeno novim uplitanjem. Drugo; imamo nove NEVER 6 man prvake nakon više od godinu dana i devet obrana. Bio sam siguran da će CHAOS zaokružiti na 10 prije nego ih izgube, pogotovo jer su bili jedini prvaci u jako dugo koji su djelovali kao pravi trios, a ne samo nasumična skupina prijatelja koji drže ove titule. Moram i individualno pohvaliti Shoa, čovjek je toliko iznad ostatka Evilove pod frakcije BC-a da je to gotovo pa komično.

Toru Yano (c) vs Great-O-Khan – KOPW 2021 Amateur Wrestling Rules meč

Ivan Sučić: Prije meča smo dobili demonstraciju kako će meč izgledati i kako djeluje sustav bodovanja. Ovo je u biti meč pod olimpijskim pravilima. I moram priznati bilo je jako zabavno. Očekivao sam da će se u jednom trenutku pretvoriti u standardne Yano gluposti, ali ne. Odradili su vjerojatno najbolji ovakav meč koji su mogli, a da su se i dalje držali skriptirane naravi profesionalnog hrvanja. Čak su uspjeli ukomponirati i Yanov belly to belly. Sve pohvale, sad želim vidjeti obojicu u Bloodsportu jednog dana.

Robbie Eagles (c) vs El Desperado – IWGP Jr. Heavyweight Championship

Ivan Sučić: Iznenadila me pobjeda Desperada ovdje, iako realno nije trebala s obzirom da je Eagles i jr. tag prvak. Toliko dugo sam priželjkivao IWGP reign za Despya, a sad sam dobio dva u jednoj godini. Sam meč jako, jako dobar. Za nijansu ispod odličnog, primarno zbog upitnog sellanja na trenutke. S druge strane bilo je sve što treba biti jedan junior meč. Miks high flyinga i brze izmjene poteza, sve dobro strukturirano s odličnom psihologijom. Slična priča kao i njihovi prošli sukobi, obojica se fokusirali na nogu protivnika. I opet je funkcioniralo. Ova dvojica imaju tako dobru kemiju, možda su jedino Hiromu i Dragon Lee bolji.

Hiroshi Tanahashi (c) vs KENTA – IWGP US Heavyweight Championship

Ivan Sučić: Da nije bilo table spota i krvi usudio bi se reći da je ovo bilo prilično loše. Ovako su se uspjeli nekako dovući zub iznad prosjeka. Formulaično, anemično i moglo je biti kraće. KENTA je misterij. Da parafraziram Gumpa, čovjek je kao bombonjera. Nikad ne znaš hoće li imati dobar meč ili ne. I to ne ovisi ni o protivniku, ni o važnosti meča. Iako ne mogu reći da se i Tanahashi ovdje pokazao u najboljem svjetlu. Možda su mi očekivanja bila previsoko, ali bilo kako bilo ovo je definitivno bio najslabiji singles meč na showu. Baš me zanima kakav će KENTA biti prvak.

Kazuchika Okada vs Tama Tonga

Ivan Sučić: Meč za G1 kofer. Koji je ovdje zamijenila stara IWGP titula. Na jednu ruku mi smeta vraćanje te titule, na drugu Rainmaker jednostavno izgleda gol bez ikakvog pojasa. Nisam očekivao puno. Dapače, očekivao sam da će ovo biti formulaični smor, a ne meč prije. Pogotovo jer njihov G1 meč, van šoka od finisha, nije ostavio neki posebno dojam na meni. Malo je reći da sam šokiran time što su odradili drugi najbolji meč eventa. Za razliku od G1 meča ovdje je bilo strukture. Bilo je priče. Okada je ušao dominantno i samouvjereno, neće ponoviti grešku iz prošlog susreta. Ali i Tama nikad nije bio bliže tituli. I došao je spreman. Svaki potez je djelovao veliko. Čak i obični sleeper hold je dao dojam da je samo dio plana koji je Tama sastavio da uspori Okadu, a ne samo jeftin potez za nabijanje minutaže. Kada su došli do završnog stretcha napetost je bila nenormalna, do točke da sam mislio da je jedan Tamin bloody sunday kraj meča i da gledamo Shingo vs Tama Tonga u domeu. Mislim da ne mogu bolje opisati meč od toga. Bravo za obojicu.

Shingo Takagi (c) vs Zack Sabre Jr. – IWGP World Heavyweight Championship

Ivan Sučić: Mislio sam da neće nadmašiti meč prije. Doseći da, ali nema šanse da ova dvojica u mjesec i pol dana odrade dva potencijalna MOTY meča. Jer jedini način da nadiđeš Okadu ,ako ne na svom vrhuncu, onda jako blizu tog vrhunca, je da odradiš jedan od najboljih mečeva godine. Uspjeli su. Ako je njihov G1 meč bio školski primjer psihologije i tehničkog hrvanja, onda ne znam kako ovo nazvati. Spiritualno iskustvo, možda? Dokaz da nema boljeg oblika zabave od hrvanja? Dokaz da nema boljeg sporta od hrvanja? Pola sata proletjelo dok sam sklopio oči. Obavezno pogledati. Nakon meča dobivamo potvrdu Shingo/Okada meča za WK.

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: MOTY contender, 3 jako zabavna do odlična meča za titule u koje nekim čudom spada i EVIL, i dobro odrađen ozbiljni Yano meč. Od Never 6 mana pa nadalje bi preporučio sve osim Kenta/Tana meča. Prilično dobar način za zapravo započeti put prema WK-u.

Be the first to comment on "NJPW Power Struggle 2021 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*