NJPW: New Japan Cup 2022 – Finale recenzija

BUSHI vs Kosei Fujita

Young lion meč je young lion meč. Kratki meč i brza pobjeda Bushija. Ništa posebno, ali to nije ni bit. Fujita ima sjajnu budućnost ako ostane zdrav.

GoD (Tama Tonga & Tanga Loa), Six or Nine (Master Wato & Ryusuke Taguchi) & Jado vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens, Gedo, Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Vratio se Jado, samim time i kvaliteta meča opada u odnosu na prošli. Sporo, dosadno, loše. Gedo ovaj put pina Jadoa uz pomoć Chasea.

CHAOS (YOH, Tomohiro Ishii & Toru Yano) vs Suzuki-gun (Taichi, Minoru Suzuki & Yoshinobu Kanemaru)

Nastavlja se brawlanje MiSua i Ishiia. Nastavlja se feud Taichija i Yanoa. Barem nije trajalo predugo jer je meč ko meč prilično slab. Taichi pina Yoha, nakon zvona MiSu i Ishii opet u sukobu.

Suzuki-gun (TAKA Michinoku & El Desperado) vs House of Torture (SHO & Yujiro Takahashi)

Prije zvona Sho naizgled odlazi u backstage. Onda napada Suzuki-gun tim s leđa dok šetaju do ringa. HoT tim tjera suca da signalizira početak meča, kupe brz pobjedu, skidaju masku Desperadu. Segment više nego me, ali samim time i zabavnije od većine undercarda.

GBH (Tomoako Honma & Togi Makabe) & CHAOS (YOSHI-HASHI & Hirooki Goto) vs United Empire (Jeff Cobb, Great-O-Khan, Aaron Henare & Will Ospreay)

Glorificirani squash koji je ipak mogao biti malo kraći. Dalje se ide prema UE vs Chaos meču za tag titule, GBH je tu samo da Honma primi pin.

LIJ (Shingo Takagi & Hiromu Takahashi) vs House of Torture (EVIL & Dick Togo)

HoT uvijek isti, srećom Hiromu je nešto izvukao iz ovoga. Napada HoT tim prije zvona, opet koristi Evilov finisher samo ovaj put na Togou. Bolje nego na što smo navikli od HoT-a. Pomoglo je i što je bilo dosta kratko.

Tiger Mask, Satoshi Kojima, Hiroshi Tanahashi & Kazuchika Okada vs Tatsumi Fujinami & STRONGHEARTS (CIMA, T-Hawk, El Lindaman)

Bolje nego je imalo ikakvo pravo biti. Stronghearts dobili protivnike protiv kojih su i mogli nešto pokazati, meč trajao dovoljno dugo da su svi u ringu nešto napravili, nije bilo dosadnog trošenja vremena. Čak je i Fujinami izgledao kao netko tko nema 68 godina. Očekivano NJPW tim kupi pobjedu, Okada pina T-Hawka. Iskreno ne bi imao ništa protiv da NJPW dovede T-Hawka nekako, sjajan je. Savršen uvod u main event.

Tetsuya Naito vs Zack Sabre Jr.

Bojao sam se da ćemo opet dobiti epski, ali formulaičan, NJPW main event. Srećom ništa od toga. Drukčije od dosadašnjih Zackovih mečeva, podjednako su snažni, dok je Naito snalažljiviji i brži od dosadašnjih protivnika. Također obojica imaju terete iz prijašnjih mečeva, obojica su načeti po pitanju ozlijeda. Zack ima upitan vrat i rebra, Naito upitan vrat i koljeno. Cijeli meč obojica samo napadaju po tome. I dok je meč poprilično spor, pacing je savršenstvo. Malo velikih poteza (koji su većinom bili od Naita) kroz prvih 20 minuta i onda naglo ubrzanje kada obojica shvaćaju da su na rubu s izdržljivosti. Na kraju Zack ipak ima amlo više u rezervoaru, uzima pobjedu i svoj drugi New Japan Cup. Ovo je ono što je nedostajalo u Naito/Okada meču, malo manje formulaičnosti. Svaka čast obojici, više nego dostojno finale.

Sveukupni dojam

NJPW je najavio svoj idući veći show za sredinu travnja. Ovdje su iskoristili priliku da postave do kraja neke buduće mečeve/fjudove za taj show, tako da je undercard bio marginalno zanimljiviji nego inače, iako je kvaliteta mečeva bila ista. Finale sjajno, svakako preporuka. Kup u cjelini je isto bio jako dobar, s ugodnim iznenađenjima poput Cime i nekoliko MOTY kandidata. Zack kao pobjednik šlag na kraju. Itekako se iskupili za one stvarno loše mečeve u prve dvije runde.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Finale recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*