NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 9 recenzija

Tiger Mask & Tomoaki Honma vs Ryusuke Taguchi & Ryohei Oiwa

Otprilike što bi se i očekivalo od ovog na papiru. Oiwa je tu da primi pin, a ostali da nekako potroše zadano vrijeme. Neloše sve skupa s obzirom tko je u ringu. Također je bilo bliže 10 nego 5 minuta tako da main eventovi vjerojatno neće biti predugi.

Master Wato & Kosei Fujita vs Bullet Club (Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Marginalno bolje od prijašnjeg meča, ali bilo bi tragično da nije. Prije meča Taiji i ELP se guraju ispred kamere da se ne vide protivnici i to je bilo najzanimljivije. Ostatak meča je bio skoro samo nizanje double team poteza od strane BC-a prije nego udaraju Fujitu finisherom. Nakon zvona napadaju Watoa, Taguchi ga spašava, izgleda da znamo tko ide na Jr. tag titule idući.

Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) & Jado vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Gedo & Chase Owens)

Nadao sam se ludom brawlu kao i prošli put. I skoro je tako i bilo. GoD napada prije zvona, brawlaju neko vrijeme van ringa. Problem je što je ostatak meča građen oko Jadoa koji, blago rećeno, jedva hoda. Srećom nije previše trajalo. Očekivano Jado i prima pin i nastavlja se priča.

Suzuki-gun (Zack Sabre Jr., El Desperado & TAKA Michinoku) vs United Empire (Great-O-Khan, Will Ospreay & Aaron Henare)

ZSJ i Despy su nosili meč za svoj tim, Ospreay i Oka za svoj. Oni i jesu imali najzabavnije interakcije u ringu, iako ništa spektakularno. Ulaskom Michinokua meč umire, ali barem nije trajao puno nakon toga. Iznadprosječno, jedva.

LIJ (Hiromu Takahashi, BUSHI, Shingo Takagi & SANADA) vs House of Torture (EVIL, SHO, Yujiro Takahashi & Dick Togo)

Ovo je bilo malo previše kratko da bi svi u meču dobili dovoljno vremena da nešto naprave, što je dobro jer kada HoT nešto radi to je generalno loše. Hiromu i Shingo su unijeli brzine u meč, što je isto pomoglo. Sve skupa bolje nego što sam mislio da će biti, iako to i nije neka hvala kada je HoT u pitanju.

CHAOS (YOH, Hirooki Goto & Kazuchika Okada) vs Suzuki-gun (Taichi, DOUKI & Minoru Suzuki)

Sprint kroz signature poteze dok Goto nije udario GTW na Doukija. Samim time vjerojatno i najbolji tag meč dana, iako opet to nije neki posebno velik kompliment.

YOSHI-HASHI vs Jeff Cobb

U suštini ukob Cobbove snage i Yoshijeve brzine. Yoshi se fokusirao na nogu Cobba i stalno ju kroz meč napadao što je bilo odlično. Dobili smo neke prelijepe kontre, Cobb uhvatio Yoshija iz zraka tokom jednog divea, Yoshi uhvatio Cobbovu nogu u polugu iz jednog čudnog roll-upa. Na kraju Yoshi napušta nogu i pokušava pogoditi finisher. Cobb kontrira i izvlači nekaku pobjedu iz ovog meča. Fantastično. MOTN. Obojica ispali jaki. Cobb bi bio jako dobra odluka za pobjednika turnira.

Hiroshi Tanahashi vs Tetsuya Naito

Tanu je očito pogodila smrt Halla (kojem je i odao počast tokom ulaska u ring), izgledao je kao da je plakao u backstageu prije meča. Sam meč nije bio loš, ali ne mogu reći da nisam očekivao više. Počeli su dosta sporo i nisu se previše makli iz te brzine. Očito nisu izašli s ciljem da odrade standardni NJPW main event tip meča, što je u redu, ali onda su trebali malo više prilagoditi pacing meča onome što su ovdje izveli. Da ne bi bilo sve negativno Naitov fokus na Tanin vrat je dosta pomogao da meč ima barem nekakvu strukturu i priču i roll-up za kraj je bar bio smislen. Svejedno bi hrvači njihovog levela trebali bolje.

Sveukupni dojam

Da mi je netko rekao da će Yoshi biti u boljem singles meču od Naita/Tane ne bih mu povjerovao. Za taj meč lagana preporuka, sve ostalo se može preskočiti.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 9 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*