NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 8 recenzija

NJPW se nije potrudio napraviti slike za sve undercard tag mečeve edišn. Ili ih ja ne znam pronaći.

Tomoaki Honma, Ryusuke Taguchi & Tiger Mask vs Suzuki-gun (TAKA Michinoku, El Desperado & Minoru Suzuki)

Despy i Tiger su imali nekoliko u redu izmjena, za išta više prekratko. Taguchi tjera Michinokua da tapka, a nakon zvona Sho opet napada prvaka.

Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa) & Jado vs Bullet Club (El Phantasmo, Taiji Ishimori & Bad Luck Fale)

Sve što je trebalo biti. Kratki brawl između dva tima koja se mrze. Jado biva pinnan nakon distrakcije Geda. 10/10 sve skupa.

LIJ (Shingo Takagi, SANADA & Hiromu Takahashi) vs Bullet Club (Chase Owens, Dick Togo & EVIL)

Kao preview za buduće kup mečeve je bilo u redu. Chase vs Shingo bi trebalo biti dobro. Kao sami meč, pa u meču su Evil i Togo tako da vjerojatno sami možete zaključiti koliko je ovo u globalu bilo dobro. Hint: nije.

United Empire (Aaron Henare & Great-O-Khan) vs Suzuki-gun (Zack Sabre Jr. & DOUKI)

Kada je Zack bio u ringu, pogotovo s Okom, meč je bio iznenađujuće zabavan i stvarno se veselim njihovom sukobu. Kada nije bio u ringu imali smo generični i dosadni tag meč. Na kraju očekivano Douki gubi meč za svoj tim.

United Empire (Will Ospreay & Jeff Cobb) vs CHAOS (YOSHI-HASHI & YOH)

Promašena prilika da Chaos tim nazovu Yohshi ili nešto tako. Prilično zabavan meč, do točke da sam mislio da je trajao kratko kao i prva dva, ali ne samo koju sekundu ispod 10 minuta. Brza non-stop akcija i, ako je ovo mjerilo, sraz Cobba i Yoshia bi trebao biti dobar.

Hiroshi Tanahashi & Master Wato vs LIJ (BUSHI & Tetsuya Naito)

Najbolji tag meč dana jer su Tana i Naito među najboljim hrvačima na planeti i sve što rade je super. Već postavljaju priču za svoj singles s Taninim koljenom tako da će taj meč zasigurno pokidati. Wato i Bushi su tu da prime pin i malo što drugo, ovog puta je ta čast dopala Bushija.

Hirooki Goto vs CIMA

Cima pokazuje koliko svježine može unijeti u ovakav turnir kada sudjeluje netko van kompanije. Otvorili su dosta tehnički i pokazali da su tu podjednaki. Pokazali su i da Goto ima premoć u snazi, ali Cima u brzini. Završni stretch je podosta poboljšao meč jer do tog trenutka nisu radili puno više nego samo svoje signature poteze. Nije bilo loše, jer su dobro strukturirali, ali htio sam više. Završni stretch je zato bio sjajan, pogotovo zadnje dvije meteore koje je izveo Cima. Prvo springboard meteora u zatiljak, zatim isto sprijeda. Pobjeda Cime je popriličan šok, nisam mislio da će ovako daleko dogurati u turniru.

Kazuchika Okada vs Taichi

Po meni najbolji meč koji su do sada imali i samim time MOTN. Pomalo sporo otvaranje, što se i očekuje od većeg NJPW main eventa, u kojem je Taichi generalno dominirao udarcima nogom. I Taichi je zapravo nosio veliku većinu ovog meča. Okada nije radio skoro pa ništa van svoje standardne ofenzive, ali u kontekstu priče i meča nije ni morao. Okada je taj koji je umorniji i bori se defanzivno, dok je Taichi odmarao u drugoj rundi. Odmarao i planirao jer kontrirao dobar broj Okadine ofenzive, što nije mogao kontrirati je jednostavno primio i izdržao, a kada je morao svoju prilagoditi radio je bez greške (posebno jedan neuspjeli black mephisto u alabama slam). Trenutak nepažnje kada je pokušao baciti Okadu s konopaca ga košta jer išta osim savršenog meča je nedovoljno za dobiti IWGP prvaka. Bravo za Taichija, opet pokazuje koliko je zapravo veliki talent.

Sveukupni dojam

Hit & miss undercard, više miss nego hit, ali su zato dva cup meča bili jako, jako dobro. Main event čak i odličan. Oba preporučujem.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 8 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*