NJPW Power Struggle 2020 recenzija

KOPW 2020 No Corner Pads Match: Toru Yano (c) vs. Zack Sabre Jr.

Danilo Otašević: Više je problema imao ovaj meč nego što sam očekivao. Prvenstveno sama stipulacija mi je bila prilično dosadna, a to je bio najveći fokus ovog meča. Drugo, nije bilo potrebe da ovoliko traje i treće veći je akcenat bio na rvanju, a to je što se Yano mečeva tiče uvek loše. Očekivao sam veći broj Yano-ovih inovativnih zavrzlama, a nismo mnogo toga dobili. Iskreno, njihov meč sa G1-a mi je bio mnogo bolji od ovog. Kraj je bio prilično simpatičan, ali sem toga ne mogu da kažem da sam u ovom uživao. Prosečan Yano meč.

5/10

Ivan Sučić: Počelo je dosta slabije u odnosu na njihov G1 meč, završilo dosta bolje. Ne mislim da su iskoristili stipulaciju koliko su mogli, realno jedini payoff je comedy spot u kojem je Yano vratio jedan pad na okvir ringa. Ali isto tako s gledišta jednog 10+ minutnog Yano meča i ispričane priče teško da su mogli bolje. 99% ofenzive u meču je radio ZSJ i bila je većinom fokusirana na Yanove noge, na kraju je izgubio na prilično kreativan trik jer je htio dokrajčiti Yanoa u njegovom teritoriju van ringa umjesto da se drži onoga u čemu je najbolji i što mu je do tog trenutka omogučilo da kontrolira meč.

NEVER Openweight Championship Match: Minoru Suzuki (c) vs. Shingo Takagi

Danilo Otašević: Feud koji traje duže nego što bi trebao, ali uvek me njihovi mečevi impresioniraju. Koncept je ovde bio „ko će koga prvi da obori“ i to je urađeno spektakularno. Sem toga, ništa što već nismo videli, ali je svakako bilo mnogo dobro i zabavno. Pred kraj se kvalitet drastično poboljšao i na kraju sam čak mislio da Suzuki-ju zaista nije dobro. Moj MOTN, iako to dosta govori o nastavku programa.

8/10

Ivan Sučić: U duhu njihovih dosadašnjih mečeva, što će reć da je bila makljaža i da je bilo odlično. Dobar kraj za njihovu trilogiju, ispravna odluka da Shingo vrati titulu.

Kazuchika Okada vs. Great-O-Khan

Danilo Otašević: Katastrofa. Užas. Dugo već govorim o tome kako s Okada-om nešto dugo nije u redu, a to se ubedljivo najviše videlo u ovom meču. Bukvalno se nije potrudio, ni najmanje. S obzirom da je ovo O-Khan-ovo prvo PPV pojavljivanje, mislio sam da će da bude drugačije. Jasno je bilo od starta da je ovaj meč samo priprema za Ospreay/Okada na WK-mu, ali brate mili. Kao da su bili na nekom dark road programu. I još na kraju OPET dobijamo „cobra clutch“ kao završnicu. Umorio sam se više da gledam ovakvog Okada-u.

3/10    

Ivan Sučić: Prilično razočaravajuče, i s booking strane i sa strane samog meča. Mislim da je Gedo sam sebe ovdje doveo u kut. Čista pobjeda Okade samo šteti Oki, pogotovo time što je sudac zaustavio meč. S druge strane nema šanse da bi Oka dobio čistu pobjedu nad Okadom a screwy pobjeda mu ne bi puno donijela. Mislim da bi bilo najbolje da je bio ili nekakav non-finish ili da se barem Ospreay umiješao u meč. Sam meč dosta slab i dosadan. Oka ima velik potencijal, ima i solidan arsenal poteza (pogotovo reverse suplex), ali nije na razini nekoga tko može staviti protivnika na leđa i izvuči iz njega dobar meč. Na njegovu nesreću Okada je bio u još jednom od svojih loših izdanja s G1-a, djelovao je potpuno nezainteresiran za meč. Jedina pozitiva je što izgleda da dobivamo Will vs Okada na WK-u.

IWGP US Heavyweight Championship Right to Challenge Contract Match: KENTA vs. Hiroshi Tanahashi

Danilo Otašević: Potrudio se KENTA što se ovog meča tiče i drago mi je to da vidim. Nisu imali skoro pa nikakvu hemiju njih dvojica (sem povremenog KENTA-inog ponižavanja) i veći je akcenat stavljen na udarcima koferom nego što sam hteo, ali sve ostalo je bilo jako dobro. Posebno pred kraj meča gde se KENTA ubrzao drastično i skroz promenio tok meča. Ovako nešto volim: krene polako, zakuva se pri sredini i onda eskalira pred kraj. Samo da je bila malkice bolja hemija, ovo bio bio MOTN.

7/10

Ivan Sučić: Puno bolje nego sam mislio da će biti. Ili je možda izgledalo bolje nego zapravo je jer su pratili dosta loš meč. Krenuli su sa standardnim KENTA stvarima i prečacima, ali srećom to nije trajalo dugo. Dobro su gradili meč, KENTA je djelovao zainteresirano, Tana još jednom pokazuje zašto je među najboljim hrvačima na planeti. Verbalna predaja Tanahashija odličan detalj za kraj meča.

Double IWGP Right to Challenge Contract Match: Kota Ibushi vs. Jay White

Danilo Otašević: Dugo sam se razmišljao kom meču da dam prednosti i na kraju sam ipak odlučio da je Shingo/Suzuki bolji meč. Ovo je bilo jako dobro i sa odličnom psihologijom. To nešto što je nedostajalo prethodnom meču je ovde bilo prisutno u potpunosti. Čak je i sam meč bio jako „čist“ što se BC standarda tiče (ako ne računamo završnicu). Što se završnice tiče, meni je lično ono odrađeno jako dobro. Jeste malo besmisleno da sudija ne vidi kako Jay levitira u vazduhu, ali koncept je bio odličan. Očekujem neki rematch svakako i to može da bude odrađeno još bolje od ovog. Iskren da budem, ne bih imao ništa protiv da gledam White-a u finalu WK.

8/10

Ivan Sučić: Maestralno, bez razmišljanja MOTN. I dalje ne vjerujem da su skinuli kofer s Ibushija.

IWGP Intercontinental and Heavyweight Double Title Match: Tetsuya Naito (c) vs. EVIL

Danilo Otašević: „Scorpion deathlock“, „darkness falls“, „everything is evil“, ref bump, low blow, Dick Togo, pomoćni sudija bump, Yujiro, White, SANADA, Ibushi. Jel vam liči ovo na meč? Ni meni. Impresivno je odrađen EVIL-ov heel turn, ali ovaj feud je blago rečeno katastrofa. Još kad uzmemo u obzir da ćemo do WK da gledamo Naito/SANADA i Naito/KENTA (ako ispoštuje reč da će svim dati šansu), ni najmanje ne miriše da će ovo da bude lep reign za Naito-a. Najgori meč za IWGP titulu koji sam imao prilike da gledam. Poslednjih 15 minuta, malo je reći, katastrofa. Nisu bukvalno znali kako da produže meč pa su išli na to da bude „interesantno“ kako znaju i umeju. Tu i tamo je Naito imao par lepih poteza, ali sem toga NIŠTA. Mislio sam da neću biti razočaran (jer objektivno nisam ništa ni očekivao), ali sa onim ulaženjem u ring su me totalno izbacili iz takta. Nadam se da je ovome konačno kraj. To je jedino što mogu da kažem.

2/10

Ivan Sučić: Spadam u rijetke kojima se ovaj feud sviđa i mislim da su imali dobre mečeve. Nagađam da je to zato jer nam pružaju nešto drukčije od standardnih NJPW main event mečeva. Ovdje su nastavili niz. Nije bilo ništa spektakularno i nije ni blizu nekakvog potencijalnog meča godine, ali svejedno sam uživao. Nisu mi smetala ni uplitanja, Sanadino odnošenje Togoa i Yujira od ringa je bio zgodan feel good moment. Jedina zamjerka je da je trajalo predugo, mislim da su slobodno mogli skratiti meč nekih pet-šest minuta.

Be the first to comment on "NJPW Power Struggle 2020 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*