NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 2 recenzija

Yuji Nagata vs Kosei Fujita

Young lion meč. Ništa posebno, ali gledljivo. Očekivano Nagata kupi pobjedu.

GBH (Togi Makabe & Tomoaki Honma) & Tiger Mask vs Bullet Club (Chase owens, El Phantasmo & Gedo)

Tipični undercard tag meč. Chase, ELP i Tiger Mask su se koliko-toliko trudili, ali meč je ostao na razini čistog prosjeka. Očekivao sam nekakvu priču unutar BC-a, to sam i dobio nakon meča. Gedo pokušava primiriti tenzije unutar frakcije.

Six or Nine (Ryusuke Taguchi & Master Wato) & Hiroshi Tanahashi vs House of Torture (EVIL, SHO, Yujiro Takahashi)

S obzirom tko je u ringu pomalo kriminalno da je ovo bilo jedva bolje od prijašnjeg meča, ali to je magija HoT-a. Spomenuti ću samo koliko je čudno gledati Tanahashija kako pobjeđuje nakon low blowa. Ace je krenuo mračnim putem.

CHAOS (YOH, Toru Yano, Kazuchika Okada & Tomohiro Ishii) vs LIJ (Shingo Takagi, Tetsuya Naito, SANADA, Hiromu Takahashi)

Ovo je već ličilo na nešto. Non stop se nešto događalo u ringu, to nešto je generalno bilo i prilično dobro. Neki parovi su se istakli. Naito/Okada, Ishii/Shingo i YOH/SANADA su bili daleko najbolji dijelovi meča, posebno završni stretch između Sanade i Yoha. 15-ak minuta proletjelo za tren. Sve pohvale.

United Empire (Great-O-Khan & Jeff Cobb) vs Bullet Club (Taiji Ishimori & Bad Luck Fale)

Daleko najgori meč dana. Ne znam što se dogodilo (osim Falea), ali ovo je bilo stvarno slabo. Ne znam kako, ali čini mi se da u 10 minuta nisu napravili apsolutno ništa i onda je meč bio gotov.

Yuto Nakashima vs Aaron Henare

Young lion meč, samo u sklopu turnira. Henare je dobar, ali ne netko tko će s ovakvim protivnikom napraviti čudo. Kompetentan, kratak i siguran meč, više od toga se ne može tražiti. Henare vs SANADA bi trebalo biti dobro.

Ryohei Oiwa vs Zack Sabre Jr.

Isto što sam napisao za prijašnji, samo što Zack ipak može sam podići meč na višu razinu. Ništa spektakularno, ali ako vam se sviđa Zackov stil hrvanja onda će vam se i svidjeti ovaj meč. Sukob dvojice iz Suzuki-guna u idućoj rundi bi trebao biti zanimljiv.

BUSHI vs Will Ospreay

Iskoristili su apsolutno svaki trik pod suncem da iz ovoga nešto izvuku. I uspjelo je. Imali smo dva ref bumpa, 3 sudca, dosta nearfallova i kontri. I to sve ugurano u nešto više od 10 minuta. Zabavan sprint što je, kada se uzme u obzir ostatak dana, dovoljno za MOTN.

Sveukupni dojam

Očekujem da će ovo biti najlošiji dan cijelog turnira. S tim rečenim barem je sve bilo kratko i barem sami Cup mečevi nisu bili toliko loši, čak i ako nisu bili ni toliko dobri. Nije obećavalo puno ni na papiru tako da ne mogu ni reći da sam razočaran.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 2 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*