NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 7 recenzija

Hirooki Goto, YOSHO-HASHI & Master Wato vs Suzuki-gun (Taichi, Zack Sabre Jr. & TAKA Michinoku)

Wato se pokazao u dobrom svjetlu, za ikakav veći dojam je ovo bilo prekratko. Očekivano Taka prima pin.

Suzuki-gun (El Desperado & DOUKI) vs House of Torture (Yujiro Takahashi & SHO)

Suzuki-gun napao protivnike prije zvona i to je najzanimljivija stvar koja se dogodila u meču. Ostatak je bio gotovo šablonski tag meč koji je vjerojatno zabavniji ako ga zamislite nego da ga gledate. AKo je ovo indikacija kvalitete Despy/SHO meča slabo nam se piše.

United Empire (Aaron Henare, Great-O-Khan, Jeff Cobb & Will Ospreay) vs Bullet Club (El Phantasmo, Bad Luck Fale, Taiji Ishimori & Gedo)

Na razini prijašnjeg samo što ovdje nemamo apsolutno nikakve uloge, svi iz BC tima su već ispali iz kupa i (koliko znam) ovdje nema feuda. Oka tjera Geda da tapka i to je to.

Kazuchika Okada, Hiroshi Tanahashi & YOH vs LIJ (Tetsuya Naito, SANADA & BUSHI)

Imam dojam da je LIJ zaslužan za najveći broj dobrih tag mečeva u ovom turniru. Tako je bilo i ovdje. Samo što ne bih rekao da je ovo bilo posebno dobro koliko je sve do sada bilo prilično dosadno. Pomalo kriminalno kada su svi u ringu sem Bushija sjajni hrvači. Naito i Tana su imali neke zgodne interakcije ali nedovoljno da podigne meč. U šokantnom rezultatu Bushi ne gubi nego Yoh.

Tiger Mask vs Chase Owens

Jadni Chase. U G1-u je bio ok, a ovdje mora hrvati Tigera i Jada. Ovo je bilo na razini nekog nasumičnog singles meča sa SmackDowna koji je tu samo da popuni vrijeme. Totalno zaboravno i prilično dosadno, ali dovoljno dobro dok gledaš jer si bar svjestan da neće previše dugo trajati. Chase kupi pobjedu i valjda će protiv Shinga imati dobar meč.

Shingo Takagi vs Tanga Loa

Sama činjenica da sam u paragrafu poviše napisao da Shingo pobjeđuje govori koliko je ovo bilo predvidljivo. Iako nije bilo loše. Shingo zaslužuje spomenik koliko je u stanju podići protivnika. Loa je daleko od odličnog singles hrvača, ali kao što je pokazao u G1-u s pravim protivnikom može biti dobar. Tako je ovdje bilo. Zabavan brawl gdje je na trenutke izgledalo da bi Shingo mogao i izgubiti upakirano u meč koji nije previše trajao i previše tražio od Loe. Thumbs up.

Tama Tonga vs EVIL

Mislim da su napravili najbolje što su mogli. Pola meča proveli brawlajući oko ringa s oružjem, ali je funkcioniralo. Srećom kvaliteta samog meča je ovdje nebitna. Dobili smo uplitanje i post meč napad u kojem je BC (uključujući i HoT) pokazao da su ujedinjeni iza Jay Whitea. Svi su napali GoD i Jada tokom i nakon meča. Ako se ne varam ovo je i prvi put od kada su skupa da Jado i Gedo više nisu tim.

Hiromu Takahashi vs Minoru Suzuki

Znate da će biti dobar meč kada netko prokrvari unutar prvih par udaraca. Uživancija. Interakcije do meča su puno obećavale i nisu razočarali. Preko 10 minuta su jedan drugome samo choppali prsa. Potez koji je prekinuo taj niz je bio udarac podlakticom. Nije im trebalo dugo da se vrate choppanju. Ako imam pregovor to je da mi rollup za finish nije sjeo, ali to je dlaka u jajetu. I ako se ne varam imamo prvu pobjedu juniora nad heavyweightom u turniru! MOTN, iskreno bih rekao i još jedan MOTY kandidat, iako sam svjestan da nije za svakoga.

Sveukupni dojam

MOTY kandidat i velika događanja u BC sferi su podigla ovaj show među bolje turnira za sada, čak i ako undercard je bio lošiji nego do sada.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 7 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*