NJPW New Year Dash!! 2021. recenzija

Ni ove godine New Japanov ekvivalent RAW-a nakon Manie nije podbacio. Mečevi su bili u najmanju ruku solidni, a postavili su nekoliko zanimljivih budućih feudova.

Gabriel Kidd vs Yuji Nagata

Ivan Sučić: Solidan meč, kao i većina Young Lion vs veteran mečeva. Čisti prosjek, ali više se ni ne očekuje

Danilo Otašević: Ono što sam očekivao sam i dobio. Sasvim korektan YL meč.

6/10

Suzuki-gun (Minoru Suzuki & Douki) vs Tiger Mask & Yuya Uemura

Ivan Sučić: Non-stop akcija, nije trajalo previše, Uemura je pokazao dosta žara. Sasvim pristojno.

Danilo Otašević: Nikada mi neće biti dosadno gledati rivalstvo između Suzuki-ja i YL-a. Većina akcije se svodila na njih dvojicu (a akcija je bila non stop) i Yuya je prilično dominantno izgledao. Iznad proseka, čak i za YL standarde.

7/10

The Empire (Will Ospreay, Jeff Cobb & Great-O-Khan) vs Satoshi Kojima, Hiroyoshi Tenzan & Yota Tsuji

Ivan Sučić: Iznadprosječno za ovakav meč. Empire je skoro pa stalno dominirao, kako i treba biti. Ovo je i prvi put da sam vidio Empireov finisher (kombinacija duplog Gorilla Pressa i top rope Oscuttera) koji mi se jako sviđa. Post meč Empire napada Tenzana i Kojimu, Will ima ok promo i Tenzana odnose na nosilima.

Danilo Otašević: Od kada se O-Khan vratio u Japan, čekao sam sukob „mongolian chop“-ova između njega i Tenzan-a. Pristojan meč, svideo mi se kako izgleda njihov zajednički finisher. Ospreay je imao sasvim korektan promo na kraju i Tenzan-a su iznosili na kolicima. Dominatno su izgledali.

6/10

Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr, El Desperado & Yoshinobu Kanemaru) vs Bullet Club (El Phantasmo, Taiji Ishimori, Tama Tonga & Tanga Loa)

Ivan Sučić: Suludo dobro. Sjajno su prodali animozitet ove dvije frakcije, Bullet Club su i sitnice radili odlično (skakanje s najvišeg konopa od strane ELP-a i Taijia samo da bi napravili back rake). El Phantasmo kupi pobjedu za BC, nakon meča on i Taiji kradu Jr. Tag titule od Desperada i Kanemarua, izgleda da će to biti idući meč za prvake.

Danilo Otešević: Davno jedan meč između dve frakcije nije imao nivo anemoziteta poput ovog. In ring akcija je bila solidna, ali više mi se svidelo kakvu su priču uspeli da ispričaju za jako kratko vreme. Svako je imao svojih 5 minuta (više 2-3 minuta). ELP i Taiji Ishimori sledeći kandidati za Jr. tag titule.

7/10

Bullet Club (EVIL, Yujiro Takahashi, Chase Owens, Bad Luck Fale & Jay White) vs CHAOS (Toru Yano, YOSHI-HASHI, Tomohiro Ishii, Hirooki Goto & Kazuchika Okada)

Ivan Sučić: Zanima me kada ćemo doseći kritičnu masu predmeta koje će Yano nositi u ring sa sobom. Meč kao meč je bio dobar, kraj u kojem Jaya opet pina Ishii mi se jako svidio, ali moram priznati da sam razočaram. Nadao sam se nekakvoj priči oko Jaya i ostatka BC-a s obzirom na njegov odličan promo nakon WK-a, ali nismo dobili apsolutno ništa.

Danilo Otašević: Meni je ovo bio MOTN. Malo više sam razočaran što nikakav anemozitet nije predstavljen unutar samog Bullet Club-a, ali meč je bio jako dobar. Sem komentatora, niko nije ni spomenuo što će ovo biti navodno poslednji Jay White meč. Očekivao sam barem neki sukob između njega i EVIL-a. Dobra akcija od početka do kraja sa sjajnim ritmom. Svidelo mi se što je Ishii pin-ovao White-a.

8/10

LIJ (BUSHI, Hiromu Takahashi, Shingo Takagi, Tetsuya Naito & SANADA) vs Rocky Romero, SHO, Master Wato, Hiroshi Tanahashi & Kota Ibushi

Ivan Sučić: Meč kao meč ništa posebno, čak je malo previše trajao, ali postavili su nekoliko potencijalno sjajnih mečeva. Shingo vs Tanahashi za NEVER titulu, SHO vs Hiromu za Jr. titulu i naravno nastavak builda SANADA vs Kota meča.

Danilo Otašević: Trajalo je sigurno 5 minuta više nego što je trebalo, ali bilo je ok. Face tim mi je bio u potpunosti random (posebno uz Rocky Romero-a), ali funkcionisali su kako treba. Još bolje tim je bio L.I.J. , ali to se od njih očekuje. Veliki broj potencijalnih dobrih mečeva je najavljeno. Pored SANADA/Ibushi, najavljeni su i Tanahashi/Takagi (za NEVER titulu), SHO vs. Takahashi (za Jr. titulu) i Wato/BUSHI (jer smo tako u mogućnosti).

7/10

Sveukupni dojam

Ivan Sučić: Ako izuzmemo razočarenje oko BC meča, prilično sam zadovoljan. Ulazeći u 2021. sve titule osim NEVER 6-Man imaju kakav-takav jasan smijer što je i bit showa.

Danilo Otašević: Tradicionalno, nije bitan kvalitet samih mečeva već priče koje slede. U dva sata smo dobili skoro sve kandidate za titule (ako pretpostavimo da će ZSJ i Taichi da idu na GoD i ako izuzmemo NEVER 6 man titule). Pored toga, proletelo mi je vreme. Jedan mnogo dobro skockan program.

8/10

Be the first to comment on "NJPW New Year Dash!! 2021. recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*