NJPW: New Japan Cup Finale recenzija

Konačno… Finale.

Pre početka prvog meča se pojavio YOH. U kratkom govoru je rekao da se vraća već na sledećem PPV-u i izrazio svoju želju da ima meč za Jr. tag titule.

Gabriel Kidd, Yota Tsuji and Yuya Uemura vs. Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr. and DOUKI)

Ivan Sučić: Prije meča se pojavio YOH iz R3K-a, najavio povratak i prozvao jr. tag prvake. Sjajna vijest. Sam meč dobar, razinu iznad onog što bi se očekivalo. ZSJ i Kidd su imali dobru tehničku egzibiciju.

Danilo Otašević: Kvalitetan opener. Suzuki-gun je u konstantnom rivalstvu sa mladim lavovima, pa je ovaj meč bio itekako smislen. Najbolje interakcije su bile između Kidd-a i ZSJ-a, ali su se svi lepo pokazali. Brawl nakon meča na nivou.

6/10

Satoshi Kojima and Tomoaki Honma vs. The United Empire (Jeff Cobb and Great-O-Khan)

Ivan Sučić: Prikladno da Empire ide na Kojimu za kraj ove turneje. Meč osrednji, kao i svi njihovi do sada, ali barem su konzistentni u prikazivanju Cobba ko čudovišta.

Danilo Otašević: Poetičan kraj (nadam se) njihovog feud-a. Drago mi je da su se odlučili za malo drugačiji pristup, pa je i meč bio zabavniji nego inače. Veći akcenat je bačen na veterane, posebno na Kojima-u. U svim mečevima do sada pokušavaju da predstave „tour of the islands“ kao najubitačniji finisher i nadam se da će sa tim nešto uraditi u skorije vreme. Solidno.

6/10

CHAOS (Toru Yano, YOSHI-HASHI and SHO) vs. Bullet Club (EVIL, KENTA and Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: SHO i Yoshi su se potrudili da pokušaju izvući nešto iz ovoga i djelovi meča kada su oni bili u kontroli su bili daleko najbolji. Problem je što ostala četvorica nisu bila posebno zainteresirana i njihovi djelovi su se svodili na BC kerefeke koje gledamo svaki put. S obzirom da je BC pinnao Yoshija nagađam da nas čeka meč za NEVER 6-man totule.

Danilo Otašević: Najgori tag meč ove večeri. Opet smo imali veliki broj BC zezancija, bez nekog reda i smisla. SHO i posebno YOSHI su se potrudili da ovo liči na nešto, ali s obzirom da niko sem njih dvojice ni najmanje nije bio zainteresovan za ovaj meč, nije ni čudo što je ovako ispalo.

5/10

Toa Henare, David Finlay and Juice Robinson vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito, SANADA and BUSHI)

Ivan Sučić: Napokon nešto stvarno dobro. LIJ se fokusirao na Davidovu ozlijeđenu nogu što je bio odličan dodatak meču, akciju su držali u ringu i nisu previše izmišljali. Fokusirali su se na to da ispričaju priču, psihologija iste je bila super. Stvarno nemam prigovora.

Danilo Otašević: Od najgoreg do najboljeg tag meča. Finlay i Juice su odlično funksionisali kao tag tim, a čak se i Henare lepo uklopio. Uparivanje Naito-a i Juice-a je bila pametna odluka. Uz sve to, meč je imao ekstremnu dozu dobre psihologije. Nešto što se retko viđa u ovakvim mečevima. Nakon završetka meča, imali smo priliku da vidimo izliv besa Henare-a. Baš me interesuje da li će on biti novi član Empire-a, ali se nadam  da odluka neće biti toliko providna.

7/10

Kota Ibushi, Kazuchika Okada and Hiroshi Tanahashi vs. Bullet Club (Jay White, Bad Luck Fale and Chase Owens)

Ivan Sučić: Owens i Fale se mogu smatrati sretnima što dijele ring s ostalom četvoricom. Meč bolji nego sam mislio da će biti, akcija je bila brza i građenje prema Tanahashi/White meču mi podiže interes za to. Nastavlja se i priča oko Okade koji opet prvi ide backstage nakon meča. Sumnjam da će se dogoditi, ali bilo bi jako zanimljivo da vidimo nekakav heel turn Okade.

Danilo Otašević: Isti problem kao i sa prethodnim mečom, s tim da je ovde bio Fale umesto Yujiro-a. Što je najstrašnije od svega, odlučili su se za uparivanje Fale-a i Okada-e. Jadno je blaga reč. Kao da je body slam nad Fale-om najveći izazo s kojim može da se susretne bilo koji kečer u ovoj promociji. Lepo grade potencijalni meč za NEVER titulu između White-a i Tanahashi-ja, ali ni to nije bilo ništa novo. Nije loše.

6/10

New Japan Cup 2021 Final Match: Shingo Takagi vs. Will Ospreay

Ivan Sučić: Nevjerojatan meč. Ne na razini njihovog meča iz BoSJ finala, ali ne ni puno lošije. Otvorili su odlično. Shingo je radio polako i samovujereno, napadao Ospreayov nos i rame. Čim se meč ubrzao Ospreay je u svom teritoriju, momentum se okreće i dobivamo jedan brutalan backdrop na ogradu oko ringa. Ospreay se fokusira na leđa Shinga dok ne postane previše samouvjeren i inicijativa se vraća Shingu. Imali smo jedan zgodan spot gdje je Shingo s naizgled nula truda uhvatio Ospreaya u letu. Ubrzo nakon toga se u meč upliće ostatak Empirea. Nije mi to smetalo, Ospreay je imao dosta slab heel work u meču tako da je svaka pomoć u tom aspektu bila dobrodošla. Tu je i krenula izmjena velikih poteza. Super Oscutter van ringa, 450 Splash kroz stol i odma nakon toga sjajan dropkick u kojem je Ospreay uletio iz van kadra, Shingo koji poludi i ubija Willa laktovima i šlag na kraju možda najljepša poisonrana koju sam vidio do sada. Očekivano na kraju Ospreay kupi pobjedu nakon hidden bladea i stormbreakera.

Danilo Otašević: Epski meč. Ulazi u užu konkurenciju za MOTY, a tek je mart. U početnim delovima meča, podosta su eksploatisali povrede tj. Shingo-ova leđa i Ospreay-ov nos i rame. Majstorski je to izvedeneo. Ni u jednom trenutku nisam pomislio da su preterali, posebno nakon bump-a Shingo-a na ivici ograde. Jako pametno su odigrali upotrebu stola. Da su je upotrebili odmah, bilo bi preterano. Sačekali su pravi trenutak, te je Ospreay izveo jedan predivan 450 splash. Mali broj tehničkih poteza je odlično realizovan. Naravno, prisustvovali smo velikom broju high flying poteza. Odatle bih izdvojio Spanish Fly sa vrha konopca i Os-Cutter van ringa. Završni strech fenomenalan. Nije novina razmena finisher-a pred kraj meča, ali je čak i to jako pametno odrađeno. Za kraj, ne mogu a da ne spomenem najlepšu kontru svih vremena. Pumping Bomber na Os-Cutter. Nađite ono na jutjubu. Meč bez greške. Nadmašilo je moja visoka očekivanja. Ako gledate samo jedan meč sa celog turnira, odgledajte ovaj. Svaka čast za obojicu.

12/10

Ukupni utisak:

Ivan Sučić: Zadovoljan sam turnirom sveukupno. Pošten broj dobrih do odličnih mečeva, neki ljudi su napravili velike iskorake (Ospreay naravno, ali i Finlay i Shingo), dobili smo nekoliko novih priča i naravno fantastično finale za kraj. Najveća mana je što su stvari koje su bile loše bile stvarno očajne, a tu primarno mislim na Evila.

Danilo Otašević: Prosečni tag mečevi sa neverovatnim main event-om. Dostojno finale.

7/10

Po ugledu na Markovića sa foruma, evo i moje best of liste.

MVP: Shingo Takagi

MOTT: Shingo Takagi vs. Will Ospreay

Najbolji show: Drugi dan turnira

Najveće iznenađenje: O-Khan izbacuje Naito-a

Najveće razočaranje: Jay White vs. Hiroshi Tanahashi

Sve u svemu, jako dobar turnir.

8/10

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup Finale recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*