NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 14 recenzija

GoD (Tama Tonga & Tanga Loa), Six or Nine (Ryusuke Taguchi & Master Wato) & Hiroshi Tanahashi vs Bullet Club (Bad Luck Fale, Gedo, Chase Owens, Taiji Ishimori & El Phantasmo)

Najbolji ovaj meč do sada, pomaže kada nema Jadoa u ringu. Non-stop akcija, nije dugo trajalo i DQ pobjeda za BC da face tim ispadne jak. Na kraju i BC spašava Gedoa od Jadove osvete. Blowoff za ovaj feud će biti sjajan.

CHAOS (Tomoriho Ishii & Toru Yano) & Togi Makabe vs Suzuki-gun (Taichi, Yoshinobu Kanemaru & Minoru Suzuki)

Dalje građenje prema Yano/Taichi meču. Dok su brawlali Ishii i MiSu bilo je dobro, ostatak meča prilično dosadan. Yano lovi pobjedu nakon low blowa Kanemaruu i onda zalijeva Taichija viskijem. Baš me zanima koja će biti stipulacija za KOPW.

Suzuki-gun (El Desperado, DOUKI & TAKA Michinoku) vs House of Torture (SHO, EVIL & Yujiro Takahashi)

Malo brže nego standardni HoT meč, ali to je do protivnika koji su svi juniori. Sve što nije bilo Despy/Sho je bilo prilično dosadno. Evil uzima pobjedu nad Michinokuom, Sho i Despy imaju riječi jedan za drugog nakon meča.

Hirooki Goto, Tomoaki Honma & Tiger Mask vs STRONGHEARTS (CIMA; T-Hawk & El Lindaman)

Prvi Stronghearts tag tokom ovog turnira. Šteta što nemaju bolje protivnike jer ovo stvarno nije bilo posebno dobro, a moglo je biti. Tiger Mask prima pin tako da vjerojatno ovo nije zadnje što smo vidjeli Strongheartsa u NJPW-u.

CHAOS (YOSHI-HASHI & YOH) vs United Empire (Jeff Cobb & Great-O-Khan)

Očekivao sam možda i najbolji tag meč dana, dobio sam najslabiji. Predugo, sporo, dosadno. Nakon što se Oka smilovao i pinao Yoha za kraj meča opet nakon meča konflikt Yoshia i UE tima. UE treba nekakav veći reign u NJPW-u, makar i s tag titulama.

LIJ (Hiromu Takahashi & BUSHI) vs United Empire (Aaron Henare & Will Ospreay)

Prije meča imamo promo Willa gdje traži ukidanje meča i da dođe ZSJ. Tokom promoa napada ih LIJ tim. Ništa posebno u ringu, ali barem kraće od prijašnjeg meča. Henare pina Bushija za pobjedu. Nakon meča Evil i Togo napadaju Hiromua, nagađam da imamo NEVER meč između njih u skoroj budućnosti.

Shingo Takagi vs Zack Sabre Jr.

Standardno za Zacka gdje je protivnik odmah prikazan kao jači, ali odmah su i uspostavili da Shingo ima problema s vratom. Tako je i priča jednostavna, može li Shingo dobiti prije nego Zack dokrajči vrat. Logično, Zack se fokusirao na kontre i samo čekao veću grešku Shinga, hvata ga nakon elbow dropa u polugu i time oštećuje i ruku. Polako rastavlja protivnika. Totalno suprotno tome Shingo ide glavom kroz zid jer ima samo to ima, koristi jake poteze. I s vremenom preuzima kontrolu meča jer uvlači Zacka u svoj tip meča, Zack lovi michinoku driver, a Shingo ga kontrira na čistu snagu. Samo što ga ne može dokrajčiti zbog ruke. U završnom stretchu obojica zadnjim snagama rade sve što mogu. Zack se penje na leđa i lovi vrat Shinga, Shingo se baca s konopa na leđa da ga skine, ipak nije dovoljno i dok Shingo ne tapka sudac prekida meč. Sjajno, ovaj dvojac su magija. Meč toliko dobar da je publika više puta zaboravila da ne bi smjeli vokalizirati.

Kazuchika Okada vs Tetsuya Naito

Teško da bi ikako mogli doseći prijašnji meč, kamoli nadići, ali ova dvojica su previše dobri da bi odradili išta manje od jako dobrog meča i na loš dan. A ovo je bilo daleko od lošeg dana. Rani dio meča je Okada lagano dominirao dok Naito nije stvorio prostora dropkickom u koljeno čime otvara Okadu napadima na vrat, ali i daljnjim udarcima na nogu za roll up kako je dobivao svaki dosadašnji meč u turniru. Jednostavna psihologija, ali iznimno efektivno. Ako je imalo manu to je da je bilo formulaični NJPW main event od ~30 minuta i da je pobjednik bio predvidljiv. Više manje možeš unaprijed znati gdje i kako će se okretati momentum u meču, kada idu velike kontre, a kada finisheri itd. Iskupili su se za to u završnom stretchu doduše, gdje je Naito opet uzeo pobjedu na roll up nakon nekih predivnih izmjena. Baš me zanima da li ovo znači napuštanje destina kao finishera jer ga je tokom ovog meča napokon pogodio i nije bilo dovoljno za pobjedu. ZSJ vs Naito u finalu ima ogroman potencijal s obzirom da je Zack taj koji je izbacio Naita u G1-u.

Sveukupni dojam

Definitivno najbolji dan turnira za sada. Undercard je imao 2 zabavna meča, a ostatak je bio manje uvredljiv nego inače (iako svejedno većinski dosadan). Oba singles meča su bila sjajna i ogromna preporuka za oba.

Be the first to comment on "NJPW: New Japan Cup 2022 – Dan 14 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*