NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 6 recenzija

Tomoaki Honma, Yuto Nakashima & Kosei Fujita vs Six or Nine (Master Wato & Ryusuke Taguchi) & Ryohei Oiwa

Proletjelo previše brzo da bi se stekao ikakav realan dojam. Jedan od young liona tapkao Watou kroz nekih 5 minuta i to je to.

Hiroshi Tanahashi, Tiger Mask & YOH vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens & Gedo)

Još jedan jako kratak meč. Brzo tapkanje Gedoa na Tanin cloverleaf i piši pobjedu za face tim. Nakon meča kratki sukob Tigera i Chasea.

CHAOS (Kazuchika Okada, Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) vs House of Torture (EVIL, Dick Togo & Yujiro Takahashi)

I opet brzi meč i pobjeda face tima. Goto i Yoshi nakon ~5 minuta udarili finisher na Togoa i to je to. Neću se buniti, vjerojatno najbolji HoT tag meč do sada u turniru.

LIJ (Hiromu Takahashi, Shingo Takagi, Tetsuya Naito & BUSHI) vs Suzuki-gun (Minoru Suzuki, Taichi, El Desperado & TAKA Michinoku)

Prvi i jedini “pravi” tag meč na današnjem cardu. Suzuki i Hiromu su opet imali najbolje interakcije, ostalo poprilično zaboravno. Za finish Shingo skinuo glavu Michinokuu lariatom. Nakon zvona Hiromu i MiSu brawlali u backstage. Zatim smo dobili i napad Shoa na Despya. Izgleda da imamo idućeg izazivača.

Zack Sabre Jr. vs DOUKI

MOTN za mene. Douki napada prije zvona i onda ostatak meča imamo kombinaciju strong stylea, europskog hrvanja i lucha librea. Predivno. Pomaže i što sam slab na međufrakcijske mečeve i ovaj meč pokazuje zašto je to. Bravo za obojicu, pogotovo za Doukija koji je kriminalno podcijenjen.

Great-O-Khan vs Taiji Ishimori

Što mi se svidjelo je da su sjajno prikazali razliku u snazi ove dvojice. Svidio mi se i što se Taiji odmah uhvatio ruke Oke. Tu pohvale prestaju. Previše sporo za minutažu koju su dobili, nisu se makli iz nekog početnog tempa. Bilo bi bolje da su išli standardnom brzina vs snaga pričom, a ne beskrajnim izmjenama submissiona.

Will Ospreay vs El Phantasmo

Pomalo komično da je ovo tehnički junior vs heavyweight meč kad su skoro pa identične građe. Za neke će ovo biti najbolji meč dana. I razumijem ih, meni je samo za nijansu ispod ZSJ/Despy. Tona high flyinga i velikih poteza i sve prilično dobro strukturirano. Ospreay se baš vratio u svoje junior dane. Vjerojatno i najbolji ELP-ov nastup od kad ga gledam. Uživancija.

SANADA vs Aaron Henare

Ja ne znam zašto je netko mislio da ova dvojica trebaju skoro pola sata. Daleko najslabiji singles meč dana. Jedan, eventualno dva pamtljiva spota i ostatak je bio samo čista krađa vremena do finisha. Moralo je ovo biti kraće, Henare još nije ni blizu da može ovakve mečeve imati, a da budu dobri. Strašno.

Sveukupni dojam

Izuzev main eventa koji je bio čista patnja, jedan od boljih dana turnira. Tag mečevi su proletjeli, pola singles mečeva je bilo odlično. Ova druga dva su mogli i morali bolje, ali neću se previše buniti.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 6 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*